söndag 17 april 2016

Om Kaplan i SvtAgenda

Svt Agenda handlade idag om lite Kaplan bland mkt annat. För att väga upp kritiken mot Kaplan tog man in ordföranden för FIFS. FIFS är ytterligare en i myriaden av muslimska organisationer i Sverige. I praktiken är det dock same same men av någon anledning har man en uppsjö av olika organisationer med liknande agenda, kanske en bidragsmaximering eller teknik för förvilling?

Nåväl, poängen är vem denne man man bjudit in att kommentera Kaplan affären ur en annan synvinkel är.

För det första sitter FIFS på kapellgränd 10 ihop med Islamiska förbundet, som är muslimska brödraskapet närstående.

För det andra är han miljöpartist.


För det tredje stödjer han muslimska brödraskapet (hemliga handsignaler vet ni...)

Så tycker ni det var en lämplig person att bjuda in till SVT Agenda?

Uppdatering 23:23
SVT Agenda medger sitt misstag, men bara att han var miljöpartist utan att detta annonserades. Återstår att se om den islamistiska kopplingen går upp för dem. Ni minns väl Mikael Skråmo som pratade islamofobi i svtdebatt, sen åkte han på jihad med IS... SVT bör välja sina deltagare lite mer omsorgsfullt.

Uppdatering igen 23:30
Thomas Gür vet att berätta att Kaplans sanningsvittne varit praktikant hos muslimska brödraskapet i Egypten... http://www.orient.su.se/mena/v%C3%A5ra-utbildningar/m%C3%B6t-v%C3%A5ra-studenter/mohamed-temsamani-1.177460

Lite info från hans twitter (från @konsensuseliten flöde)13 kommentarer:

 1. Hej.

  SvT och svenska journalister och politiker agerar med samma sans och vett som ett offer i 'Fredagen den trettonde'-filmerna, eller i vilken monsterfilm (Alien?) som helst: 'Åhå? Ett mystiskt ljud? Jag undersöker. Åh titta där vilken konstig varelse, men den är säkert snäll, liknar lite grann ett jättestort ägg. Åhhh så vackert! titta äggets topp öppnar sig arghl blarghll splrrt..."

  Har journalisthögskolan någon sort variant på intelligenstest där analytisk förmåga och förmåga att dra slutsatser innebär eliminering?

  Tror att svensk politik, om landet skall överleva, snarast bör inspireras av en ishockey-ramsa: 'Ut med ...'.

  För övrigt kan jag be att (OT) få inflika från skolans värld att diverse politisk propaganda på ens arbetsplats, komplett med dekaler på kläderna är godkänt. Har sett kollegor skylta stolt med diverse knappar om 'Refugees welcome' och 'försvara romers rättigheter i Sverige'.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla journalister är idag lejda på korttidskontrakt för att prestera maximalt antal artiklar inom alla fält innan de åker ut och får börja om på nästa arbetsplats. Det främjar inte ett analytiskt och faktabaserat arbetssätt. Lägg på det faktum att de som daglönare är beroende av patrons gillande för att få nästa påhugg så förstår man snabbt att det inte är opurtunt att anlägga ett kritiskt förhållningssätt till känsliga frågor utan bäst är att lägga sig i mittfåran. Glöm ej, på den här arbetsplatsen gillar vi olika.

   Radera
 2. En person med ett blåmärke i pannan,bör man behandla med försiktighet,de slår blå dunster i ögonen på andra.

  SvaraRadera
 3. Vad ma klurar på är detta med makt, alltså att invandrare, som alla andra eftersträvar makt, är inget konstigt, det märkliga är när människor som har makt, ger ifrån sig makt, och tappar ännu mera makt.

