fredag 12 september 2014

Logik del 2

Jonas Sjöstedt framhäver sig i partiledardebatterna med att han minsann betalar en frivillig avgift (hittepåskatt) till vänsterpartiet. Med detta argument menar han att alla på ngt vis borde kunna beskattas så man bara får behålla 20 000 efter skatt, oavsett inkomst.

Problemet är just att Jonas på ett perfekt sätt illustrerar varför man ska beskatta mindre så att folk kan använda sina pengar på det sätt man önskar. Han vill skänka pengarna till partiet, andra kanske hellre vill köpa kläder till barnen, amortera på lånen eller köpa ekologisk mat istället för Dansk fulgris.

Jonas argumenterar för hög skatt med exemplet egen valfrihet att använda pengarna. Logisk kortslutning.

1 kommentar:

  1. Ja, det är väl inte första gången som en vänsterpartist visar prov på bristande logik (eller dubbelmoral). För ett par år sedan tyckte ju Djurgårdaren Lars Ohly att SÄNKT spelarskatt skulle kunna gynna hans lag Djurgården. I övriga samhället har tydligen skatten ingen inverkan på folks val eller prestationer. Nu senast var det ju Jonas Sjöstedt som tyckte att man skulle FÖRBJUDA företag att stämma stater. Enligt Jonas logik är det odemokratiskt att Vattenfall vill stämma tyska staten då staten är framröstad av folket och därmed ofelbar och det enda "demokratiska" som finns. Något om lag, ordning och äganderätt som fundamentala pelare i en demokrati verkar inte nödvändigt.

    http://www.aftonbladet.se/debatt/article12348409.ab
    http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/orimligt-att-vattenfall-stammer-tyskland_4095417.svd

    SvaraRadera