onsdag 20 april 2016

Upprättelse

Nu verkligheten om islamister äntligen gått upp för gammelmedia och gammelpolitiker (iaf en del av dem) tycker det är dags att ge upprättelse till en del personer som fått utstå mkt skit de senaste åren för att de vågade säga ifrån rörande islamism och migrationshaveri. Vi anonyma bloggare har ju kunnat yla bäst vi vill, men det är ju så att bara ett fåtal läser oss på det stora hela (även om denna lilla blogg passerade 400 000 sidvisning idag...tjohoo).

Nu med Kaplangate & Kahn som satt strålkastaren på islamisterna i Sverige och MP samt det haveri inom migrationspolitiken som gjorde att de flesta partier gjorde helt om, är det på sin plats att ge följande personer upprättelse (listan byggs ut allteftersom jag kommer på fler namn):

Nalin Pekul- Sosse som tidigt var ute och varnade för de grön-bruna krafter som är i omlopp. Hon fick mkt skit för det och islamister gavs mediautrymme (Issa som tidigare var ordförande för SUM har en familj som jihadar med islamister i Syrien).

Jenny Sonesson - Fick skit för "volymfrågan" 

Sara Skyttedal - Också under attack efter utspel rörande migrationsfrågan

Marcus Birro - Har fått ta emot enormt mkt skit och blev av med uppdrag för sina utspel kring islam och Migration. Helt oacceptabel behandling.

Nima Dervish - Debattör mot islamism 

Thomas Gür - Debattör ang rasism 

Tino Sanandaji - Ekonom som fick rätt

Carina Hägg - Sosse som fått utstå mkt skit för att hon varnat för de salafistiska krafterna inom islam

Per Gudmunsson - Journalist och mångårig bloggare som nogsamt följt islamister & fått ta enormt mkt skit för det.

Ovan är bara snabbt ur minnet, finns naturligtvis fler.

Så fram med er nu och bröla fram lite ursäkter!

25 kommentarer:

 1. Det finns fler modiga människor, många flera, många med utländsk bakgrund, och så klart hukar sig Svenska opinionsbildare, för de som gapat högst - och det har skapat en helt onödig (men tragisk) låsning, för att gosa journalister (på vänsterkanten)

  Ledarsidornas text idag, visar vägen in i nästa svindlande grumliga vatten, svårt att smälta, hur mörkermännen tom lyckades manövrera bort Nalin, med hjälp av svenska feminister, då skäms man inte lite, trots att man inte är sosse:

  http://ledarsidorna.se/2016/04/toppen-pa-ett-isberg-2/

  "När Nalin Pekgul, känd kritiker till hela ”Ibn Rush”
  - sfären, själv förespråkare för en modernisering av Islam
  i den svenska kontexten, förlorade omvalet * till ordf
  för S-kvinnor mot Lena Sommestad sköttes Sommestads kampanj
  av Sara Gunnerud, författare till ”Ordets makt i politiken”.

  "Gunnerud har ett förtroendeuppdrag i S-kvinnor
  som ledamot i valberedningen samt sitter i Stockholms
  Arbetarekommuns representantskap."

  "Gunnerud är till vardags Kommunikationsansvarig
  för Studieförbundet Ibn Rushd och redaktör för
  medlemstidningen Kupolen."

  heja heja, feminismen i Sverige, den var helt innehållslös, dvs meningslös, sedan man vattnade ur dess grundläggande värderingar, och att de skulle fylla feminism med dess motsats, islamism, och regelverket från Koranen, enligt bokstavstokarna (män) var bara för osannolikt att förstå, och inte ens Orwell är i närheten av omvända betydelser. Notera att Sara Gunnerun är akademiker och språkkonsult, och bedriver kampanj mot moderaternas nyspråk, men denna vändning, att det fans en bas för den riktiga brunsåsen, det var lite oväntat, inifrån lejonets kula.

  http://www.expressen.se/debatt/sa-anvands-ord-for-att-manipulera-oss/

  notera hennes twitterkonto:
  https://twitter.com/saragunnerud
  tyst som graven sedan 23 mars.
  Det är inte enkelt att hitta kopplingar till hennes jobb, vilka hon arbetar för, så det verkar hon inte vilja skylta med.


  * Dvs vissa krafter vill få bort en ärlig kunnig driven kvinna med invandrarbakgrund, som dessutom gjort ett bra jobb, _(utom att dra till sig muslimska mäns röster, jag då börjar man nog inse vad det är för bakomliggande krafter, och värdegrunder som det egentligen handlar om.


