fredag 19 september 2014

Veckans topplista v. 38


 
Säkerhets- och försvarspolitik

1. Veckans etta går till det utmärkta webbinariet med Johan Wiktorin, angående mycket angelägna frågor.

 

2.  Veckans andraplats kniper Jägarchefen, med ett mycket insiktsfullt nattarbete om sambanden i de händelser vi ser nu. Stirra Er inte blinda på de enskilda incidenterna!
Länk här

3. Veckans tredjeplats kniper Oscar Jonsson (egentligen förra vecka, men första veckan med topplistor blir det lite mer flexibelt tidsspann på). Oscar gör slarvsylta av Aftonbladets artikel om Carl Bildt. Otroligt att Aftonbladet går Kremls ärenden mitt i en valrörelse, eller är man inte förvånad?
Länk här


Hej matematik

Veckans vinnare visar återigen att folk inte klarar av att göra riskbedömningar.
Länk här

Veckans IG i ämnet går till CNN:s procenträkning.

 
Övrigt

Lars Wilderäng aka cornucopia skrev ett utmärkt inlägg om landsbygdens öppna hjärtan
Länk här

Veckans bottennapp

1 Cecilia Widegren strikes again. Undrar om hon denna gång förstod något? Jag betvivlar att MUST mfl gav helt helt ny bild av omvärldsläget.

 


2 Här kan man väl egentligen ta valfri eftervalsanalys i någon av tablioderna. Gemensam nämnare är att man är ute och cyklar när man analyserar valresultatet. Sämst denna vecka blir dock 87 % kampanjen i Aftonbladet. Snacka om att marginalisera och stöta bort grupper istället för att tala realpolitik (se mitt tidigare inlägg ”den rosa elefanten” om detta.)

3 Även en känga till myndighetssverige (tack Skipper för upptäckten). Gällande försvarshemligheter, är det bättre att fälla (dvs säkerhetsklassa) än att fria (bjuda in främmande makt).


Veckans twittrare

@fredsbaskrarna Föredömlig rapportering kring kongoveteranerna.

Tillägg. Den alltid lika underfundige Carl Bildt slår till igen. Bakgrunden är naturligtvis Öresundsbron, för de som inte greppar det roliga.

 

Vinnare i veckans hattparad

Blir Ordföranden i Rysslands unga muslimer. Vad är det med tokstollaroch deras fabless för konstiga hattar?

 

 

Följ mig gärna på twitter

@LiketErik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar