måndag 19 september 2016

Humanismen kräver att man måste göra avkall på sin välfärd

Anna Ramberg kläckte ur sig detta i SR. Bilden är från politikfakta på facebook där länk finns till radioprogrammet.

Det intressanta med detta uttalande är främst två saker. För det första skall "man" alltså ge avkall på vad man kan förväntas få i retur från det man tillför samhället. Dvs ett klart avsteg från medborgarkontraktet och den gamla devisen om plikt och rättighet. Endast plikter återstår, rättigheterna tillfaller någon annan.

För det andra ser vi här inte den superliberala varianten som vill demontera hela den svenska modellen och sen släppa allt fritt gällande invandring,vilket jag personligen ser som ett mer gångbart alternativ. Alltså noll bidrag till något, kom hit men då får du klara dig själv. Nej här är skall högsskattesamhället bevaras, men halva den svenska modellen slaktas och utbetalningarna skall inte gå till de som förr fick ta del av välfärdssamhället. Istället skall en omflyttning ske till de som lyckas (betalar smugglare) ta sig hit.

Anne Ramberg sitter själv i en lägenhet på dryga 200 kvm på östermalm som värderas till minst 22 miljoner. Men "man" skall avstå sin del av välfärden, dvs du! Hon går nog till Sophiahemmet om det skaver lite i gäddhänget.

Inte lite sjukt....
11 kommentarer:

 1. Sverige leder våldtäktsligan i väst. Ett litet avkall. Sånt måste kvinnor/barn tåla.

  SvaraRadera
 2. "Alla djur jämlika ... svin mer jämlika"

  SvaraRadera
 3. Hon lär stå kungahuset nära.
  Hennes definition av humanism kan därför få mig att bli republikan för vad döljer sig mer där under den vackra fasaden.
  Visa mig vilka som är dina vänner och jag kan säga vem du är sägs det ju.

  SvaraRadera
 4. Alltså, det är som det är, ju mer brott och flyktingar, desto mer advokater, det är inte konstigare än att förstå brottsutvecklingen i Carlifornen när de privatiserade fängelserna, den avkastning som är inom välfärdsindustrin är 10-faldig gentemot vanligt privat företagande mot konsument eller exportmarknaden, och kapital är det som det är, det följer minsta motståndets lag. Anne Ramberg är bara en välbetald målvakt, så det är ingen idé att skjuta på budbäraren, hon gör det jobb hennes uppdragsgivare förväntar sig. Det är alltså kapitalismens och marknadsekonomins baksida, och när nu kapitalisterna får vittring på kommuner, landsting och stater, som kassako, dvs att låta dessa står för insamling av pengarna, för att sedan handla upp statlig verksamhet, tex skydd eller flyktingar, så är det en enorm avkastning, inte bara HBV-hemmen, all sjukvård, privatiserade socionomer, och så klart alla brott, som drar i väg föräkringspremier, och generar advokattaxor, det är lika dant med vårdnadsmål, ju mer kruva lagstitning, desto fler vårdnadskonflikter, och advokaterna kan dibietera hur myckett som helst, på att driva konflikten mot vansinne, givetvis kallas det "barnets bästa"

  Det fina är att ormen äter upp sig själv, och att Marx förmodligen kommer att få rätt, med den övergripande historiematerialistiska analysen, fast då inte någon direkt kommunism, utan någon slags ursprunglig djunagellag. Det är inte något problem för Röda korset eller Ramberg. Ramberg är lite som Birgitta Ohlsson, det finns ingen bättre valarbetare för SD, och det fina är att ju mer de kapar mot SD, och undergräver samhället, dvs nationalstaten, desto mer rätt får de, och kan gapa ännu mer, så det är som pyromanen som tänder eld på morgonkvisten, på väg till jobbet på brandstationen, affärsidén kan inte misslyckas, när några ljushuvuden privatiserar staten. Bankrånet kommer inte sluta förrän skatteverket kommer åt räntesnurrorna som för ut vinsten, och ärligt talat, man kan lika gärna rösta på kommunisterna, det kommer ändå gå åt helvete, för de fattiga, och vi som kan, ser till att flytta med Ramberg och Co, när det är dags, sannolikt inom 10 år, staten kommer inte klara av säkerheten och våldsmonopolet, och våra ledare har inte fattat problemet, eftersom dessa är själva problemet, de är en del av den policy-professionella eliten. Det ligger i farans riktning att sd blir största parti, och att Sverige kommer att vara svårt att regera 2018, eftersom skattebetalarna inte får ngt pang för pengarna, och då....har kanske inte Lööf och co ngt svar, så det kommer att röstas med fötterna, tills det brakar i utanförskapet, och ingen har ngn plan där, mer än grindvakter....nä, riktigt så illa går det nog inte, men det är välfärdsindustrin som kommer att skapa en kommande revolution, så vänstertomtarna som drömmer om att störta kapitalet, lallar glada i hågen mot kanten med välfärdskapitalisterna, och Ramberg, hon kommer att elda på, follow the money. S.W

  SvaraRadera
 5. Alltså Viktoor Barth Kron är ibland så uunderhållande att det inte går att sluta skratta åt eländet, har står halva världen i brand eller på spel, och så börjar liberalerna gapa om påvens skägg:

  "Liberalism är inte en ideologi,
  det är en personlig upplevelse.
  Alla har rätt till sin liberalism".

  Sedan är hans matris obetalbar, med
  Systembolag och motbok i enda änden, dvs nykterhetsrörelsen,
  och narkotika-apostlarna i den andra, inkluderat LUFs lik-knullare.

  på den andra skalan värna Sveriges liberala arv visavi öppna gränser, mer motsägelsefullt kan det inte bli, och allt ska ske med förnuft :-)

  Rambergs slogan blir då:

  "Humanism är inte en ideströmning,
  det är en personlig upplevelse.
  Alla har rätt till sin personliga humanism".

  Så vad som är sant för Rambergs humanism är inte sant om min humanism, och hon ska inte lägga sin humanism på mina axlar, och dessutom är humanism en subjektiv föreställning som mycket väl kan vara en dröm.

  Läs på samfundets stadgar, som sagt

  "En grundsten i de vägledande reglerna är
  att advokaten är skyldig att vara lojal med
  sin klient och att enbart verka för hans eller
  hennes bästa".

  notera att grundstenen, själva fundamentet är
  advokatens "skyldighet"
  det är två verb:
  - att vara (lojal)
  - att verka för
  klientens bästa.

  och klienten är klar, det är endera den som betalar själv, som vid tex tvistemål eller varför inte dödsbon, gissa om advokaten är lojal med den döde.....advokaten sitter kontot och kan arbeta ihjäl sig nästan, för att komma fram till vad som är bäst, och bäst, det är ett adjektiv, som inte betyder någonting alls, det är ett rent godtyckligt ord som inte betyder mer än fin, god, generös, fenomenal, och ännu bättre, den som avgör vad som är bäst, det är subjektet själv, advokaten alltså, och domstolen för denna värdering, värdegrundsdomstolen, det är Ramberskan själv, så det är en affär som är kassaskåpssäker, och för övrigt finns det väldigt många duktiga och hederliga advokater, problemet är bara att det blivit inflation, förr var det svårt, numera kan nästan vem som helst som fuskat sig igenom juristlinjen bli medlem, fast de som styr och ställer egentligen, är högst oklart, i vart fall är brottmåladvokater helt onödiga, det kan lika gärna sitt med en skådespelare, advokatens roll är mer att se till att polisen inte fuskar, om inte åklagaren tagit den biten, däremot tvistemål, det håller på att bli klart att detta är framtiden, med anledning av telia eller Ericsson, dvs det handlar om skadestånd, och ameriknerna har länge varit ute efter vårt upphovsrättslagstiftning,avsseende framför allt dataprogram kod, patenträtt knäcker alla, vart fall Håkan Lantz, så detta med TTIP är inte så enkelt som man tror, eftersom det i grunden handllar om att juristerna, dvs advokaterna, dvs Ramberg och co vill ta bort nationalstaternas rättsordning, dvs demokrati, dvs folkstre, och ersätta detta med juridiskt styre, det var lite hela EU-marschen och sedan har det gått som det har gått :-) advokater är som alla andra, giriga och kortsiktiga och bränner upp den mark de bor på,och sedan flyttar de vidare. Nä, att advokatsamfundet är för fria gränser och avskaffa nationalstaten, har att göra med den policyprofessionella agendan, att man ersätter politik med juridik, och då är det inte fråga om demos, utan om vem som känner vem i systemet och vem som har mest deg, det är väldigt humanistiskt, Orwellskt. S.W

  SvaraRadera
 6. Notera att det tidigare hetat att migrationspolitiken inte påverkar andra områden, det är vinst, och den mot förmodan inte det, så påverkar det inte andra områden, och gör det detta mot all förmodan, fast det är så osannolikt att det inte kan inträffa, så är det vår plikt, att hjälpa alla som kommer hit, som inte vill söka asyl på vägen.

  Jo, nu börjar det visa sig lite i statsbudgeten, att alla andra områden påverkas, och att själva verksamheten dessutom inriktas mot asylanter och ensamkommande ungdomar, med eller utan skägg, fast utan identitetshandlingar, och vips har nymoderataterna kommit fram till att hela landet håller på att destabiliseras, och att vi inte har mammar i armén, pga låga löner, och att det kanske är lite osäkert läge, och att det kan ta sin tid att gå med i nato :-)oj vi tänkte inte på det, så nu har Wallmark uttalat att nymoderaterna vill sammankalla en ny FöBer, och ärligt talat, egentligen går det snabbare i utskottet direkt, där AW regerar, så FÖBer är egentligen endast en konstruktion för att slippa tala med kommunisterna och svenska freds, innan HSB släppte inn dem i finrummet för att slakta försvaret, så fortsatte hövdningen, och för det borde straffet bli kölhalning, men nu finns det hopp, otroligt, valrörelsen har verkligen börjat, nymoderaterna tar ett steg bak, och har nästan funderat på att ta bort det där NY, så hasplar de bara ur sig ngt trovärdigt om budgeten, och inte mer natofloskler, dvs det behövs pang och pengar nu, inte sedan, dvs kan de bara haspla ur sig något litet och hänga på Björklund så finns det hopp om godheten, dvs det är bara starka entiteter som kan vara goda, så ökar m budgeten för polis och militär, så måste något annat minska, och ska ksatten ner så kanske det blir humanismen som inte tillåts kosta lika mycket :-) Så varför inte fråga Rambergskan, om hon inte tycker att vi kan spara in på polis, försvar, ersättning till flyktingadvokater eller ersättningen till brottmål,humanism måste får kosta, och min humanism är lika mycket värd som hennes, tack gode gud Wallmark, om moderaterna äntligen fattat galoppen, och tar befälet, mindre snack och mer verkstad, och detta skola även bliva jans musik, den där socialliberalerna, får gärna kvacka om MR, men övriga värdens problem kan vi inte lösa just nu när vid fronten, de där curlings-etiska-gymnaisefunderingarna som BO och Co känner, får vänta till nästa högkonjunktur för västerlandet, och som dessa policyprofessionella bäddat sängen, lär det bli om 400 år. heja Wallmark, ös på. Kan vi bara slippa den där nymoderata babyblå reklambyråfärgen, och tona ner lite, så kan det kanske tom börja att bli lite trovärdighet. Detta är nästan spännande, och med rysk aktivism som fond, hur tänkte hövdingen som satt på alla underrättelser, var det inte magiskt tänkande, så var det i vart fall inte helt genomtänkt. Kan marschen ha startat, och är det en rekyl på sammanbrottet inom L, och kds kräftgång, är det borgerlige samling, eller är det bara en mymoderat utspel. Mer humanism, heja Wallmark. S.W

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag röstar aldrig mer på moderaterna, eller något annat av de partier/personer som visat sig förstöra landet och min och min familjs livsmiljö. Möjligen med en pipa i nacken. Annars Aldrig.

