måndag 29 september 2014

Kamrat Fridolin

Efter att med stor möda ha idisslat Kommissarie Fridolins DDR-reform inom skolan, kände jag att det behövdes ytterligare kommentar kring detta.

Ett av motiven till förändringen sägs vara att alla ska ha samma chans på arbetsmarknaden. Dvs alla ska ha gått ut gymnasiet och få högskolebehörighet. Detta innebär i praktiken att kraven på de som går ut gymnasiet måste sänkas, för att alla ska ta sig igenom det. Eventuellt måste man helt avskaffa betygen, för att det inte ska gå att kugga ”studentexamen”. Detta innebär följaktligen att alla har precis lika dålig start efter gymnasiet. Man har lärt sig mindre men ingen ser bättre ut. Socialistisk rättvisa.

Jag förmodar att man i förlängningen kommer tvinga alla att gå en treårig högskoleutbildning och även sänka kraven där så att alla kan ta sig igenom och bli kandidater i något ämne. Vi kanske helt ska skippa undervisningen och endast ha några litteraturförslag och krav på närvaro någon gång i veckan. För examen i teknisk fysik räcker det med att känna till de fyra räknesätten.
Vi kommer kunna skryta med att vi har den mest högutbildade befolkningen i världen, möjligen slagna av Nordkorea….

Leve den käre ledaren Gustav Fridolin! Ryktet säger för övrigt att kamrat Fridolin komponerat 8 operor, samtidigt som han gick en golfrunda på 17 slag. När Kamrat Fridolin föddes på den heliga sluttningen utanför Önnestads kyrka, regnade det blommor i hela socknen.

Den käre ledarens födelseplats

1 kommentar:

  1. Jag tycker att alla svenska barn ska tvingas gå i fotbollsskola. Minst tio år tänker jag mig. Alla måste ju få samma förutsättningar att bli den nya Zlatan, annars är det ju orättvist. Självklart vill alla bli den nya Zlatan och lika självklart har precis alla precis lika stora möjligheter om de bara finge rätt förutsättningar. För allt annat vore ju orättvist. Jag tänker mig också att dessa insatser inte bara ska göras mot de som är barn idag. Även äldre personer ska få chansen. Annars blir det orättvist. Således emotser jag att Gustaf Fridolins ansökan till Vittsjös tioåriga fotbollsproffsgymnaisum insändes och accepteras snarast.

    SvaraRadera