måndag 18 april 2016

Kaplans kontaktnät-Ett person & organisationsgalleri

Hej alla glada!

Vad nu, tänker ni, varför börjar den torre och faktalevererande mensanen med käcka utrop i sina inlägg. Jo jag känner mig faktiskt lite upprymd av att Kaplans bravader äntligen uppmärksammas på riktigt, jag hyser nästan en förhoppning om att det ska leda till hans avgång. Nästan... Expressen meddelar att Romson Kaplan och Fridolin rensar sina scheman så ngt är på G.

Nåväl, det är inte lätt, ens för mig som skrivit om Kaplans kopplingar till tveksamma figurer i flera år, att hålla reda på vilka Kaplan haft samröre med. Av den anledningen bjuder jag på en liten sammanställning nedan så ni får lite kött på benen. Ofta är det ju så att man bara minns det senaste som hänt, inte samröret med terrorister för några år sedan.

Jag delar upp sammanställningen om Kaplan i personer och organisationer samt lite info om dessa.


Personer
Kitimbwa Sabuni-en av de stora nyttjarna av "islamofobi" i Sverige. Sabuni har kopplingar till flera kända islamister samt är delaktig i en rad organisationer ex MMRK.  Gift med Fatima Doubakil . Bjöd genom MMRK in Munir Awad för att belysa terrorlagstiftningen. Awad dömdes sedermera för förberedelse till terrorattentat mot Jyllandsposten. Sabuni är en ledargestalt i att se rasism och diskriminering i varje vrå av samhället. Sabuni rycker snabbt ut till Kaplans försvar i olika sammanhang.

Fatima Doubakil- Bjöd genom MMRK in Munir Awad för att belysa terrorlagstiftningen. Awad dömdes sedermera för förberedelse till terrorattentat mot Jyllandsposten. Gift med Kitimbwa Sabuni. En av miljöpartiets gullegrisar som fått träffa Bah Kunke och tagit selfies på kulturdepartementet. Bjuder ofta in antisemiter och terrorister till sina arrangemang. Ex Ali Benghezi som 2005 dömdes för att ha samlat in pengar till terrorister i Irak.

Yvonne Ridley-Kidnappades av Talibaner 2001, konverterade och blev islamist. Känd antisemit som bjöds in till riksdagen av Kaplan.

Omar Mustafa - Ordförande för islamiska förbundet. Har vid flera tillfället bjudit in antisemiter till konferenser och uttrycker sig som en islamist. Kort tid i sossarnas VU innan historien hann ifatt honom och han fick sparken. Delaktig i FIOE.

Mohamed Temsamani- Ordförande för FIFS (en av alla dessa organisationer) kommunpolitikrt för miljöpartiet och praktikant hos muslimska brödraskapet. Gjorde sitt publika genombrott i SVT Agenda som försvarare av Kaplan. Även aktiv i Ibn Rushd

Mustaf Tumturk-Aktiv i Ibn Rushd, svåger till Kaplan. AKPs man i Sverige.

Abdirisak Waberi-Tidigare moderat riksdagman fd ordförande i islamiska förbundet och vice orförande för FIOE

Rafet Candemir-Miljöpartist och Erdogans utvalde i Sverige. Umgås med Kaplan enligt SVT http://www.svt.se/nyheter/inrikes/kaplan-umgas-med-erdo-ans-man-i-sverige

Organisationer

MMRK (Muslimska mänskliga rättighetskommiteen)- Bjudit in dömda och blivande terrorister. Fatima Doubakil en av talespersonerna. Anses höra till kretsen runt Kaplan. Rycker alltid ut till hans försvar.


SUM (Sveriges unga muslimer)- Kaplan har varit ordförande. Skriker islamofobi om allt och alla. Kopplade till muslimska brödraskapets ungdomsorganisation FEMYSO.


Charta 2008- En organisation med många kopplingar till terrorister. Kaplan styrelseledamot (fd?).


Islamiska förbundet (iFIS)- Muslimska brödraskapets officiella representant i Sverige. Har med Omar Mustafa försökt tona ned den islamistiska retoriken. Kaplan

SMFR (Svenska muslimer för fred och rättvisa) - Propagerar för "mjukare" terrorlagstiftning. Samröre med islamister. Inbjudna till riksdagen av Kaplan. Grundad av densamme 2008.

