tisdag 6 december 2016

Sverige behöver stor invandring

Detta kunde man, återigen, läsa igår. Denna gång var det bl.a. SVT som körde ut arbetsförmedlingens "analyser" 

Det som behövs är i själva verket folk med utbildning som kan och vill jobba. Outbildad asylmigration är inte det som arbetsförmedlingen efterlyser. Men när en analys först processas av en pk livrädd snubbe hos AF och sedan processas och rubriksätts hos SVT framstår det som att vi inte klarar oss utan massiv asylinvandring av folk utan utbildning.

Jag är för avsevärda lättnader gällande möjligheten för folk att komma hit och jobba. Detta skulle gynna hela samhället, om detta kombineras med avsevärde reformer i bidragsträsket skulle det även visa sig att det nog finns en del tillgänglig arbetskraft här redan. Upphör bidraget får man kanske opröva sin ovilja att ta enklare arbeten.

En liten lustig detalj i artikeln är att begreppet "kompetensreserv" nyttjas om migranterna. Troligen är detta efterskalv av det sedan länge motbevisade påståendet om kompetensregnet som haglade över oss. Som visats var en övervägande majoritet helt utan relevant eller användbar utbildning.

Kopplingen mellan det framtida behovet av atbetskraft och asylmigration var mkt poppis under 2015, men nu verkar det alltså vara dags igen. Jag har också noterat att Aftonbladet m.fl. återigen allt oftare börjar framföra argumentet att samhället inte har kollapsat och att det är dags att vrida på migrationskranen igen. Man undrar om dessa personer är i maskopi med Erdogan, som ju vill samma sak. 

Det man framför nu är oehört märkligt. Bara för att man genom lagstifning tvångstömmer statens asylanläggningar (Bert Karlssons) och slänger hela ansvaret på kommunerna, anser nu alltså Aftonpravdan mfl att det är dags för 100000/år igen. Jag kan inte ens med den bästa välvilja förstå hur man kan vara så totalt främjad från verkligheten. Ser de inte hur det ser ut i kommunerna? Eller på vårdcentralerna, skolorna eller akutmottagningarna? Denna totala brist på insikt i hur samhället ser ut, vad folk pratar om är ngt som framtida statsvetare kommer klia sina huvuden kring.5 kommentarer:

 1. Det är väl bara att se hur Singapore har valt att lösa det med arbetkraftsinvandring. Enklare service jobb är tidsbegransade,ta med familj om du inte tjänar bra är typ omöjligt, arbetskraften bor på dormitorys.

  /qwerty

  SvaraRadera
 2. Du får väl ta den enklaste förklaringen, de har en agenda och kan driva denna genom låneslavar. Mycket enklare än dumhet.

  SvaraRadera
 3. Minst 3 personer halshuggna i SVERIGE sedan sommaren 2015. Varför är ni toleranta mot detta som våld som pågår dagligen i Sverige? Hur tänker ni er att era barns framtid ser ut,.. er vård av gamla o sjuka. Jag fattar ingenting!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen vet, eftersom de fortfarande ser på gammelmedia.
   Detta visste inte jag heller, om det nu är sant vilket jag väl tyvärr inte behöver betvivla?

   Radera
 4. Dessa siffror angående snittutbildningstid, nedbruten i grupper om religiös tillhörighet, ger perspektiv på det regn av kompetens som migrantströmmarna sägs utgöra:

  Genomsnittlig utbildningstid i år:
  Judar 13.4
  Kristna 9.3
  Obundna 8.8
  Buddister 7.9
  Muslimer 5.6
  Hinduer 5.6

  http://www.pewforum.org/2016/12/13/religion-and-education-around-the-world/

  SvaraRadera