  Det märkliga är att just vänstern, allierat sig med bröderna, alltså de som är religiösa knasbubblor. Det går inte att få ihop rationellt, utifrån arbetarrörelsens tradition och historia.

  http://www.expressen.se/nyheter/beviset-s-lovar-att-samarbeta-med-smr/

  Sedan S (och mp) inlett nära samarbeten med de religiösa fundamentalisterna, som står så långt bort från jämställdhet och jämlikhet det bara går, (vi struntar i varför, låt oss kalla det skenhelig kognitiv kortslutning, så har det inte gått så bra för rörelsen:

  --------2018....2014....2010....2006....2002....1998....1994

  S.......25......31,0....30,7....35,0....39,9-...36,4....45,2
  S+Mp....30......37,9....38......40,2.....44,5...40,9....50,3

  Alltså, ideologiskt, verkar det hänga samman med någon slags utrikespolitisk hållning, att vara för religiösa grupper, företrädesvis religionen Islam, eftersom det är mot västimperialismen, må så vara, det kan man ju tycka.
  och för egen del är det lätt att hålla med om alla missriktade
  infall väst haft, företrädesvis avseende Irak-företaget.
  Dock har så klart S, liksom alla andra, centrala underrättelse agenturen inröknad, något underskattat detta med sunni och shia, liksom klansamhällets nedärvda struktur, liksom en del historia,
  företrädesvis minoriteter, för att inte säga majoriteter, som Kurder,
  (i sina regioner) och så har man nog underskattat detta med syfte, mål och lojalitet, att det är en kamp på bortaplan, som vänstern, av olika anledningar, anses ska föras med Svensk inrikespolitik som maktbas. Det är så klart inte någon bra idé, med dolda uppgörelser i en demokrati, men det verkar ändå som om det sas drog undan mattan för partiet självt, dvs man har skjutit sig i foten, och det är ju också tillåtet :-)

  Så här ser effekten ut just nu, innan slussluckorna öppnas och landets kvinns börjar inse vart hän det barkar.

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,-14.....-15,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,-16
  -----------------Q4------Q1----Q2-----Q3-----Q4-----Q1

  S........SSIpD...29,6...30,9...27,9...26,9...26,2...25,4

  S........NInSY...30,0...30,0...26,0...24,6...23,8...23,3

  SSIpD = Skop+Sifo+Ipsos+demoskop
  NInSY = Demo+Inizio+Sentio+Yougov

  När ekonomin börjar gå sämre, och man fortsätter att tvångsplacera flyktingar i gård och stuga, så fortsätter röstandet med fötterna,
  och det kommer att bli mer eller mindre uppror, nät stat + kommun + landsting, inte klarar av uppdraget. Det är företrädesvis de som arbetar i fronten, i skyttegraven, som inte riktigt ser poängen, att betala hög skatt och ha låg lån och arbeta med hopplösa förutsättningar. Så någon på Sveavägen har en liten läxa att göra, vem mer exakt är det tänkt att väljarbasen ska vara, nu när det börjar smyga fram vad det är för sorts krafter som vänstern släppt fram. Det är ju inte direkt några progessiva krafter :-)

  Så antag nu att landets kvinliga valmanskår, börjar fundera lite, på krafterna bakom, och anta att Public Service, jan Hellin till trots, och de övriga porogressiva krafterna i ledning börjar fundera lite, vad är det för agenda vi driver, och anta att DNs chefsredaktör trots allt får utrymme att svänga lite, avseende DNs agenda, vad den nu var. Dvs anta de krafter som egentliga ska stå för upplysning ocn förnuft, i vår demokrati, börjar inse att det är fel sorts krafter som lite tagit kommandot i våra partier, i synnerhet mp, så kanske vår upplysta elit kan börja dra vissa slutsatser, dvs att PS inte hjälper, utan stjälper mp, genom att kalla ytterligare en Muhammedanbroder till Agenda för att tala om Islamofobi, heja SvT fortsätt bara, så har ni gjort jobbet mycket bättre än SDs hela kampanjstab, det är helt enkelt yppersta världsklass, att sänka ett helt politiskt system. Det våras för vansinnet, och just därför kommer en rekyl, som vi nog inte sett slutet av, ännu... S.W

  SvaraRadera
 4. Prognosen (gissningsleken) bygger på att:

  Mamma Lööf är back in business, med ny kraft, (detta har gjort henne mycket gott, och vi kommer se en mycket mindre fanatisk centerledare,
  som kommer ha tassarna på marken :-) Dvs C kommer att öka lite

  L, har varit instängda i verkstaden och byggt om lite, vi kommer nu se lite kampanjer efter att partiet givit major Björklund klartecken att staka ut marchriktningen, och detta kommer, givet att de drar slipstenen rätt, att locka en massa förvirrade väljare från den utochinvända feminismen, och över till en både attraktiv och förnuftsbaserad jämställdhetspolitik, dvs man har kommit på att kampen om kvinnorna kan föras med annat språk och med annan strategi, än att slira med identitetståget, där just kvinna skulle vara en av alla kränkta minoriteter.

  KD ligger lågt, partiet vågar inte (ännu) ta några kliv, ännu, utan får vinna sig att ligga lågt,

  Mp borde nu klappa igenom mer, enligt trenden och det borde smitta av sig på S. Något bör posten övrigt börja öka, pga allmän villervalla, dvs PP och BF.

  ,,,,,,,,-16,,,,,,,,,,,,,-16
  --------SSIpD-----------NInSY
  ........Q1.....q2.......Q1.......q2

  M.......25,4....23,8....22,7....22,0
  C.......6,8.....7,6.....6,8.....7,5
  L.......6,0.....7,0.....4,7.....6,0
  KD......3,5.....3,7.....3,6.....4,0

  Allia...41,7....42,1....37,8....39,5
  CLK.....16,3....18,3....15,1....17,5

  Notera att det i princip inte skiljer mellan opinionsinstituten
  avs CLK, de stora skillnaderna avs SD sympatier, tar sig uttryck genom att M och S tar stryk. Mer S än M.

  --------SSIpD-----------NInSY
  ........Q1.....q2.......Q1.......q2

  SD......17,1....17,5....23,0.....23,0
  MP.......6,0.....5,2.....5,2......4,2
  SD+MP...23,1....22,7....28,1.....27,2

  S.......25,4.....24,5....23,3.....22,5
  V.......7,2.......7,6.....7,2......7,5
  S+V....32,6......32,1....30,5.....30,0
  S+V+Mp.38,6......37,3....35,6.....34,2
  SvampF.40,4......39,3....38,1.....36,2

  Fi......1,8.....2,0.....2,4.....2,0
  övr.....0,8.....1,1.....1,2.....1,3

  M+SD....42,5....41,3....45,7....45,0
  S+SD....42,6....42,0....46,3....45,5

  Notera att M+SD enligt NInSY ligger jämt med
  S+SD dvs det är S som tappar nettot, och detta
  kommer att fortsätta, när våra kvinliga partiledare
  börjar tala med hjärta och tanke, om vilket samhälle
  som väntar, klansamhället befolkat av unga män med
  en lite annan syn på jämställdhet, börjar nu krypa
  in på skinnet, och det kan sannolikt rekylera lite
  ström även till SD. S.W

  SvaraRadera
 5. Om nu bara SD inte riktar misstroendevotum blir det ännu bättre, snälla gör inte det, låt AKB sitta med den hanen, om nu inte S kampanjstab för sin plats i säkerhetsrådet, som är en större fråga för S dolda samarbetspartners, än för väljaren, så om S bara behåller Mehmet, eller snarare, om nu bara Mehmet set till att visa hur mycket makt hans gelikar har över mp (fundera på Romsons stöd), så sitter han ju kvar, och visar på, hur mycket dold makt han har, eftersom han kunde byta från S till mp, och sedan bli minister, utan att kunna ett dugg, annat än Turkisk utrikespolitik.

  De här rättigheterna, kommer i helt nytt ljus, vilket i vart fall Liberalernas kvinnoförbund har observerat.

  SD bör göra upp med sin identitet som gossen Ruda, och börja driva lite med spektaklet :-)

  Använda humor

  Mehemet bra för SDs partikassa, vi behöver inte lägga en krona på kampanjer, Mehmet och bröderna gör jobbet, vi kallar dem gratismiffon och nyttiga idioter, och inte går det bra för s heller. Det här med "död åt de Armeniska hundarna" är det ett uttryck för världens äldsta Kristna stat?

