måndag 15 september 2014

En valkommentar från den 99:e percentilen

Kamerorna har slocknat och det är dagen efter valet.

Kvällspressen har startat en kampanj där man hånar 13 % av de som röstade. Kampanjen är så dum ur en mängd aspekter. Det mest uppenbara är att den inte säger ett smack. Jo förvisso röstade 87 % på något annat än SD. Men 97 % röstade på något annat än Fi etc. Framförallt är den korkad för att man försöker marginalisera och stigmatisera 780 000 svenskar. När har marginalisering av en grupp fungerat? Ta istället diskussionen och sakfrågorna. Och när jag menar sakfrågor så räcker det inte med att öppna sitt hjärta, utan förklara för svenska folket i kronor och ören varför den förda politiken är bra och att de inte behöver oroa sig. Jag är säker på att invånarna i Sölvesborg hellre vill höra det, än att bli hånade av Stockholmsredaktionerna. Läs Cornucopias utmärkta inlägg i denna fråga.

På miljöpartiets valvaka står Schlyter och försöker förklara Mp:s katastrofval. Det har handlat om så mycket siffror, för lite om värme och maskrosor. ”Sverige har blivit kallt”, bet alltså inte som slogan på väljarna.Moderaternas företrädare verkade förvånansvärt nöjda. Vi har haft 8 fina år bla bla blaaa. Det är ingen begravning där Sverige har dött. Sverige finns kvar, men tydligen inte deras vilja att leda landet. F.ö. verkar det som att Freddes kampvilja försvann i samma veva som Filippa. Han har känts trött ganska länge.

Kommunisterna körde i vanlig ordning lite olika ramsor om vad de var emot och hur glada de var att man avsatt borgarna. Inget eget nyskapande här inte. Tilläggas kan att Sjöstedt glatt meddelade att han varit och ätit bullar med CH Hermansson….jojo ränderna går inte ur kommunisterna. Skulle varit Jimmie som sa att han varit och ätit bullar med (valfri gammal rasist). Vilket liv det hade blivit.

Alliansen verkar vara kaputt. Reinfeldt avgår, kd flörtar vilt med S på valvakan, Annie (som för övrigt är den borgliga ledare som visat mest patos under slutspurten) tror hon är med i CUF igen och eldar på mot vänstern. Björklund verkar ha gjort högervänster om och tagit bondpermis. Rent ideologiskt förstår jag mig inte på Alliansen. Man bygger sina värderingar på social nyliberalism. Detta borde spänna över en enorm mängd sakområden, MEN man låter vänstersocialisterna få regeringsmakten för att man vägrar erkänna att man kanske inte riktigt har lyckats med sitt integrationsprojekt.

Alla dessa väljare som lagt sin röst på Alliansen pga. skolfrågan, försvarspolitiken (hmm nåja), EU, frihandel, individens bestämmanderätt, lägre skatter, jobbskatteavdraget, bortskaffandet av arv- och gåvoskatter, fastighetsskatten, krogmomsen m.m. Alla dessa personer skiter man nu i för en enda frågas skull. Har inte undersökt saken närmare, men det måste vara ganska unikt. Själv tycker jag det är ganska unket.
Man glömde öppna sin hjärna när man öppnade sitt hjärta. I Brittiska elitstyrkan SAS är Hearts and Minds en nödvändighet i konflikter. Ävenså i svensk realpolitik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar