lördag 10 september 2016

Mp: Sverige ska bli en humanitär stormakt

Ibland tror jag fan att jag lever i ngn blandning av Matrix och Alice i Underlandet


20 kommentarer:

 1. Även om det finns idealister, naiva idealister och rena idioter, tar MP det till en så verklighetsfrämmande dimension att jag saknar ord för att beskriva deras kollektiva persona.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag har kommit på en beskrivning av Miljöpartiet.

   Det är partiet som blandat sandlåda och ankdamm så att resultatet blivit en politisk kvicksand, där grodorna frodas och partiföreträdarna sjunker till ständigt lägre nivåer.

   Radera
 2. Humanitär..stormakt. Smaka på den..lite som att utropa sig till världsmästare i ödmjukhet. För övrigt nyfiken på vad det blir om man "översätter från danska" :)

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Humanitär stormakt.

  Stormakt kan vi förstå genom att jämföra med vår tids stormakter, USA, Sovjetunionen och den regionala stormakten Kina. Makt nog att dominera och påverka (direkt såväl som indirekt) andra staters folks referensramar, definitionsparametrar och kulturella samhörighet. Sverige både förmåga och förstånd till detta.

  Istället realiseras stormaktsbegreppet genom att vara bäst på något som ingen annan anser värt att göra, eller ens önskvärt att eftersträva. Så långt stormaktsbegreppet.

  Humanitär betyder främjande av allmänna mänskliga intressen.

  Sverige skall alltså vara bäst på att tillvarata allmänna mänskliga intressen. Vi väntar med spänning på att ministern skall meddela vilka dessa är.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. Som du säger, inte värt att göra eller ens eftersträvansvärt, enligt alla andra. Men Sverige bryr sig inte om detta, utan avser att till stor kostnad pröva att låta några miljoner nettobetalare finansiera ett allmänt folkutbyte. Modärnt. Modärnast i världen.

  Jag minns att på den tiden danska och svenska posten var två olika bolag och den danska posten levererade en bättre service med en femtedel så dyr investering i postsorteringsmakiner (eller nåt sån't).

  Den danske maskininköparen fick frågan av en reporter hur han kunde spara så mycket pengar, jämfört svenska Posten.

  - Det är mycket enkelt, sa dansken. Svenskarna köper alla nya maskiner. 80% av dem är skit, som inte höjer produktiviteten. Jag bara följer svenskarnas misslyckanden, och köper de maskiner som visat sig fungera.

  Hur väl verkar regeringens panikinköp fungera? Förhoppningsvis kan resten av världens skattebetalare ta lärdom av det svenska skräckexemplet. Som svensk närande skattebetalare är du dömd att hälla frukterna av din möda i ett stort, svart hål. Och glöm att någon kommer bry sig om dig när du övergår till att vara en useless eater.

  Du är den "humanitära stormaktens" slav.

  SvaraRadera
 5. Den humanitära stormakten är en omskrivning av, skänk bort hundratals miljarder på Georg Soros Open Societys,öppna gränser,allas lika värde,ingen är illegal,alla skall med,gör dig själv lika fattig som de som du skänker pengarna till,den nya jämlika världen,lite som kommunism va?

  SvaraRadera
 6. Att sverige skulle bli eller vara "humanitär stormakt" var moderatpolitik. Vi glömmer snabbt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här glömmes inget! (Det sörjer tex Utlandssvensk för.)

   Detta går tillbaks ända till Palmes dalt med tredje världen, via en massa blödande folkpartihjärtan (tex Vet Bästerberg, som gärna stjäl svenska skattebetalares medel för egen räkning eller för nyanländas..eller tex Maria Leissner som vill göra Sverige till romernas land).

   Hela 7K är pestsmittat, väck med dem!

   Radera
  2. Vi minns mkt väl den store ledarens flygresor över skogarna där det fanns gott om plats för hans öppna hjärta.

   Radera
  3. "Här glömmes inget! (Det sörjer tex Utlandssvensk för.)"

   Det tackar vi för!

   7K ska INTE komma undan!!!!!

   Radera
  4. Angående historisk moderatpolitik kan man ju nämna denna pärla från 15 år sen:

   Fri invandring
   Motion 2001/02:Sf333

   http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/fri-invandring_GP02Sf333

   Notera att AKB var en av avsändarna.

   Radera
 7. Intressant.
  Ger en känsla av dödsryckningar. Ett desperat försök att bli något, vad som helst, bara man kommer ifrån den obehagliga verkligheten. Och då tar man till, så man kommer så långt ifrån den som möjligt.
  Intressant och pinsamt.

  SvaraRadera
 8. Jag som trodde att vi var det redan
  Vad besviken jag blev. Bättre kan vi. Tills vi helt ramlar omkull.
  Vem ska rädda oss då?
  Vi kan ju bli bäst på soppkök.

  SvaraRadera
 9. Det finns trots allt grader i helvetet, och det går inte att sitta på läktaren och döma alla utom SD, eftersom inget blir bättre av detta. Nu händer det grejor, precis som det ska göra i en demokrati, dvs det ska i normalfallet inte behövas handgemäng, järnrör och stövelstramp för att vända på kuttingen. AKBs tidigare hållning visar på kulturen inom ungmoderaterna vid tiden, vilken förskräcker, moderata ungslynglar som är ungefär lika frånvaranda opportunistiskt verklighetsfrånvända som dagens miljöpartister eller barnen till Södra bergens balalajkafeminister.

  Nu gäller det att tänka nyktert, och försöka sätta sig in i den politiska ekvationen, svenska politiker är inte modiga, och arbetar mycket med skuldbeläggande. Förebilden är DN. Det går att ha olika perspektiv, men kommer de inte ur DÖ, så är det kört. Följaktkligen driver DN att vi ska vara kvar i DÖ -> omöjligt att regera landet -> behov av mer överstatlighet. Det är en väg. En annan väg är att göra som Björklund, det är modigt (i det partiet) och med DN som motståndare, dvs att vilja förbjuda religiösa friskolor, där vann folkpartiklarna en röst, måhända min, i vart fall. Det finns goda grunder för att det i själva verket är DN och dess cheffsred som, om än inte retoriskt, men praktiskt, är den kraft som bjudit in SD i matchen. Utan detta ständiga skuldbeläggande och brunnsåskort skulle inte politiken ha kunnat hämna där de är. Det är nog ingen slump att Hanne K slutar heller. Nä, alla partier har so oder so, redan samarbetat med SD, och att bjuda in SD är helt centralt. Det kallas ansvar, om inte SD behöver ta ansvar, har de gräddfil, och så länge de slipper ansvar, kommer vansinnet i de andra partierna fortsätta. Dvs en liten smal cynisk elit människor som ger blanka fan i skattebetalarnas pengar och ser individer som en mjölkkossa för att vältra sig i makt och rikedom - > SD kommer bara att fortsätta att öka.

  Nu hur först KD visat vägen och fimpat DÖ, sedan har akb börjat lotsa nya m bort från hövdingens galenskaper, och det ska hon ha cred för, politik är ingen specielt ädel sport, och få överlever där uppe på toppen där det blåser. Om inte liberalerna börjar stiga i opinionen snart är det ngt fel på Sverige, förmodligen är det i detta läge bra för Björklund att få DN och notera Sjöstedt mot sig. Det går ju inte att regera landet på 10 år utan att beakta SD, och endera gillar man läget eller inte. Billar man inte läget återstår DÖ, och fortsatt missnöjesröstande. Vill man inte rösta på SD, så kan man medvetet spilla bort sin röst på BF, eller rösta med Fi, för att djävlas med vänstern :-) dvs rösta för att fortsätta destabilisera politiken.

  I praktiken har identitetspolitik + värderelativism + den enda vägens politik (som ledde till SD-revolutionen) inneburit att Sverige inte kan regeras, och det finns ingen väg ut, utom samarbete med SD, alternativet är DÖ, vilket innebär att mp blir fortsatta vågmästare.

  DN driver en livsfarlig linje, de leker med elden, och har inte fattat ett enda dugg vad det var för krafter som ledde till att demokratin i Weimar upplöstes, det är synd att just DNs chefsred driver en linje som bara kan sluta med förskräckelse. Dvs ekonomisk kollaps. SD har sina sidor och avigsidor, men så länge de slipper ansvar har de en fribiljett. Ledarredaktionerna har inga alternativ att ge väljarna, och har inte fattat signalen med väljarrevolten. Ekonomin dumskalle, när den börjar vaja, så kan SD omm det kniper landa på 50 % så länge de slipper ansvar. Det är möjligt att DN vill det, men vi som inte tror på en judisk konspiration vill gärna tro på att DN bara mist vettet och lever kvar i en Stockholmsbubbla. Hur in i hela fridens helvete, kunde Sverige hamna i en situation där vvi driver Europas med extrema politik, med sju partier som sedan hux flux intar det åttonde partiets politik, eftersom den egna linjen inte höll, och sedan förväntar sig att de ska kunna fortsätta pissa väljarna rakt i ansiktet med skuld, för det är vad de gör. S.W

  SvaraRadera
 10. Nä, det håller inte att driva en linje där mp och DN är vågmästare och håller Sverige i gisslan, det kommer bara leda till att endera kd eller både kd och l åker ut med badvattnet.

  Då som nu som framgent, gäller att få ihop en budget som bygger på varaktig uthållighet, sedan öppna gränsernas politik, är det några områden som är "no limit" vilket öppnar upp för nyliberal välfärdsindustri hand i hand med central-kolchosiskt pampvälde. Det kmmer att haverera, SD kommer att öka, och det är den linje man driver för att baxa oss mot en federation, och det har inte lyckats än, östeuropa, som fått njuta frukterna av centralmaktsstyre, vänder sig mot kosmopolitismen, och det går inte att klandra dem. Men nog är det dags att fundera lite, att Sjöstedt driver linjen att isolera SD är självklart, vp sitter i gulldläge, inflytannde utan ansvar. DN lika så, noll ansvar, och trots allt är det inte SD som satt oss i klistret utan S Monafalang + gamla gardet folkpartister + den nymoderata nyliberalismen + identitetshögern i C. Svens politik börjar bli spännande, eftersom DN och vänstern nu står på samma sida. Förmodligen krävs det ännu ett val, att alla följer vägen mot helvetet med DN som ledsagare, och att valet 2018 slutar med SD = 25 % och största parti. Då ska övriga dela på 75 % och åker tex kd ur, och Sjöstedt + Gudrun gifter sig, och mp bara lyckas hålla lille Fridolin borta från både skolan och från tv-intervjuer, så kan vändtra blocket få:
  s = 23
  vp + Fi = 10
  mp = 5
  = 38 %

  Då har högra flanken kvar 37 % att kalasa på,
  och med kommande bistra ekonomiska tider, med säkerhetspolitik+
  inre polisiär säkerhet i olag, så blir tiden 2018 - 2022 spännande
  för en regering Löfven, dvs det borgerliga blocket ska fortsätta driva politik i KU och gapa, men alltså i praktiken rösta för fortsatt s ministär, och sedan bädda sängen för akbs efterträdare 2022, lycka till DN, det kommer säker att gå bra, hand i hand med EUs förestående utmaningar. Vilket radarpar, DN + Sjöstedt. Tramp tramp tramp, Trump, öh vi var visst naiva. S.W

  SvaraRadera
 11. Det är lite slagsida bland statsvetarna till Göteborgs fördel, vilket innebär att det inte är tillräcklig bredd, dvs man kmmer aldrig ur politiseringen av statsvetenskapen, vilket tex DNs chefredaktör Tingsten visade, på ett positivt vis.

  http://www.svd.se/statsvetare-okad-polarisering-efter-dos-fall

  Det är lite synd att tiddningarna inkl SvD så ensidigt fokuserar på politiserade statsvetare, vilket har sina fördelar, Bjereld och co vet tex hur politiken fungerar på riktigt, detta gällde även von Sydow, som var knuten till SU. Många kloka gubba och gummor finns det.

  Dock, Tommy Möller har media missat lite, en av få statsvetare som driver linjer, alltså politisk debatt, från en sida som inte innebär DÖ-gegga. Det handlar alltså i praktiken om en mer Finsk modell, där partierna går till val på sina egna program, och tävlar på 8 olika separata banor, och sedan, när valet är klart, redovisar vilken ekvation från väljarna som ger bäst regeringsunderlag. vår svenska konstitution från 1974 är byggd på dåvarande politik, med tv klassiska block, vänster mot resten. DÖ är en fortsättning på de parlamentariska förhållanden som rådde i Sverige på 60-talet, utan EU och med ett etniskt homogent land, utan global inverkan. Den gamla modellen fungerar inte, så kommer sannolikt aldrig mer komma över 25 % och då måste man tänka om, DÖ är att tänka om ett svunnet 60-tal.