  Johans artikel rymmer en del sprängkraft. I ljuset av allt som hänt, all ohemmad migration, av män med förerädesvis sunnimuslimsk inriktning, som månad för månad ger S allt svagare opinionssiffror, och så hand o hand med mp. Vad har de haft för plan? att vinna valet 2018 eller att se till att SD för egen majoritet, eller så har de inte tänkt alls, och varit nyttiga idioter.

  En del har hänt, efter Reinfeldts öppna hjärtan, paradigmskiftet, uppvaknandet ur låsningsläget mellan höger och vänster, där bägge flanker, valt att hålla tyst, utnyttjats extremt utstuderat av fel sorts krafter, och kullkastat varje normalt upplyst kritisk granskning, och det är nog många journalister som lidit lite av detta, dvs att veta, inte veta, bli utmålade för att vara med i en konspiration, när de int är det.

  Samtidigt som alla goda krafter, de facto svikit den goda saken, förnuft, ärlighet och fördomsfrihet, och därmed släppt fram två krafter, SD å den ena sida, som reaktion på islamisterna å den andra. men nog blir man mörkrädd över partiet, S, och hur maktkampen förts, och nog ser det väldigt illa ut, att de manövrerade bort Nalin, med hjälp av två svenska kvinnor, varav den ena toppakademiker, som i själva verket arbetar för, you know who.
  S.W

  SvaraRadera
 2. Den mest intressanta frågan är, i världens mest sekulära stat, med hög utbildningsnivå, och världens mest framskridna jämställda formella och reella jämlikhet mellan kvninna och man, med kunskap om kvinnors situation i muslimska länder, hur man kan driva på krafter som vill införa vidskepelser uppdiktade av en kamelförare för 1400 år sedan, skriva på ett språk som ingen kan tolka, där det går att läsa stavelse för stavelse, vad som gäller för kvinnor, och det ska inte vara möjligt, att driva det, mycket mer inkonsekvent än att komma som nationalsocialist med mein Kampf och säga att vi tror på varje stavelse, (det är i vart fall konsekvent)

  Hur det ens kan vara möjligt, vilka det egentligen är som sätter agendan? för det är fan i mig inte vanliga medlemmar i s, om de nu ens finns kvar. De sossarna trots allt känner, talar ju aldrig om de inre intrigerna, och hur dessa islamister kunnat nästa sig in här, utan granskning, i feministernas själva högborg, gör att man lite funderar, på att det inte är så konstigt, att s är stadigt på 25 % och rimligtvis borde fortsätta dala, när vanliga kvinnor börjar inse vems agenda som partiet för. Det är nästan för bra för att ens passa i nästa roman av Lagercrantz.

  Nu börjar man också förstå mönster i utrikespolitiken, och vad som är grunden för tex Romsons alla grodor, någon slags övertygelse att kvinnokampen ska föras i Sverige, hand i hand med bröderna, men kan man vara så dum? Uppenbarligen. Det är i ljuset av detta skönt med vänsterpartiet, de ligger inte i närheten i förljugenhet. Tack gode gud för vänsterkrafterna där, som till slut gjort det möjligt att ifrågasätta dessa krafter, från ett håll som drar undan den vanliga höger-vänsterlåsningen, och den bissarra kopplingen till isralel (judarnas fel). Vds fasiken, DN har ju legat knäpptyst, och ifrågasättandet av Kaplan har kommit (utöver SD-lägret) från kvinnor på högerkanten, med invandrarbakgrund, dito inom s och gud ske lov från vänsterpartiet. Det kom fram tydliga varningsklockor från valdistriktet i Rinkeby inom vp redan efter valet 2006, vilka krafter som var i farten.