  Nä, vi i SD håller på att konsolidera oss, vi vill inte bli större, det blir bara växtvärk, så om Mehmet blir kvar, finns risken att vi får 30 % redan 2018 och det vill vi inte, inte förrän 2022 :-)

  Säga kryptiskt: om vi riktar misstroende, så kommer de andra att lägga ner, så det är kontraproduktivt... Fast nu vill vi att Mehmet sitter kvar, för
  han är vår bästa valarbetare, så vi borde nog lägga misstroende,
  så att han säkert sitter kvar, men eftesom vi egentligen anser att han är en säkerhetsrisk, och vill få bort honom, så har vi kommit fam till att stödja Mehemet, och säga att han är utsatt för Islamafobi och rasifiering, så att de andra gör tvärt om, och avsäter honom..._:-)

  Om Mehmet ska bort, avgör de borgerliga partierna, såvida inte S partikansli anser att det som redan går åt helvete, kommer gå ännu mer åt helvete. S.W

  SvaraRadera
 6. Stalltipsen är alltså att det är kaos på både RK och partikanslierna
  S + MP och att det är en massa positionerande om personlig makt.
  Statsminister Löven, har inte partiet i sin hand, utan andra krafter styr, ska bli intressant att se vad som händer när Sveriges kandidatur i säkerhetsrådet faller platt, vad ska Dahlgren, Jämtin och Margot göra då? fundera på refrängen, för inte fasiken kan Löfven lastas för det pågående fallet, det startade i princip redan under Perssons tid, när Gudrun skördade som störst framgångar, sedan fifflade Gudrun med momsen, som företagare, visade vägen, om detta med värdegrund, den dubiösa.

  Nä, om S snart är nere på 20 - 23 % och MP kanske förhoppningsvis åker ut, så åker ju dessa Muhammedanska bröder också ut från inflytande, och det går nog inte att riktigt förstå Svensk utrikespolitik idag, utan att förstå att S fiskat i grumliga vatten på riktigt, för att vad då.... De där grumliga vattnen, kommer förhoppningsvis att bli bra reklam för SD, konnotationen i helt nya kläder, man ser redan framför sig, Jimmy med ett metspö i klart vatten, kanske en fisketävling, och sedan Åsa i en burka och Fridolin i en turban :-), fiskande i en dypöl och klia sig i huvudet, om det inte var ngt de glömde, något som börjar på m, m*lj*
  mgt med att, du Åsa, det nappar dåligt i grumliga vatten.

  Bröderna och Islamisterna kan nog skapa ordning och reda,
  ute i sina valdristrikt, och det blir ett totalsegregerat samhälle.

  Lite som Talibanrörelsen, men det är en extremt patriarkal ordning, för att inte säga totalitär. Frågan är hur s och mp tänkt med Kurderna och alla andra minoriteter, för att inte tala om alla invandrare, kvinnor, som flytt från religiöst förtryck, dessa borde endera Vp eller något av de borgerliga partierna kunna fånga.

  Inte konstigt att S legat så lågt med kurdfrågan och de övriga minoriteterna som slaktats, företrädesvis Kristna. Fin värdegrund.

  I utbyte har S fått vad då?
  - vikande valunderlag
  - utrikespolitisk kaos
  - odugliga ministrar (inte alla)

  Dessa krafter gör jobbet - partiet sjunger sin svanesång, man kommer aldrig någonsin kunna vinna tillbaka röster från SD, men det kommer så klart M och nu faktiskt även L, genom sitt smarta nya grepp avseende kvinnofrågor, KD har nog lite potential, och ärligt talat Lööf, hon är en pingla, och kommer helt säkert att hitta rätt. Det är ett helt nytt politiskt landskap i Europa, ekonomin är i ett värre läge än 2007 och det är slut med visionerna.

  Gör SD + borgerligheten rätt nu, så kan man vinna en hel del kvinliga röster från MP och något från S, och då kommer man nog kunna få kvinliga journalister inom PS att svänga lite med, när det finns ett alternativ till Muhammedanerna och till SD. Pendeln svänger, och Q2 2016 ska bli intressant att följa.

  Vänta bara tills statsbudgeten börjar debatteras, höjda skatter, sämre välfärd och en massa oro med stigande räntor, dvs hönan och ägget, stiger räntan för att det är en bostadsbubbelplopp, eller kommer det en urblåsning varpå räntan stiger?

