torsdag 15 december 2016

Hijablösa besök i Saudi

Som ni vet har en del personer i Sverige en förkärlek att dra på sig andra kulturers huvuddukar. Shyman, Palm & Sahlin för att nämna några. Lite märkligt förresten att de inte anklagas för kulturell apropriering då?

Hursomhelst. Idag besökte Tysklands försvarsminister Saudi och bar naturligtvis inte ngt kulturelt påkallat hårnät.GRBs Theresa May träffade också några saudiska uppkomlingar nyligen. Inte en hijab så långt ögat kunde nå, såklart.


Dessvärre drog Drottningen på sig en duk vid besöket där.


Det omvända gjorde alltså inte Turkiets presidentfru när denne besökte Sverige för några år sedan.
Så de som kritiserar avsaknaden av hijab på kvinnor på besök i Saudi tycker såklart att samma sak gäller vid statsbesök här? Dvs av med huvuddukarna? Nä det tycker de såklart inte, tolkningsföreträde osv vet ni. Ur ett modeperspektiv.... WTF?

F.ö. Är det alltid lika skrattretande med Saudiska "kungligheter". De är inga kungligheter, bara snorrika gangsterhövdingar.

3 kommentarer:

 1. Inga kommentarer till SDUs Lucia kampanj. Tycker den var klockren. Alla kan vara Lucia till och med Muhammed med nioårig hustru är med och firar.

  https://www.youtube.com/watch?v=tGih8P2qtFI

  SvaraRadera
 2. Silvia i tält skulle ju passa som Döden i Sjunde Inseglet :)

  SvaraRadera
 3. Varför ska man behöva klä sig i en annan religions eller kulturs attribut för att visa "respekt"? Det är tvärtom att kränka den egna religionen och kulturen. Dessutom är det kulturell appropriering. Fy skäms, alla icke-muslimska hijab-bärare!

  SvaraRadera