   Radera
  2. Det finns faktiskt grader i helvetet, skämt åsido, en partiledares uppgift ör att ta sig själv och sina närmaste kumpaner tuk makten med alla till buds stående medel, och väljarna har den yttersta makten. Hövdingen gjorde den korrekta analysen att göra sitt parti flyktingliberalt för att vinna väljare från S, att han sedan tog en kalkylerad risk, och skapade utrymme för ett pop-parti, var en kalkylerad rusk. partier består av personer, resten är en partisymbol och lite historia. Reinfeldt och de felsta andra personer som tar sig fram i ett parti, bryr sig inte om annat än makt, annars skulle de inte sökt sig till partikameraderiet. Visst är det lite taskigt, lån, pant och migration är beslut som är irreversibla, så man kan säga medborgarna inte har något skydd, i fråga om dessa ting, men men, Reinfeldt har stöpt om Sverige för all framtid, genom att skapa grund för dels SD dels identitets- och kulturpolitik, det är bara att gilla läget, och tänka på sig själv, det är nämligen det enda som partieliten gör, att de skulle finnas till för något än sin egen nytta är naivt att tro, inga snälla killar får ligga med de snyggaste brudarna. Problemet är bara att det inte finns några bra allternativ, Platon gjorde ett försök, att bara Filosofer skulle få styra staten, och det vore nog inte helt fel med ett begpvingstest för att både få rösta och bli politiker, för löste man det genom att bara de som ägde kapital fick rösta, och det fungerar bra, dvs då kommer ingen rösta på en ledare som sätter alla i skuld, alternativet är schwietz, eller att förbjuda all opinionsbildning och bara låta väljarna rösta på budgetalternativ, vilket sannolikt är det mest rättvisa, problemet är alltid intäktssidan, vem som ska betala festen. S.W

   Radera
 7. "Swedes Officially Surrender to Muslim Takeover"
  Se en timme från början, Alex Jones nästan hjärtattack på slutet.
  https://www.youtube.com/watch?v=dXxU-CKwd28