  Kampen om kvinnorna har börjat, de som förde fanan, förde den visst inte som alla trodde, och väljarna har i princip redan talat 2015, frågan är hur samtalet fortsätter? How the West was won.
  S.W

  SvaraRadera
 7. Bäst är nog ändå hönan och ägget, är det opinionen som styr politiken, eller politiken som styr opinionen, eller är det sakpolitiken som
  styr, eller är det personalpolitiken, eller är det vara komplett galenskap? En rimlig hypotes är att mp, trots allt har en kärna kvar av medlemmar, som ser miljö som en viktigare fråga än Islam :-)

  Hur som helst, det kan inte vara opinipnen som styr vare sig partiet s eller partiet mp och definitivt inte regeringen, för då skulle de inte vara i sådan otakt, med både personal- som sakpolitik. Av detta följer att det politiska budskapet blir svajigt, lika svajigit som Sverige migrationspolitik eller vår statsbudget, klart som fasiken att tvära kast får enorma konsekvenser för andra budgetområdet (migration, flyktingpolitik och integration är alltså inte statens kärnområde, vare sig enligt RF eller ur väljarnas synvinkel, och nu har denna fråga tagit över både debatt, resurser och fokus, så då kan det bara gå utför med kärnuppdragen, och den där komlexiteten, klarar nog inte lille Fridolin och Romson av, och inte alla inom s heller, för många svaga kort och definitivt för många svaga politiska tjänstemän.

  Den viktigaste insikten avs opinionsmätningar, är att de är osäkra, och vad värre är, även de som lägger en röst, i opininsröstningen, är osäker, och träffar sitt val, från en mycket vag position, dvs panta rei,
  och allt kan ändras. Så då gäller det att fundera på vad som är stabilt?

  Sakpolitiken är det inte.

  Politikretoriken är det inte

  Media och press är inne i ett paradigmskifte
  (mellan att skildra verkligheten och att värdera den)

  Omvärlden är det definitivt inte.
  EU är i totalkaos, även utan Brexit.
  Syd, nord mellan och östeuropa är lite i otakt
  säkerhetspolitiken och Ryssland är lika sjövild.

  Den ekonomiska politiken, lägger all kraft på temporära lösningar mottagnade av män från MENA i tillfälliga baracker som ännu inte byggts.

  Dvs man ligger inte i malström utan i ruptur, som man inte kontrollerar,
  eftersom inflödet inte kommer att avta, över tid, så länge det finns ekonomiska incitament, vilket först Danmark och nu England nu tar strid för. S.W

  SvaraRadera
 8. Åsa Fridolin funderar nu på sin maktbas, hur man ska
  å ena sida sitta kvar i regeringen och se till att alla kompisar
  som köpt bostadsrätt ska ha kvar jobbet, å andra sidan bli av med Mehmet, och det är nog inte så lätt :-) För något fanstyg är det, när de drog in broderskapet, dvs ett valkontrakt, röstfiske, och
  vill inte Mehmet gå, så blir han kvar, (förhoppningsvis) och sänker hela S. till detta kommer osäkerheten på bostadsmarknaden, dvs hela eliten inom mp har väl köpte för dyr brf, och sitter i skiten, dels om priserna går ner, och framför allt, om de måste harva för en partikanslilön, så de sitter fast i räntefällan :-) kan inte hoppa av, bara förnedra sig och partiet mer :-)

  Men, det spelar ingen roll, brf-priserna kommer att rasa, eftersom räntan kommer att gå upp, eftersom s+ mp inteklarar av statsbudgeten, så marknaden, kommer att lösa detta genom att riskpremien höjs, och då börjar fallet :-) prisras - > bankkris -> mer prisras - > bankkris, -> finanskris för alla, dvs skattebetalarna tar smällen, dvs man måste spara i statsbudgeten, vilket ger mindre arbetstillfällen och lägre löner, hög skatt och inget i gengäld = missnöje = vredens druvor. S.W

  SvaraRadera
 9. HSB har fattat galoppen, och så länge välfärden finns kvar för alla, enligt likabehandlingsprincipen, så är det Jack-pott, bara man tar sig hit, och det kommer inte mp att ändra på detta Riksmöte, så inflödet går inte att hejda, varpå det blir nödlösningar = segregation som tilltar, varpå det blir dubbla samhällen och röstande med fötterna, och skattekraften kommer i dagen, och ska man nu utjämna/integrera genom att tvinga in människor, kan man studera vad som händer där man försökt.

  I tex Flen med flera kommuner försökte s bygga en centralskola, för att försöka blanda Svenska barn med utländska, och då hade man från start, Sveriges 3e sämsta resultat. och så fick de en rekyl :-) det blev tvärt om, uppror. Det blev nya friskoleetableringar och inte en svensk unge kvar, för svenska föräldrar skjutsar sina barn, till världens ände, bara de slipper bli föremål för politikens experimentlåda, och förresten, barnen på Södermalm slipper integreras, så varför landsorten.

  Hörde en trovärig hostoria från sonen till en mycket god vän, Gärdetskolan, tre nya utlänska pojkar i klassen, ssocialsekreteraren som är "fadder" delegear ut uppgiften till de tre grabbar i klassen som har minst närvo, och sedan får de ingen hjälp. Socialarbetaren fick lite kritik, för att bara dumpa ansvaret på ungdomar utan minsta instruktion eller handledning, när gode vännes son (årskurs 8) härmade socialarbetaren i påskas
  "men hur tror du att jag känner då"
  som svar till ungdomarna,
  som förväntas göra socialarbetarens jobb,
  så får man sig ett gott skratt,
  så börjar man fundera hur det är
  ställt i vuxenvärlden.

  Journalistisk granskning saknas tom 500 m från TV och radiohuset.

  Försöker nu regeringen + de s-ledda kommunledningarna tvinga fram integration (pusch), så byter man ryggraden på sina egna trupper, medelklassen i kommunerna som fortfarande är s-märkta.

  Visst vill s slå sönder kommunerna, och skapa nya storkommuner, för att fördela skattekraft, men det löser inte frågan, inte egentligen, bostäder är centralt och människor flyttar, för att få de så bra som möjligt, det sker varje dag. Samhälle/ort för hoppfulla, skulle moderaterna kunna driva...

  Så kommer det att bli fanflykt, som nästa steg, om inte s löser samhällsordningen nu, och det kommer bli nästan hopplöst för alliansen att regera 2022. Så Finn kommer att få rätt.
  taktiskt rätt att avvakta, men strategiskt fel, man får regera en svårlöst ekvation, ta bara detta med barnmorskor till Norge, och krisen när när man lägger ner Sofia BB. Unga blivande mödrar ta smällen, inte ens det mest grundläggande klara man.

  Hållbar framtid, vad sägs om det?
  Romson + Frodolin ?

  Fast nu har nog mp inte stabilitet och uthållighet på sin agenda, se på statsbudgeten, man lånar av framtiden, dvs profiterar på reala tillgångar, dvs på miljön. 2,5 år kvar, och sedan ska miljöpartisterna söka nya jobb och betala mat och hyra. S.W

  SvaraRadera
 10. Över till aktuell övergripande statistik


  --------Q4-----Q1------Q2------Q3------Q4----Q1

  M.....25,2....24,0....25,4....23,9...23,1....25,4...SSIpD
  M.....24,4....23,3....24,3....21,8...21,1....22,7...NInSY
  gap...0,8.....0,7.....1,1.....2,0.....2,1....2,7

  Notera att gapet är stabilt fram till q2, ,mellan de fyra institut som mäter SD lågt resp högt, sedan efter sommaren gick det inte att hålla tyst, man höll sin famösa väckelsmöte i Brygghyset, och sedan börjar det avvika ordentligt mellan de som mäter SD lågt resp högt, dvs de som mäter trad, justerade sina modeller efter valet, och synkade med SCB, men sedan hände nog något, dvs SD fick nya väljarbaser, i nya grupper, och låt oss nu (för att vara elaka och ha lite fördomar) anta att dessa grupper är kvinnor, som i normalfallet har mer att förlora och är mer måna om sitt rykte än män (så är det, män tar alltid högre risker) så om några har anledning att hålla tyst med att de sympatiserar med sd, så är det arbetarkvinnor) Hypotesen är enkel, den underskattning som gjordes inför valet gällde soffan och män, och efter sommaren, och nu med anledning av Mehmet, när förtrollningen släpper, så vågar även kvinnor tänka den mest förbjudna tanken, att sympatisera med SD, och när bara detta kommer i dagen, så släpper skampålen, av socialpsykologiska skäl.