  Fråga, varför inte, Möller, som ligger i en egen liten fil. det kan aldrig vara fel att bredda debatten om politik, till fler statsvetare än de gängse. Dö innebär ju bara att att 7 partier knådar om RF till att gälla 349 ledamöter - SD = Sveriges moraliskt godkända riksdag, där mp kan komma att bli vågmästare även 2018, men om mp åker ut, eller om sd + m = 51 % eller sd + s = 51 % har ingen tänkt. S blöder åt vänster, Fi + Vp och åt höger, dvs nya m, och dessutom till SD, och S har sina falanger som inte kan komma överens, så då är det enklaste att blocka bort SD, så behöver de bara kompromissa internt åt höger, och strunta i spillet åt vänster, det är bara ett problem, S har låst fast sig vid att regera med mp, eller med C..... eller med Kd...... eller med Fp ? och det ser med dagens utspel inte ut som att S kommer kunna dansa med FP :-) varför de sitter där med sin tvättade hals, s alltså. Hur i hela friden ska S nalla tillbaka röster från endera m eller från SD, det är hela gåtan, utöver då att det får anses vara fullständigt klart att akb vill regera 2018, helst utan SD, men att ingen kommer undan detta med den lilla budgeten :-)
  Kanske kan Möller förklara detta bättre, än våra politiker, eller de statsvetare som drar åt vänster men defacto inte har ngn lösning. Kasta in Möller i debatten och analysra hur finsk politik fungerar, (därtill utan kvittningssystem, dvs en finsk politiker kan inte fly från ansvar, det kan Svenska, utom SD, som symptomatiskt nog inte får vara med i gruppledarnas kvittningssystem, och då kan de förstås fortsätta vara naiva, dvs slippa ta hänsyn till demos och de folkvalda som påstår sig företräda folkviljan. Varför ska just Svenska politiker knyta fast sig vid masten, slänga karta och kompass överbord, och vägra ta hänsyn till verkligheten och vad manskapet anser, och kanske läsa myteriet på Bounty :-) S.W

  http://www.statsvet.su.se/om-oss/nyheter-och-press/nyheter/l%C3%A5sningen-inf%C3%B6r-sd-besynnerlig-1.295126

  SvaraRadera
 12. Detta med friskolor, man inser att det är ngt lurt, när delar av högern propagerar för bevarandet av religiösa friskolor drivna med skattepengar. De kan väl driva vilka skolor de vill, med pengar från Vatikanen eller ngt Saudisk prins, men inte svensk skola. Ämnet religion är viktigt, och lika viktigt är att huvudmannen för skolan inte har tomtar på loftet. Att tro på högre makter och ha detta som grund för hur utbildning/kunskap ska bedrivas är helt enkelt trams. Skattebetalarna vill inte betala privatisering via religion. Här är kd körda, dessvärre, så länge inte m tar ställning kan man lika gärna rösta på Vp. Vi vill inte få in vare sig Islam eller kristendom, i samhällskroppen, det tillhörde medeltiden. upplysningstiden gav oss ett litet försprång viavi Muhammedanerna, som i rättvisans namn var upplysta under medeltiden, nu är vi snart tillbaka till helvetet på jorden, identitetspolitik + kvartalskapitalism + utrikespolitik från främmande intressen/makter via missionärer, som vi själva bekostar. Snart börjar skolbränderna ta fart, att driva privata intressen med skattemedel är inte direkt höger, låt dårarna betala sina egna Jehova-skolor, i väntan på besked från m kan de glömma rösten, det räcker med att Centerpartiet driver Timbros intressen med hjälp av världens högsta skatter, bevare oss väl. Här finns utrymme för SD att bistå sakpolitiken :-) dvs att driva mot vp, om Sjöstedt gillar privata religiösa friskolor, för det gör nog fan bara Timbro, Svenska kyrkan och galenpannorna i särk. Hur fasiken fick de troende med inadekvat verklighetsuppfattning tag i makten över frågorna? sannolikt ngt idiotiskt rättighetsperspektiv. Att tro på högre väsen handlar om verklighetsflykt, att inte klara av att acceptera sin stund på jorden, och ännu värre blir det när dårarna kombinerar detta med marknadsekonomi som betalas tvångsvägen genom monopol på våld. Tillbaka till medeltiden, i vart fall tiden före 1648. Hela Sverige. S.W

  SvaraRadera
 13. Phu, bra av Birgitta Olsson, nu är räddningen nära, dvs nu börjar debatten om vad samarbete är, det börjar klarna. Börjar nu journalisterna ta till sig vad Tommmy Möller skriver, så börjar det ljusna, klart som själve fanken att inte liberalerna ska gå till val på att samarbeta med SD, detta handlar om att få demokratin att fungera i kammaren, om SD anför en klok linje, varför inte inom området familjepolitik, varför ska då något parti rata den ingången, det leder ju bara till väljarförakt.