  Hur fasiken gick det till, och varför:

  vad tror man att man ska uppnå? mer röster?
  uppenbarligen inte

  stabilare grund i värdegrundsfrågor, not?

  mer jämställdhet, absolut inte,

  trovärdighet, nixpix,

  förutsättningar att nå en plats i säkerhetsrådet....
  kan vi nog dödförklara, om det ens fanns en chans,

  imponera i norden avs samarbete, njae
  vi är redan byfånarnas jubelexemplar

  attrahera ungdomar till ssu? hm, jo, de kan gå på det,
  o vart fall unga örnar, (helt säkert mamma Palm)

  Lägga grunden för arbetarrörelsens framtid, YES

  Det är tur att man aldrig kommer få svar på frågorna,
  för då skulle man nog tappa tron på mänskligheten helt.
  Kanske kan man byta namn på broderskapet, som de hette förr :-) till "tro eller vetande"

  kanske har de helt glömt grunden, rätt eller moral, och kopplingen till socialdemokratins intellektuella idérötter exempelvis Uppsalaskolans Hägerström och Phalén. Uppsala förresten, juridiska fakulteten, kanske ska göra en omstart de med. Vart är vi på väg, och hur gick det till, vad är det för grumliga vatten som rörelsen själv befinner sig i, och vem är det egentligen som kör? S.W

  SvaraRadera
 3. Jämtin?
  Socialdemokraternas partisekreterare sedan den 26 mars 2011.

  Biståndsminister 2003-2006 hos Persson (utrikespolitik alltså)
  riksdagsledamot oktober-december 2006
  oppositionsborgarråd Stockholms 2006 - 2011.

  Jämtin var förbundskassör i SSU 1990–1994 (dvs chefsfuskar för bidragen)
  förbundssekreterare SSU 1994–1995.
  1999–2003 var hon biståndschef vid Olof Palmes Internationella Centrum, dvs slussar pengar till olika etniska grupper som stödjer s sak.

  Men viken är Jämtins grundbas, kan ge sig katten på att rötterna är Stockholms innerstadsdistrikt, där det fortfarande finns krafter som står mer till vänster är vpk under Hermansson och Werner. Befare oss väl, feminister och islamister, nog har man alltid haft på känn att ngt inte står rätt till, eftersom både C drev upplösning av familjerätt, för att flörta med gruppen män som tror på jultomten, och nog var det osannolikt att även Gudrunfalangen drivit samma linje, för att få makt och inflytande, men s-kvinnorna, trodde man ju aldrig att salafisterna skulle kunna penetrera. Inte lått att vara journalist och vänster i det landskapet. Heja Sverige det går bra med värdgrunden:

  regel 1 är värdegrunden sann (det lärde oss Hägerström att värderingar varken kan vara sanna eller falska

  regel 2. går värdegrunden att definiera, eller betyder ett ord som feminism vad som helst för vem som helst, Kaplanfeminsim?

  regel 3, omsätts orden i handling, praktisk handling?

  S.W

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Nuri Kino
  Merit Wager
  'Julia Cesar'
  Karl-Olov Arnstberg
  Gunnar Sandelin

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. Daily Mail!
  Hela den svenska högern!!
  Samtliga invånare i detta land som misstänkliggjorts, blivit av med jobb, hängts ut i media, stigmatiserats pga islamkritik/invandringskritik/icke pk-åsikter!!!

  SvaraRadera
 6. Marika Formgren

  SvaraRadera
 7. Johan Westerholm

  SvaraRadera
 8. Tobias Billström som försökte diskutera volymer 2013

  SvaraRadera
 9. Handskakarn är världsklass - vilken jubelelitknase,
  en i raden av gröna feminister :-)

  Stekningen av Kaplan är ännu bättre.
  Steka i bemärkelse, skona, dvs blunda, mot
  att istället koka steka och frittera handskakarn,
  som uppenbarligen redan offrats :-)
  och hur trovärdigt är det med "kritiska"
  miljöpartister, från planeringschefen själv :-)
  kritiskt otrovärdiga.

  Som om inte detta var nog.
  När en sådan människa får nej, dvs att
  SvT inte ska "steka" Kaplan..i utbyte mot
  en låtsasstekning av handskakarn, då är
  planeringschefen smart nog att förklara
  att intervjun, med den enda trovärdiga person
  som har ryggrad, blir meningslös, eftersom personen ska
  knådas, man kan undra om de har ett knådarrum, kanske
  har de en taggig kavel, eller varför inte ett stegelhjul,
  kroppsstraff är inte ovanligt enligt Koranen :-)

  Hur tänkte de? Det är ju i princip att påstå att om ni intervjuar
  ett vittnde, så kommer vi att knåda, dvs ett artbrott, att utöva utpressning mot vittnen, jojo men. Det är fina killar detta.
  de knåda Jabbar, som sas har ryggrad.