  SvaraRadera
 8. Eftersom allt är bakvänt går inget längre att analysera, dvs Rambergskans utspel, som är politiskt så in i helvete, och inte juridiskt, innebär att hon endera är dum i huvudet, det är hon inte, och inte förstår att hennes ord gagnar sd, och då ska man tolka henne så, att hon fungerar som en Putlov, men om hon vill driva opinion för mer generös flyktingpolitik, och misslyckas, så måste man fundera ett steg till, eftersom hon driver en genomtänkt agenda, ok humanism måste få kosta, och humanism = inhemsk flyktingindustri som inte bara sänkt Sverige, utan i hög grad sänkt EU, i vart fall bidrog den svenska linjen i hög grad till Brexit, så det går inte ens att trolla på saken, för det går inte att avgöra hur mycket Ramberg trollar, om hon trollar bort sig själv, tappat fotfästet, inte ha koll på vad som pågår i det tyska valet, vad som komma skall i det franska, vad det är Tusk faktiskt säger mellan raderna, att det är brådis, nä, Ramberskan står kvar iv Rajraj-linjen, och föreffaller vilja göra en Adolf, marschera mot något stort och okänt, och fungerar det inte så har det Svenska advokatsamfundet och skattebetalarna svikit henne :-) Nä, det går inte att begripa sig på vad Ramberg har för plan, eftersom alla numera blir kontraproduktivt, rekylerar, och våra etablerade opinionsbildare famlar lite i mörkret. Det handlar om något så enkelt som förtroende, här har hela vår politiska elit varit tvärtsäker på sin sak, där folket nog hade viss tvekan, så gick det åt helvete, och babblet om att det ine gick att förutse är trams, det gick det visst, öppnar man gränsen och tutar i honrnet, välkomna hit det finns plats för alla, vi har stora skogar, och via välfärdssystemet delar ut gode män och ombud, så är det inte så konstigt att det uppstår en transport- och välfrdsindustri, kraften i marknadsekonomi är enorm, att Merkel kanske inte fattade kan bero på att hon var uppväxt i DDR, men hövdingen och Ramber kan inte skylla på det. Den princip Ramberg driver innebär att skatterna kommer att höjas och välfärdes sjunka, och det får man tycka, fine, det är bara det att då får man ta konskekvensen av att demos protesterar, de som ror, och då är det bara att sliccka i sig att sd blir största parti, det går inte att blinda för att Ramberg i akt och mening låter detta ske, och det är därför det är så läskigt, att sds främsta valarbetare är dess påstådda främsta fiender, och naturligtvis är inte Ramberg SDare, men den förvirring som uppstår,, av en företrädare på en hög häst, talar till undersåtar´na att de ska betala mer skatt, i praktiken, för att se sin hembygd brinna på natten är svårsmält, att bilda opinion mot.
  Miljöpartiser koommer undan med att de är naiva eller dumma i huvudet, islaisterna gör det inte, Ramberg driver en linje som innebär att intolleransen ökar mellan grupper, och antisemitismen vägar ingen ens nämna och varför ine konskevensen för jämlikhet mellan kvinnor och män i förorter, nä, Rambergs humanism går inte ut på annat än import av män, hon har lite missat alla kvinnor och barn som blir kvar, och därmed har hon sannolikt inte heller förstått varför populismen växer sig så stark, det hade den inte gjort utan Ramberg, hövdingen, Ohlsson, SSU och Svenska kyrkan, det är det som är så fantastiskt, att inte förstå att man inte förstår, eller förstå, förneka och fortsätta på samma spår. Det är kanske magiskt tänkande, eller bara ekonomiska intressen. S.W

  SvaraRadera
 9. För övrigt är Rambergs senaste inlägg både hedervärt och rakryggat, långt mycket mer än våra politker som inte erkänner målkonflikten, och det är kanske på sin plats att påtala att Ramberg inte skulle gjort detta, om det inte kommit befogad kritik.

  Det är bara ett problem, Ramberg argumenterar stipulativt utifrån moraliska borde-värderingar, och verkar inte vilja ta i frågan vad som skapade PULL-vågen till Europa, att det bara är män som kommer, och att det går att hjälpa 100 kvinnor och barn på plats för varje skäggbarn, eller kanske till och med 500. Det är en annan målkonflikt, så länge Ramberg kallar Bali för rännstensunge, så blir det lite platt fall, Bali har nog ännu så länge betydligt fler fötter i verkligheten än drottning Ramberg, som alltså inte har förstått vart hän vi är på väg, det verkar inte som Ramberg ser till funktionella argument, och fortsätter denna aningslöshet, dvs eliten formulerar fina principer, men tar inte hand om effekten ute i verkstaden, så får de finna sig att pop vinner terräng, och i detta hänseende är inte ens SDs ungar rännstensbarn, det finns långt mycket värre utfall.

  Nä, Ramberg för resonemanget bra, mycket bra, på den policyprofesionella planhalvan, precis som Ohlsson och miljöpartiet, man vill hålla på med MR, EU-frågor, hbtq-frågor, flyktingfrågor och jämställdhet, och naturligtvis rädda utrotningshotadedjur på nordpolen och alla utfiskade hav, men när det kommer till ngt konkret, hur minskar vi belastningen av sopor och konsumtion i en kommun, och är det smart att smälla upp baracker för en ny underklass i förorten, så ekar svaret tomt, vad som händer med kraven på övervaktning av medborgare för att hantera terrorhot vågar vi inte tänka på.
  Nä, Ramberg fattar inte, då kan hon inte lösa problemet, hur det kan komma sig att Sverige knappt an regeras, och höja skatten, suck, för medelklassen, vet Ramberg vad en lärare, polis eller undersköterska tjänar? Nä, hon talar i nattmössan. S.W

  SvaraRadera