  Om nu partierna, om akb vågar, går till val på fyra olika program i valet, och byter retorik, dvs säger tvärt om, enigheten är vår styrka, vi låter väljarna avgöra borgerlig inbärdes slagordning, och så hmlar man inte, utan redogör tydligt vad som inte förenar, istället för vad som förenar, och att man har målet att regera tillsammans, så kan man så klart vänta på hela den förbannade förtrollade diskursen, bejaka åsiktplurailsmen, och sedan får partierna kompromissa om de vill regera, på så vis kan je de borgerliga blocket med sina fyra partier dra nytta av sin åsiktsmylla, med den där tarvliga orange allianssymbolen + rädsla att inte vara Svenskt enhetlig, så ger de sannolikt bort makten 2018 i onödan. SD lever sitt eget liv och det block som nallar mest röster, eller omvänt, förlorar minst till SD, den konstellation nyper flaggen 2018. Lägger de bägge blocken, enl reinfelldtdoktrinen, samma budget i försvar, polis och migration, så kommer Jimmy bli kung på riktigt :-) Fast det är klart, att göra om samma sak och förvänta sig ett nytt utfall har de försökt med två gånger, så varför inte en tredje. Nu finns det hopp, hopp tralalala :-) Björklund/Olsson visar vägen, och det känns trots allt lite statsmannamässigt. Om SD röstar med Fru OLssons budget är det väl fan inte hennes fel, det är bara det att s måste förhålla sig till att sd är ett faktum och att vi lever i en demokrati, våra politiker har själva bäddat sängen, taktikiserande har gett en sakpolitik som för alltid förändrat Sverige, endera accepterar vi verkligheten som den faktiskt är, eller så lever vi kvar i den tid då det enbart var Svenska krusbär som gällde, och då fanns inget utrymme för SD. Identitetspolitik är ett jävla skit, nu har de baxat oss ända hit. Farväl Sahlinismen, adjö grönsakskapitalisterna, sängen är bäddad för en ny diskurs, och Reinfeldt kommer att gå till historieböckerna, som han ville. Häng med häng med...
  Ni hänger väl med....
  S.W

  SvaraRadera
 14. Saken:

  Björklund
  Alla partier i riksdagen (parlamentet) bör bjudas in till blocköverskridande samtal som förs i Sveriges riksdag (platsen).

  Samtal är alltså beredning, ett annat slags samtal är politisk debatt, och där kan väljarna se, både i plenum, och i media, att partierna talar med SD :-) det är alldelse klart. Men nu avser alltså frågan huruvida de övriga partierna ska föra samtal med SD på beredande nivå, vid tex utskottbehandling av olika frågor, och det är nu det blir spännande.
  S tror nog att de kan vinna tillbaka väljare genom att inte samtala, utan bara kopiera eller triangulera frågorna, och att man ska kunna få med sig alla andra partier på samma svanesång. Detta bör bli föremål för en seriös politisk debatt, och det är ganska uppenbart att Björklund kommer att sopa banan inför väljarna, med den som säger emot. Det är så lätt att inse att S inte kan samarbeta med ngt annat parti än mp, och det kommer sas skära sig lite, så då gäller DÖ, även i omförpackad form. Dvs eftersom DÖ är bruten´, så är det märkligt att säga att DÖ är kvar, eftersom detta är vad S faktiskt säger. Ingt klander här, vill man inte samarbeta, så behöver man inte, det gäller bara att förklara detta för alla väljare, inkl arbetarväljare, här behöver vi inte moroalisera, det räcker med att invänta valresultatet. S tror på DÖ, och borgarna tror på att driva politik som inte dränerar egna blocket mer, vilket så klart är rätt, då spelar det ingen roll vem som lägger förslaget, det handlar om att få det igenom kammaren, det stavas demokrati :-) ajaj, detta kommer att svida inom rörelsen, innan det går upp ett realpolitiskt ljus, hallå hallå, ni måste styra landet, och det krävs majoritet, att fibbla runt den lilla regeln går inte, utan att tappa väljare.

  – Björklund
  "Det är regeringen som bestämmer vem de bjuder in,
  men jag tycker i grunden att alla riksdagspartier
  ska bjudas in".

  S.W Den som säger däremot har inte fattat valresultatet,, att SD är vågmästare, och från att vara 13 % gick till runt 18 % pga DÖ, grattis, hövdingens makabra idé, det var s som snodde flaggen, men inte vann strategin. osannolikt men inte orättvist.

