tisdag 12 april 2016

Statsstödet till extremister

Nu är det lite rabalder för att vice (numera fd) ordföranden i Turkiska riksförbundet gav uttryck för rashat mm under ett tal på Sergels Torg i Stockholm. Det konstiga är inte att dessa åsikter finns, för de är rätt gamla då hatet mellan Turkar och Armenier är rätt gammalt. Det märkliga är att det uttrycks av en person som är vice orf i en stor turkisk förening, och att han faktisk ger uttryck för det. Vanligen brukar folk som hyser extrema åsikter sila snacket lite vid offentliga tillfällen. Han skyllde dock på brist på förberedelse och manus, så då kom tydligen sanningen om vad han egentligen tycker fram.

Turkiska riksförbundet är en av alla organisationer som lyfter stora statsbidrag. Oksanen på Hela Hälsingland kritiserar nu detta och kräver viss kontroll och repression från staten gällande bidragen.

Naturligtvis avgår den som råkat tala bredvid mun och sen är allt frid och fröjt, problemet är dock att ideerna dessa ger uttryck för inte är en persons ideer, utan finns allmänt spridda inom vissa grupper. Sådana grupper skall inte ha skattemedel, punkt!

När vi ändå talar om bidrag, hur vore det om alla de islamistiska organisationerna som vi har i Sverige, vilka lyfter miljonbidrag också sattes under lupp (om nu ngn jornalist vågar i rädslan för islamofobi stämpel) och man granskar vilka som har ledande positioner och vad dessa står för. Det är ju inte bara en gång som högprofilerade organisationer bjuder in extrewmister, antisemiter och terroranknytna talare. En start kan vara att läsa "Ljusets Fiender" av Johan Lundberg.

Jo jag skrev om detta för ett år sedan ungefär, samt även året innan,  då skrapade jag bara lite på ytan. Efter detta har flera islamistiska organisationer varit i blåsväder pga terror/extremistkopplingar. Man får ju som bekant också bidrag för att lära sig söka bidrag. Ni minns väl att man fick flytta ett möte från en kommunal lokal till Bellevue moskeen för några veckor sedan...Den gången var det SFM, men det är ungefär samma personer i alla dessa olika organisationer. Kan det vara så att ju fler olika org desto mer bidrag?


Blogggrannen Fnordspotting skrev om Skattefinansierad islamism för drygt 2 år sedan.

Nedan ser vi när Minister Kaplan besökte Svenska Muslimer för Fred & Rättvisa för några dagar sedan.


3 kommentarer:

 1. Hej.

  Mitt förslag på rättvis lösning:
  Avskaffa alla sådana typer av hobby-bidrag. Låt engagemanget visa sig utan att det finns pengar med i spelet, så får vi se hur många som egentligen är intresserade att vara med när det kostar egen fritid och egna slantar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Jepp - när de får bidrag från Svenska staten, likt partierna, så sanktioneras organisationen, och dess medlemmar, oftast en eller två patriarker, använder sedan konungariket Sverige, som refererens, för att skapa en maktbas i sitt gamla hemland, eller internationellt, så det är fullständigt vettlöst, att Sverige bidrar till att behålla patriarkala strukturer utomlands för att förtrycka alla som inte tycker som klanledaren, och nu är jag inte ironisk, det är detta som är det ironiska. Vi var visst naiva....eller bara....oj, vi tänkte inte på det - vi trodde att alla andra tänkte som vi i Sverige. S.W

  SvaraRadera
 3. Muslimer eller deras organisationer verkar ha en egen uppfattning av fred och rättvisa,haha läser man deras manual blir man som icke troende inte övertygad snarast förbannad.

  SvaraRadera