  --------Q4-----Q1------Q2------Q3------Q4----Q1
  S.......29,6....30,9...27,9...26,9....26,2...25,4...SSIpD
  S.......30,0....30,0...26,0...24,6.....23,8...23,3..NInSY
  gap......0,4.....0,9....1,9....2,3.....2,4....2,1

  Samma tendens synes här på S, fast gapet börjar dra iväg lite tidigare, det börjar barka redan Q2, och lägger sig sedan stabilt,
  dvs de som mäter SD högt och lågt har hittat en stabil formula
  runt 2 % avvikelse, som skulle kunna kallas för skamfaktor.
  (och det är mycket lätt att förstå, med anledning av all brunsås)

  SD då? Jo om det är psäkerhetsmarginal som ökar hos både S + M och från vilka partier det blödit mest, så ska osäkerhetsmarginalen för SD bli dubbel, i vart fall om man sysslar med räknesättet addition

  SD......12,4....13,3....14,5....17,1....17,7....17,1...SSIpD
  SD......15,0....16,3....18,4....22,4....23,5....23,0...NInSY
  gap.....-2,6....-3,0....-3,9....-5,2...-5,8.....-5,8

  och det verkar ju stämma hyfsat, dvs gapet mellan de som mätt SD högt och lågt är runt 2,5 - 3 % efter valet, med ca 1,5 % smyg-sdare i varje läger, med sedan händer det ngt, med praktiken, det väller in männsiskor till just Sverige, närmast Zobieliknande skildringar och så börjas det preppas. Jaha, från och med Q3 så dubbleras differensen, och det går att upptäcka nya grupper som de vanliga pollsen inte kommer åt, så det går att tänka tanken, att vi har att göra med en andra våg av skamröstare, vilket sas kan förklara att gap börjar öka, och det avviker märkligt nog bara inom grupperna S och M och SD. Så den som försöker bedriva opinion efter politik, ska vara försiktig, för har man smetat så mycket brunsås som man gjort, så är det svårt att mäta de mesta.

  Någonstans skipas rättvisan, demos slår tillbaka, inte som något uttänkt hämndlystet, utan bara för att det är så det fungerar, när politiker, opinionsbildare, jorunalister och PR-folk lever i en egen värld, och tror att politik är en fråga om plakat och budskap, och där det går att driva dubbla agendor, säga en sak, förneka en annat och sedan göre en tredje. Därtill tror att det går att driva opinion genom att mäta den, och skapa spin, sätta trender, det går möjligtvis momentant, som en säljdrive. S.W

  SvaraRadera
 11. för att avsluta:
  ----------------q4-----q1-----q2-----q3----q4----q1
  M-SD SSIpD...12,8...10,7...10,9...6,8...5,4...8,3
  S-SD SSIpD...17,1...17,6...13,4...9,8...8,5...8,3

  Diffen mellan
  M och SD resp
  S och SD
  för de fyra polls som mäter SD lågt var alltså betryggande även efter valet och under DÖ. Sedan börjar det hände mer med differense för vänstern än för moderaterna, och sannolikt så räddades akb
  av att m blev av med hövdingens flinka konstitunella fifflande.
  Dvs Diffen slutar q1 2016 på samma, runt 8 %, då har vi alltså de polls som beaktat första vågens skamfaktor efter valet, och det går inte att missta sig på att det är S som dragit kortaste stråt.

  Hur är det med de institut som hanterar skammen bättre, den berömda valanonymiteten.

  --------q4-----q1------q2-----q3------q4----q1
  M-SD....9,4....7,0....5,9....-0,5...-2,5...-0,2...NInSY
  S-SD...15,0...13,7....7,6.....2,2....0,3....0,3...NInSY

  Jo, se på fan, det är en sjuherrans diff, 15 % vid valet mellan s och sd, och därtill 10 % för det nya arbetarpartiet, och så vägrar man att byta politik, blundar, inför DÖ och blöder.
  och vad händer, givet att hypotesen mes skamvågen nr 2 stämmer, ju vi får tre stora elefanter i Svensk politik, dvs det var q3 2015 som alla fick skrämselhicka, var det för att mottagningssystemet klappade samman, eller var det för att väljarna reagerade via polls?