  JB
  "Det betyder inte att man sedan gör upp med alla partier
  men det skapar en onödig martyrställning för SD".

  S.W Jepp, det är inte klokt, och allt de har att komma med är nationalsocialismen, suck. JB bör ligga till att att SD utöver martyrskap hamnar i en egen gräddfil, populismens högborg, och SD behöver inte ens lägga populistiska förslag, det räcker med realistiska, eftersom det kommer från SD ska det brunstämplas, och bort från kammaren, så var den sagan all, väljarnas dom kommer inte att blå nådig.

  Tomas Eneroth, (som är en förnuftig man)

  ”Finns inte på kartan”

  "inte under några förutsättningar är aktuellt för regeringen att bjuda in SD till samtal". (tex vad SD har för uppfattning i fråga om ett förslag mellan s och m, som saknar stöd i riksdagen... jojjomen, men om förslaget är bra, som när s + sd sänkte Reinfeldts budget avseende regeringskansliet för att stoppa en omorganisering efter valet....

  – "För vår del är det ett parti med nazistiska rötter och rasistiskt agerande, så det är klart att det finns ett avgrundsdjup i värderingar mellan oss och SD.

  S.W måhända, men det gör det till mp också. S.W

  SvaraRadera
 15. och eftersom s valt sida i värderingsdebatten, så kanske man får slicka i sig att det gamla 45 % partiet numera stoltserar med 25 % och att resten landat hos SD, eller vart fall 15 %. thats life, det kostar att välja identitet :-) det är en värderingsfråga det med.

  JE
  "Gruppledaren slår fast att han därför anser att det är särskilt angeläget att de demokratiska partierna i riksdagen lyckas hitta fungerande samarbeten och komma överens i avgörande frågor."

  Hm, baklängessvenska, "demokratiskt" är det inte att utestänga ett parti tom från samtal, däremot är det demokratiskt att inte rösta på SDs politik, men om SD lägger ett förslag som är genomtänkt, och som har stöd hos väjarna (teoretiskt), är detta då inte ett demokratiskt parti, och hur demokratiskt är det att tillämma DÖ, som utesluter ett parti, för att det var fel sorts stökiga snubbar som startade partiet?

  Tips, partier finns inte på riktigt, det är bara en teoretiskt konstruktion, det enda som finns, på riktigt är människor, och människor kan organisera sig, tex i partier, och då uppstår en teoretisk konstruktion, att det finns partier, men inget har ännu sett partiet, det enda vi ser är en logotyp, och en massa utspel. Det enda som finns är väljare och folkvalda, som väljs nominerade av partifolk. resten är påhitt, och SD är ett lika stort påhitt som alla andra, vad som är realt r konkreta förslag i kammaren, om lagstiftning, ta och börja där, så kan det bli en trevlig debatt i sak 2018. Eller, gör en DN och tänkt tvärt om, utan DN hade SD inte varit i närheten, och det finns väl lite som tyder på att s utrikespolitik är rätt körd med sd. EU-frågor kommer att bli en rysare, kanske vill s kasta ut SD ur utrikes- och EU-nämnden, så slipper man se elendet :-) för det är vad det är, orsakerna och mekanismera till att partiet slagit rot och snart är näst störst i Sverige, det är politiskt allt klåperi av pyramidabelt format. Bra att Janne tog smällen, EBT hade inte klarat en omgång till. Det ser alltså klart ut, laguppställningen inför valet, föreställningen kan börja. Starkt av l, nu är det s som har bollen, de kommer att skrika som stuckna grisar, några veckor, sedan är saken i hamn, och nya frågor på dagordningen, och om ett år är det ingen som ens begrep vad saken handlade om. Så snabbt går det nu, oups, we did it again. S.W

  JE
  – "Vi ser hellre att vi bryter blockpolitiken fortsatt framgångsrikt under mandatperioden"

  ok, "hellre" bra start på tassandet, med vilka, med l, uppennbarligen inte, med kd, uppenbarligen inte, med C som försöker hitta rätt med realismen, hm, en uppgörelse med C, dream on, det var länge sedan olof och Lennart regerade det partiet. återstår m, men akb vill bli kalif istället för kalifen, så där blir det inte helt lätt. Ekvationen att vinna budget och statsministeromröstning utan röd grön majoritet eller utann DÖ, ser helt enkelt obefintliga ut, och med tiden går sakpolitiken i fel riktning och därmed risk för fortsatta fall till pop. Lycka till. S.W

  SvaraRadera