torsdag 25 september 2014

Fram med öken!


Mediasverige befinner sig i ett chocktillstånd efter valet. Hur kunde det gå så här? Hur kunde inte Fi få egen majoritet? Vi gjorde ju allt för att lyfta fram dem (och miljöpartiet).

I begreppet ”valresultatet” innefattar jag att allt gick fel under valet och valrörelsen. Det blev inte som kulturvänstern och vänsterliberalerna hade tänkt sig, utan folk röstade efter eget huvud. För att söka vägledning och tröst i sitt apatiska tillstånd har man nu vänt sig till alla gamla politiska ök man kunnat uppbringa.
Först ut på banan var Maud Olofsson. Maud deklarerade raskt att vargjakten nog kunde ligga bakom valresultatet.
Sen klampade Olof ”nej till Öresundsbron” Johansson in och deklarerade att han minsann mindes hur kul det var att Ingvar Carlsson hade ringt honom och att han skulle få dansa med sossarna.

 
Carl Bildt var i sedvanlig ordning rätt sarkastiskt rolig...
 
 
Nästa kvinna på tur var Birgitta Dahl. Hon var upprörd över att Sd kanske skulle få andra vice talmansposten. Sjättemannen har skrivit lite om f.d. Fru Talman här: Talmannen

 
Göran Persson! I tider av djupaste kris och oro, vem ska man vända sig till om inte Göran? Vår egen landsbuffel (som iofs fått konkurrens efter #buffelknuffen). Han fick sitta och orera i ensamt majestät om hur saker och ting förhåller sig. Han gavs naturligtvis tillfälle att berätta om vilken genuin bonde han är, kossor och allt. Jag förmodar att när klockan är slagen kommer Göran kremeras i sin eka, under en hög med kor.
 
Även Håkan "grodan" Juholt fick vara med i början, genom någon form av "vi bjuder in dig till studion och drar ned brallorna på dig"-vinkel. Juholt-citatet på bilden är ett kapitel för sig...

Raden med avdankade politiker var ovanligt lång i år. Fler fick vara med men jag orkar inte dra fram dem allihopa. Ingen av dem drog dock någon relevant slutsats om ”valresultatet”.

Jag begriper inte varför man släpar fram dessa gamla ök. Tror man att de efter x antal års bortavaro från politiken plötsligt har nått någon form visdom på ett djupare plan än de besatt tidigare? Göran må ha suttit i lotusställning bland kossorna, men nirvana har han då inte uppnått!

1 kommentar: