torsdag 1 december 2016

Skatteverket pungslår islamisterna

Alla har väl hört om hur man fick Al Capone på fall, nämligen via IRS. Ett välbeprövat sätt att komma åt brottslingar är att ta deras pengar. I Sverige finns ganska goda förutsättningar för detta genom vårt väl utvecklade system att suga skattekronor ur folk. Ofta är det så att kriminella försöker gömma sina tilgångar på olika sätt, men SKV samarbetar ofta med fogden och en beprövad variant är att ta folks fina bilar i beslag för obetalda skatter.

Nu tillämpas denna metod mot islamisterna i projektet "Snowball". Egentligen är det hela ganska okomplicerat. Man får ett tips på en person sen begär man ut uppgifter från alla finansinstitut om dennes kontostatus. En jämförelse görs med redovisade intäkter och sen skönstaxerar man personen.

Det stora problemet är att man måste få fatt på pengarna. Ett beslut om skönstaxering är inget värt om personen hunnit flytta pengarna, det gäller alltså att vara listig och lägga kvarstad på banktillgodohavandena (om det finns några) i samband med att man överväger om att besluta.

I artikeln såg jag också att skattetillägg förkommer. Numera kan man inte få skattetillägg och fängelse för samma sak (dubbelbestaffning) varför jag nog hade föredragit att köra utan skattetilligg och göra brottsanmälan istället. 

I flera av islamistfallen är pengarna redan borta eller personerna döda, men i vissa fall ha man lyckats komma åt rekryterare och hatimamer, detta är mkt bra för att störa fortsatt verksamhet. Dock vore det ännu bättre om de låstes in för grova skattebrott.

2 kommentarer:

  1. Om staten inte betalade ut bidrag till olika samfund som verkar inom denna business, så vore även det mycket bättre

    SvaraRadera
  2. Bra av skatteverket! Angående dubbelbestraffning går det bra att döma till fängelse+skattetillägg så länge det görs i samma rättegång, och inte som tidigare i olika processer. Då finns det inga hinder angående förbudet mot dubbelbestraffning (missvisande namn minst sagt)

    Vänligen
    Roten

    SvaraRadera