SMR (Sveriges muslimska råd)- Tidigare dominerande vid Stockholms moske. Kaplan tidigare presstalesman. Islamister.

Milli Görüs-Islamister som Kaplan haft samröre med många gånger.

Grå Vargarna-Kaplan har råkat vara under "samma tak" som företrädare för denna terrororganisation vid flera tillfällen. Själv tror jag föga på slumpen.

AKP- Erdogans islamistiska parti i Turkiet. Kaplans fru är syster med deras representant i Sverige. Kaplan själv har träffat företrädare för AKP i Turkiet.

IHH- Har samlat in pengar till Hamas, via Milli Görüs. Numera förbjuden i Tyskland, men tillåten i Turkiet igen efter AKP tog makten. Ligger bakom Ship to Gaza.

FIFS (Förenade islamiska föreningar i Sverige) - Kaplans försvarare Mohamed Temsamani är ordförande. Står FIOE nära.

FIOE- Muslimska brödraskapets europeiska paraplyorganisation. Har bjudits in till riksdagen av Kaplan.

Muslimska brödraskapet- Dess paraplyorganisation i Europa heter FIOE, där iFISFIFS ingår.

Ibn Rushd-Ett studieförbund, dock med samma personer som valsar runt i övriga organisationer. Bjudit in tveksamma personer till sina arrangemang. Får mkt statsbidrag.

Ship to Gaza- En lagom skur av svensk vänster och islamister. Samarbetar med IHH i Turkiet. Kaplan med på båten.

Kapellgränd 10- Den adress i Stockholm där flera av de svenska organisationerna ovan är registrerade.


Det ovanstående är bara ett litet skrap på ytan. Lägg gärna in ytterligare info nedan gärna med länkar. Det är något av en djungel att försöka nysta i kopplingarna mellan dessa personer och organisationer då de roterar runt på posterna och byter namn samt bildar nya föreningar med hög frekvens. Har jag fått någon koppling om bakfoten för ni gärna påpeka det då mitt enda syfte är att lägga fram sanningen så folk kan bilda sig en egen uppfattning om Kaplans lämplighet som statsråd.


9 kommentarer:

 1. När eventuella räkningar ska göras upp och ansvar utkrävas bör det kommas ihåg att Ibn Rush fick rida piggyback på Studieförbundet Vuxenskolan, tills de kunde bli en egen bidragsparasiterande organisation. Vuxenskolan har alltså med skattepengars hjälp kunnat hjälpa fram denna org till status.

  SvaraRadera
 2. Helt otroligt. Bra grävt.

  Vad gör våra journalister? Gräva i detta passar väl inte agendajournalistik.

  SvaraRadera
 3. Och allt detta med våra skattepengar.
  Med våra skattepengar gräver vi vår egen grav.

  SvaraRadera
 4. Tack för din fylliga genomgång!

  SvaraRadera
 5. Hej.

  Varför bli på en orm för att den är giftig?

  Det är en och annan kommentator i gammelmedia som anlägger en ton av moralisk indignation över att Kaplan är den han är och gör det han skall. Varför?

  Är det för att han inte är den snälle gode vilden som kommer till Sverige och blir civiliserad och bara berikar med lite lustiger folkdans och mat, utan för att han visar vara medlem av en av världens mest fanatiska, våldsdyrkande och megalomaniska ideologier, och dessutom medlem av en chauvinistisk och imperialistisk kultur?

  Ojdå, sprack oskulden på journalistkåren? Ingen fara, i mångkulturens förlorade land kan den på VC lagas för skattemedel. Häpnadsväckande, denna tanke, att folk håller fast vid sitt eget sätt och finner det vara rätt och gott istället för krass postmodernt sammelsurium av lustar och drifter.

  Väl grävt. Hoppas nu att riksmedia inte bara stjäl nyheten av dig, utan också ger dig (och andra) det välförtjänta beröm ni borde få.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 6. Kudos till ett bra gräv!

  SvaraRadera
 7. Ett gediget arbete!

  SvaraRadera
 8. Mycket bra och praktisk sammanställning. Den kommer att bli användbar.

  SvaraRadera