onsdag 27 april 2016

Nya upplopp i Grekiska flyktingläger

Som jag skrivit om tidigare och förutspått kommer oroligheterna i de grekiska flyktinglägren öka. Makedonien har som bekant stängt gränsen sedan en dryg månad och det har varit lite stökigt vid gränsen kring flyktinglägret Idomeni http://mensanen.blogspot.se/2016/04/spanningarna-stiger-i-grekland.html

Takten i återförande av migranter till Turkiet är mkt låg och hitintills har man lyckats för dit 350st. Tiotusentals är dock fast i Grekland och föga förvånande är man inte så nöjda med det då man hade andra länder i kikarn när man tog sig till Grekland.

På Lesbos finns ett inhägnat läger som heter Mori där man internerat migranter. Igår utbröt det upplopp där med sedvanlig vandalisering och bränder. 


Denna typ av incidenter kommer fortsätta i de grekiska lägren. En lösning på problemet finns inte i sikte då avvisningstakten är extremt låg och de migranter som är i Grekland inte kan ta sig vidare då de helt enkelt är inspärrade. Lägren kommer troligen finnas kvar ganska länge då Turkiet inte ör intrsserade av en snabb lösning för man vill ju inte tappa sin hållhake på EU.1 kommentar:

  1. Vandalerna försöker slå sig igenom murarna.

    SvaraRadera