måndag 19 december 2016

Bruset dränker folkets röst

 Att tidningar måste göra värdering av vad man väljer att skriva om är ju känt och ganska självklart. Hur man sedan gör denna kan man ju fundera på. Ganska ofta tar triviala saker ganska stor plats i de stora tidningarna.

Ex tjejen som fick en hanelgifgel i saffransgiffelpåsen för några veckor sedan.


Jag antar att dessa artiklar drar så mkt trafik så det är lönsamt att ha dem. 

Det sommstör mig är dock att det finns så mkt folk som har ngt vettigt att säga som aldrig får komma till tals, har man däremot fått fel bulle i en påse så ges det spaltmeter. Risken är såklart att folk som de facto har fött det sämre känner att deras frågor inte alls berörs. Det är köer på akuten, brister i skolan etc, men i tidningarna får man läsa om bullar.

Sen kan det ju också vara så att folk vill blunda från verkligheten ett tag och lösa om triviala saker, typ om ngn bortsprungen katt, men då brukar det vara mer lättsamma fealgood artiklar vilket är ngt annat än ngn snöflinga som fått fel bulle. 

Hej ditt barnbarn fick TBC i skolan för att stat och kommun slarvar med hälsokontrollerna, men vi låter kränktobert få prata om kanelgiffeln som om det vore den största katastrofen just nu.1 kommentar:

  1. Sen fördömer etablerad media alla som söker sig till "alternativ"media. Ja, om alternativet innebär analys och diskussion kring tidens brännande ämnen, iställlet för trams, väljer jag alternativt var dag i veckan.

    Vänligen
    Roten

    SvaraRadera