  Ingen vet, det är hönan och ägget, och mot bakgrund av hur man skött politiken fram till nu, så var det inte det praktiska, sakpolitiken, som avgjorde, utan pollsen, dvs mp fördelar och förnekar, eftersom de har en annan agenda, men nog glädjer det ett cyniskt hjärta, att politiken skadeskjutit sig inom överskådlig framtid, och inte ens tog hänsyn till väljarnas signalen efter valet, så kan bara riktigt avtrubbade världsfrånvända människor se på saken, poängen var nog att de glömde bort vad demokrati, egentligen är, väljarna förväntas sig att deras förtroendevalda ska ta uppdraget på allvar. S.W

  SvaraRadera
 12. Sista förtydligande diffen mellan M-SD låg-hög resp S-SD låg-hög:

  ,,,,,,,,,,,,,,,,-14,,,,,-15,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,-16
  ----------------q4------q1------q2------q3------q4------q1
  M-SD gap 3,3 3,7 5,0 7,3 7,9 8,5
  S-SD gap 2,2 3,9 5,7 7,6 8,2 8,0

  (Givet att siffrorna stämmer).
  Efter valet finns ett glapp, mellan de fyra som mäter SD lågt resp högt, glappet är statistiskt omöjligt att förstå, annat än med:
  1. skilda metoder
  2. urval och bortfall
  3. vem som är uppdragsgivare (pollsen gynnar alltid beställaren)

  Så ska rimligen diffen kvartalsvis mellan de olika instituten stämma, givet att de mäter på samma sätt, konsekventa, och när det plötsligt börjar avvika, som tydligt går att se ovan, förtigs naturligtvis de polls som mäter SD högt, eftersom det ser så jävla illa ut, i vart fall skyltas de inte upp i media, varför politiken inte ändra sakpolitik, (om nu politik styrs av polls i ngn mån)

  Så nu har de som mäter SD högt fladdrat iväg med 6 % avvikelse sedan valet, från de som mäter SD lågt, och det är inte lite, det är sas i samma klass och lite till, sedan smockan i valet, som ledde till att Riksdagen belänade väljarna med Åsa, Fridolin och Mehemet, och alliansen belänade väljarna med DÖ. Så man kan säga att väljarna mas inte kommer att ge sig, den trygga stabila avstanning, som kommentatorerna noterat, kan mycket väl vara sann, men det kan lika gärna vara frågan om en mycket svårmätt företeelse, nästa väg av potentiella SD-väljare, för om kvinnorna nu börjar ana ugglor och en och annan broder, i mossen, så är frågan vart alla vanliga arbetarkvinnor ska ta vägen, något löneutrymme kan s inte ge, inte högre skatt, och frågan är då hur s sköter produkten, det civila samhället, förskola, skola, trygghet, hemfrid, kvinnofrid, sjukvård, pensioner.

  Varför vvilsefaltorn (skamfaktorn) accelererar
  (närmast galopperar) är svårbemästrad, om man inte har en hypotes, dvs diffen mellan de fyra polls som mäter SD lågt resp högt, borde vara mer stabil, för serierna är i övrigt stabila för övriga partier, och avseende mp är det ingen skillnad alls (lägstskamfaktor)

  Jo ta oss tusan, våra polls håller på att åka på en ny blåsning, från valmanskåren, och den sängen, ja den har våra politiker och journalister bäddat alldelse själva, shame shame shame, shame on you
  :-) man vill nästa gå ner till TV och radiohuset och göra hoppsasteg, för nu har de satt griller även hos de kvinnliga delen av valmanskåren, och nu har feministisk utrikespolitik fått en helt ny innebörd, ngn slags festlig blandning av fascist, nationalistiskt och nationalsocialistisk tankegångar i en salig grönbrun röra. Det är helt sant, heders, siffrorna alltså.

  Tänk vad de ska börja talas, öppet, i gård och stuga, potentialen är stor, när plåstret är av, och det går att använda språket rätt, att en spade är en spade.

  Visst S har Ygeman och Hultqvist, men är inte dessa statsråd undanträngda i budgeten, och någonstans ska mp ha cred, större strategisk omdaning av Svensk politik är omöjlig att föreställa sig, partiet har en gång för alla omdanat Sverige, och skapat ett helt nytt politisk landskap. S.W

  SvaraRadera