onsdag 13 april 2016

Vårbudgeten jmf med Migrationsverkets prognos

Så har den kommit, vårbudgeten. Sammanfattningsvis kan man säga att osthyveln har rakat av på alla områden utom ett. Migration!

Detta är naturligtvis ingen nyhet för mina trogna läsare. Nedan ser ni några viktiga axplock i budgeten samt Migrationsverkets prognos.


För migration anvisas 50,3 miljarder. När Migrationsverkets prognos från i februari skvallrade om 61 miljarder i behov för 2016, kan man fundera på om Migrationsverket ändrat sig eller om Regeringen chansar och för ta sms lån i höst.


Nedan ser ni skillnaden i prognosen för 2016 och utfallet efter vårbudgeten. Osthyveln går med ett undantag.

Här är det även lite märkligt. Regeringen skriver att utgifterna beräknas till c:a 30 miljarder mer per år än budgetproppen för 2016. Vad jag kan se är det mer än så om man jmf med Migrationsverkets prognos, men den kanske ändrats i smyg som sagt....


Som ni vet kan man alltid dra till med glädjekalkyler för framtida utgifter och inkomster. För 2018 kommer utgifterna för ersättningar och boendekostnader "bara" öka med 12,6 miljarder jmf med 2016 prop.


Nedan ser ni vad som kommer hända ute i kommunerna. Men framförallt kan ni gissa vad som händer där när statsbidragen försvinner efter 2 år. Då kommer väl avkastningen på denna "investering" eller hur var det nu Sandviken och Ljusnarsberg?Sammanfattningsvis kan man säga att hela migrationshaveriet ligger som en våt filt över hela statens möjligheter att göra något nu. Varenda krona som kan sparas går till migration och man lånar dessutom pengar. Pengar som framtida generationer kommer få betala tillbaka. Med tanke på att 54% av nyanlända är fortsatt arbetslösa efter 15 år lär de inte vara självfinansierande.

Ovan ser ni beräknade statsskuldsräntor. Den som är satt i skuld är inte fri.....Bild ovan från Tinos inlägg om VÅPen
6 kommentarer:

 1. Du skriver: "Med tanke på att 54% av nyanlända är fortsatt arbetslösa efter 15 år lär de inte vara självfinansierande."

  Moderaterna sa alldeles nyss att det rör sig om 1/3 som har jobb efter 15 år. Dessutom lär den siffran bli allt sämre när fler flyktingar anländer eftersom konkurrensen ökar.

  SvaraRadera
 2. Aha nya siffror kanske, jag drog till ur minnet från en av Tinos genomgångar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs gärna denna.
   Första rapporten som jämför helårsanställningar vad jag vet.

   http://staffandanielsson.blogspot.de/2016/02/rut-rapport-25-av-flyktingar-har.html

   "Andelen helårsanställda inkl. företagare bland flyktingar inkl. flyktinganhöriga uppgick till 25 procent efter 8 år i Sverige och andelen efter 15 år var 34 procent."

   Radera
 3. Andra kostnadsposter kommer också öka pga migrationen, pensionskostnader (schablonberäknade bidrag som fiktivt betalats under ett tänkt arbetsliv i Sverige av de som egentligen bott utomlands under perioden), rättsväsende, främst pga migrationsdomstolarna och de ökade antalet ärenden där, skola, föräldraförsäkringar (även retroaktiva för tiden då migranten bodde utomlands), retroaktiva barnbidrag, sjukvård, osv osv.

  Vi ställer nu om Sverige totalt för att kunna ta emot maximalt med invandrare som har en minimal möjlighet att bidra till samhällskakan, än mindre försörja sig själv. Det är som att journalister och folk i allmänhet inte fattar att detta är pengar som skulle ha gått till annat, nu och i framtiden. Men granen brinner inte, vilket den förmodligen inte gör i de flesta andra stater, inklusive failed states, så det är ju inget lackmustest direkt.

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Missbrukarmetaforen fortsätter hålla ser jag: Sveriges goda hetsare till ledarskap fortsätter knarka invandring som boten mot... något? "Kostnaderna för missbruket ligger som en våt filt" läste jag, hajade till och läste om.

  Kanske vi skall testa en klassiker: öppna gränserna, behåll bidragssystemen, och tryck pengar efter behov. Kan bli spännande.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. Löfvén har ju även lovat att Sveriges skattebetalare ska installera WC hos världens kvinnor som ett led i feminismen, hur bokas denna kostnadspost (som ju måste vara rätt stor)?

  SvaraRadera