  Knådning, och så inser inte "planeringschefen" själv, lika lite som Åsa och Fridolin, hur detta uppfattas, världsklass.
  S.W

  SvaraRadera
 10. Det finns ingen som helst möjlighet att mp kan rapa sig efter detta, fram till nästa val. Språkrören var drift-kuku redan innan, de har faktiskt inte lyckats med någonting, annat än skandaler eller att trampa i klaveret.

  KOmmentatorerna förklarar att det är den största motgången i partiets historia, men detta är något mycket större, detta är ett paradigmskifte, inom Svensk politik, över hela fältet, visst har det varit viss vindkantring tidigare, men efter detta, och vad som komma skall, så kan inte språkrören visa sig eller kommentera en enda fråga, utan att göra sig själva till åtlöje.

  Så nu har de 2,5 år av förnedring kvar, att förvalta vad de åstadkommit tills hit, och skademinimera. Fortfarande är det samma partielit som styr, tjänstemän och PR-folk, och det kommer att ta tid att byta ut folk ute i distrikten, om det finns några vettiga kvar. och det hinner komma några polls fram till deras kongress, som kommeratt vara helt handlingsförlamad, och eftersom både Åsa och Gustav är helt världsfrånvända, så kommer de inte att förstå, eftersom de inte har självinsikt :-) vilket gör lyteskomiken ännu mer kraft. Här sitter en dåre, som inte förstår, att väljare och journalister förstår, att personen själv inte förstår, vad alla andra förstår. Så börjar Åsa tala i tungor, dvs prata forcerat, sprutar ut en massa löstyckta tankar, som inte hänger ihop, eftersom hon helt enkelt inte förstår, att alla andra förstår, att hon inte kan svara på vanliga enkla frgår om verkligheten. När hon börnade tala om 11 september, handlade det ju i grunden om Mehmets arbete med Charta, som han listade ut, skulle ge diskrimineringseko, i spåren av terroristattackerna, och så visar det sig att det är förgreningar till kretsar som stöder just IS, och kallar sig alla någon med Sverige muslimer, när det är några extremister, som för företräda alla andra. S.W

  SvaraRadera
 11. Det är inte säkert att mp någonsin kommer att repa sig, eftersom de krafter som sas kunna ta hand lite om dagordningen, inte har någon annan stans att ta vägen. Moderaterna lär stänga dörren för alla som är överdrivet religiösa och naturligtvis L. Hur S ska göra, vet i fåglarna, med de där s-kvinnorna har nog lite att förklara, så det är bara att hålla tummarna för återupprättelse av sekulära frågor och avstånd från de här galenpannorna.

  Grundtipset opinionsmässigt är att mp drar ner mot 4 %
  kanske mer, kvinnornas röster måste ta vägen någonstans, några väljer att inte ta ställning, några spiller till s, några vp, och helt säkert några till m, c och l, det kan nog bli en lite återuppgång för SD, och så har ju våra journalister börjar förstå, att det är skillnad, på identiteter, sann deklaration och falsk, dvs det kommer att bli en massa återupprättelser, och framför allt kommer en massa personer med utrikes bakgrund, äntligen våga tala ur skägget, om hur det egentligen är. Dvs förändringen i hur saker och ting skildras, kommer definitivt att påverka sakpolitiken och det demokratiska samtalet.

  Ska man nu vara allvarlig, så kan beteendet inte förklaras, annat än att mp på något sätt skrivit något slags avtal med bröderna, om leverans av röster, i utbyte mot inflytande, dvs mp sitter fast i en avtalssutuation, som de inte kan lösa, då de satt sig i skuld, och livat driva en massa frågor, och detta avtal skrevs före valet, vilket innebär att mp har en massa klanröster, som kommer att försvinna om de gör upp med roten till det onda, så först kommer kvnnorna att överge partiet, sedan när Åsa och Fridolin måste krypa till korset, och överge halvmånen, så kommer även de bröderna att överge partiet, men det kommer att ta tid, så först kommer ett ras avs Svenska kvinnor, sedan kommer nästa utförsbacke, när första alla normaladekvata personer etnoperspektiv överger partiet, och sedan Islamisterna, så det år att spela redan nu på oddset, mer än 50 % chans, att mp åker ut i valet 2018 och då är frågan vem som plockar upp manteln. Fortsättning lör följa, med svåra frågor, om värdegrund :-) och för varje fråga, kommer partiledningen att få svårt med trovärdigheten, och så kommer de att reda upp sina tidigare supporters, till allas stora skadeglädje. Paradigmatiskt.
  Vilka jubelåsnor, alltså partiledningen, och där dess andlige fader, Gharton, framstår som helt desorienterad, och där tom försvaret från Peter Eriksson ges en konstig biton av dubbel agenda som Åsa och Fridolin ärvt. Allt kan inte förklaras med att de är väck, det finns en förklaring, som ligger till grund för deras språkliga egenheter, och någonstans verkar det som att det är judarnas fel :-) Dessa islamkrafter var tidigare i kontakt med de riktiga nationalsocialisterna, och så lyckades man omgruppera till miljörörelsen och hålla fortet, genom att konsekvent gapa om rasism och islamofobi, men i slutändan går det inte att inte låta bli att tänka på dr Strangelove, när det närmare sig slutet, då kommer det där tycket, yes mein führer, I can walk, det går redan att se lille Gistav i en H-jugenduniform, med kortbyxor och rätt frisyr, och Åsa, kommer inte återanvända kycklingkostymen, så här ser man Frau Helga, och lite så där gränslös retorik, om livsrum, för alla under någon slags grumlig ideologi, där man kombinerar olika ingredienser.
  Vit för nationalism, grön för Islam, gul maskros för ogräs mot en rosa feministisk bakgrund, men ingredienserna kommer att skära sig, som satan. Feministen Fridolin, jojo men, det räcker med att titta på inslaget från Nobel för några år sedan, När Ohly hade haft förmånen att dinera med Gustavs fru, och hur Ohly återger deras intressanta samtal, minspelet, är bara det obetalbart.
  S.W

  SvaraRadera
 12. Det är fortfarande något som inte riktigt fungerar (med ord och motsägelsefrihet, en förklaring(redogörelse ska vara fri från motsägelser, logiska, och när det kommer till etiska/moraliska motsägelser, dvs prioriteringar, tex om värderingar, dvs vad något är värt, så ska målkonflikten fram, så att värderingen går att värdera, för andra)

  saxat från SvT
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/gustav-fridolin-till-svt-kommenterar-skandalerna-inom-mp

  "Mehmet Kaplan avgick...(tvingades avgå pga sina värderingar)
  efter att det blev känt att
  han vid flera tillfällen umgåtts med
  högerextremistiska och islamistiska grupper."
  (vars värderingar inte stämmer överens med Sveriges grundlag)

  varpå Kaplan:

  "hyllades (av) de båda språkrören (för sina) värderingar."

  Fridolin;

  – "Jag tror på Mehmed Kaplands värderingar, (vilka?)

  "men han klarade inte av uppgiften som statsråd"

  (förvisso, svår uppgift, kan det vara så att Mehmet var osynlig och inte arbetade med bostäder, pga av sina värderingar, där han fungerade
  som en slags skugg-utrikesminister, identitetspolitikens yttersta konsekvens, att arbeta för andra staters intressen, inrikes- och utrikespolitiskt, med stöd av en etnisk minoritet)

  "utan att närmare gå in på varför Kaplan
  inte klarade av sina uppgifter."

  S.W Svar, den påfrestning migrationspolitiken och mp krav för att regera, med Europas mest generösa flyktingpolitik, försatte Sverige i en situation som inte går att lösa av någon, inte ens Allah kan bygga 160 000 st bostäder, plocka fram förskolor, skolor och övriga infra, åt så många människor på en gång, samtidigt som det redan fanns överbelastning efter åren 2010 - 2014, pga mps migrationsöverenskommelse med Alliansen, "mission impossible"

  Nu trodde nog både mp och lite s, att man skulle kunna dölja dessa små problem, just genom att ha Mehmet på posten, eftersom varje kritisk granskning landar i islamafobi, det var ingen slump att Mehmet fick den svåraste ministerposten, ekvationen går inte ihop. S.W

  SvaraRadera
 13. "Tung intern kritik riktades mot partiets valberedning
  efter att man nominerat Yasri Khan" som ledamot av styrelsen,
  (smart drag, när mp visste att aplan var utsatt för granskning)

  "Många anser att hans kvinnosyn inte hör hemma i partistyrelsen"
  (Eller i något parti som driver frågor om människor lika rätt och värde)

  "flera miljöpartister uppger att det har funnits ett stort missnöje med Khans värderingar."

  S.W Tacka fan för det, och då ska personen inte ens vara accepterad som medlem, om man inte ställer upp på partiets värderingar (politik) och nu vet vi hur mycket dessa värderingar är värda.

  – "Ska man sitta i miljöpartiets styrelse måste man behandla män och kvinnor lika, så enkelt är det."

  S.W Suck, ska man vara Svensk medborgare, ska man fatta detta grundläggande, det ligger inte långt bort, avseende hets mot folkgrupp etc, att hetsa mot kvinnor eller undra grupper, inte för något de gör, utan för vad de är. Där visserligen framgångsförmåga hos en grupp kan förväxla varande som grupp, med individ. Det är inget som har ändrats det minsta sedan urkatastrofen, 1a v.k. S.W

  SvaraRadera
 14. Förorättelsen, den onda nationalismen, är ju sprungen ur skyttegravarna. 70 miljoner människor mobilisrades och runt 10 miljoner unga män dog, hur många som blev invalidiserade och traumatiserade går inte att räka. Nur många barn som blev föräldralösa är en tragik det med, som i allt väsentligt drabbade 40-talsitergenerationens mor- och farföräldrar i Europa, Ryssland och delar av mellanöstern.

  Armenierna:
  Viss oro fanns på plats avseende Armeniernas status. I februari 2014 tvingades Osmanska ledare underteckna ett reformavtal som Ryssland, England och Franorike la fram (modernisering) som resultat av många års försök att reformera denna Osmanska riket, där de Kristna Armenierna hade betydligt lättare att anpassa sig till den moderna tidens krav (på förändring). Ryssland, England och Frankrike drev på, där ryska intressen var uppenbara, att få till stånd handel och utveckling runt Svarta havet i spåren av Krimkriget.

  Armenierna sågs av turkarna som potentiella hot, pga just de nya tiderna (industrialiseringen) som ställde gamla synsätt på ända, armenierna hanterande handelsfrågorna betydligt bättre, och kan på sätt och vis (då) jämföras med motsvarande syn på judar.

  Osmanerna inledde 1a V.K katastrofalt, och tappade som bekant mark och rönte motgångar redan under 1a och 2a Balkankriget. Nederlaget mot den ryska armén i Sarikamish runt nyår 1914/1915 gjorde situationen prekär, Osmanernerna hade varken kapital eller tro samtidigt som de Kristna Armenierna ansåg stå på ententens sida.

  Folkmordet initieras den 24 april 1915, då man i Konstantinopel förberedde sig på ett förmodat fransk/brittisk anfall av lite samma expeditionära kaliber som expeditionen till Fårösund och Åland under Krimkriget. Slaget vid Gallipoli inleds dagen efter, den 25 aprol med målet att ordna fri lejd till Svarta havet, och inta Konstantinopel, och tvinga Turkarna ur kriget och försvaga centralmakternas positioner.

  Denna gång var turkarna förberedda, tyskt bistånd och Mustafa Kemal i ledningen. Dagen före grep Turkarna alla ledande Armenier i stadsdelen Milleten och dödade dem, därmed stod Armenierna utan central ledning.

  I maj samma år försökte Ryssland, England och Frankrike skydda armenierna, efter att man gått på fler än en mina i Gallipoli, dvs praktfiasko, där man hotade den ungturkiska regeringen med repressalier/ansvar efter kriget om det hände armenierna något, vilket turkarna avfärdade som krigspropaganda, och därpå inleddes det första moderna folkmordet där minst en miljon Armenier miste livet, trots att Armenierna inför kriget, var aktivt inblandade tillsammans med den turkiska militärledningen, armenierna sattes i läger och arbetsbataljoner.

  det har alltså visat sig förr, att om man är helt väck, och ska tillämpa ett etisk system från 600-talet e kr, som är sprunget ur en klankultur, så kommer det inte att gå så bra. man skjuter sig i foten. religion och tillämpad politik är två olika väsen, i synnerhet i en demokrati, som alltså är plastisk, föränderlig. S.W

  SvaraRadera
 15. Detta, den praktiserande etiken, med folkmord, utan att någon armenier hade gjort minsta tillstymmelse till motstånd eller uppror, och sedan efter över 100 år fortfarande förneka folkmordets moderna startpunkt är inget som imponerar på någon. Bäst är att Russia Today tagit tag i frångan :-) Romson kanske kan bli en ny profet, som förenar väst med Öst, för nu intar RT samma position som pressen i USA om "olyckan" och då kan man fatta att det är storpolitik :-) Turkiets inre angelägenheter, och kopplingen till nationalsocialisterna, och alla andra övergrepp som initierades under 1a V.K och som den vanlige Svensken nog inte har en aning om. Man blir alldeles EUforisk, av Romson, Fridolin och Co, inte nog med att de lyckats med vad Rysk säkerhetstjänst inte varit i närheten av, att klappa igen Schengen och ödelägga europeiskt samförstånd :-) nu har miljöpartisterna även fått in en bräsch visavi Muhammedanerna, de rätttrogna, vilka det nu är, och så sluts cirkeln, då Tjetjenerna utgjorde den hårda kärnan i ISIL.
  Mp kanske kan få Nobels fredspris :-)

  forts, SvT:

  SvaraRadera
 16. "Att behandla kvinnor sämre grundar sig i en brist på respekt för mänskliga rättigheter, säger riksdagsledamoten Jabar Amin till SVT Nyheter."

  Ja, hela den här grejen med MR är ju sprungen ur detta, individ och kollektiv, att människor ska bedömas för vad de gör och inte vilken grupp de antas tillhöra. Det är denna, i grunden djupt generaliserande (rasistiska idé) som man i ny tappning använder som strukturalism, och så bör det av åt helvete. Att bestraffa, eller omvänt, ge fördel, för ett helt kollektiv, är att behandla människor ojämlikt. För om en hel grupp gynnas med regler, kvinnor, sunnimuslimer, män med skägg, vita, svarta, så måste någon annan missgynnas som grupp och då ställs grupper mot varandra.

  "Amin får medhåll av sitt språkrör":

  "– Grunden är att alla ska behandlas lika."

  S.W hoppsan, Fridolin överraskar, förutom att han inte förstår att kvinnor funderar lite, precis som svarta, om en vit man inte hälsar på just dem, men på andra. har man inte tänkt på det, har man inte fattat någon ting alls, om hur människor fungerar, och för det behövs ingen falsk värdegrund. S.W

  SvaraRadera
 17. "Man kan inte ha förtroendeuppdrag hos oss om man inte kan skaka hand med en kvinna, säger Fridolin till SVT."

  S.W Briljant, det tog alltså 30 år för mp, att förstå praktiken, av de läror de predikat sedan partiet startades, bra jobbat.

  – "Vi ska ha mångfald,"

  S.W Förverkligad genom islamisternas enfald?

  "vi är stolta över vår mångfald,"

  Nä det finns ingen mångfald alls, de hade inte ens någon med rätt utseende från Afrika inför valet, varpå de anställde den där tjejen som sedan stämde Åsa och Co i tingsrätten, det var löjeväckande, läser man från tingsrätten baxnar man, och mp la över ansvaret på RK.


  "men alla ska självklart alltid känna sig respekterade, fortsätter Fridolin."

  åhå, han menar även kvinnor, smart tänkt.
  (kanske tänker han nu på väljarbasen, som består av kvinnor :-)

  "Senare på onsdagen kom det fram att Miljöpartiets (ledning) försökt tysta ner rapporteringen om Mehmet Kaplan."

  S.W varför då? hans värderingar var ju oantastliga. Nu skulle man skyla över detta, genom att offra handskakaren, vilka genuina jubelklåpare.

  -->

  – Magnus Johansson (som alltså jobbade på uppdrag av språkrören för att skydda partiet och Mehmets värderingar) är tillfälligt tagen ur tjänst säger Sara Ahlstrand som fått ta över Johanssons uppgifter.

  "Stämmer det att Magnus Johansson försökt påverka media är det helt oacceptabelt, säger Gustav Fridolin"

  Jo, han gör exakt samma sak som husse, Fridolin, skyddar mps värdegrund :-) och den ena är väl inte mindre klantig än den andra.

  – "Jag tog honom omedelbart ur tjänst och nu ska vi ta en diskussion, säger Fridolin."

  Jo, Kaplans värderingar skull granskas, och den diskussionen kommer inte handla om värderingar, utan om hur man ska klara av att inte gräva graven djupare, utan att avgå själv.

  "På frågan om han fortfarande känner att han har stöd inom de egna leden svarar Gustav Fridolin":

  – "Jag känner att jag har stöd från partiet,"

  Notera det postmodernistiska "jag känner", hur känner Fridolin, med vad känner han? magen, hjärtat? Frågan är om Fridolin har stöd och i så fall av vilka grupper. Fridolin ansågs vara ett underbarn, och nu har omdömesförmågan och värderingarna satts på prov.

  Nu till poängen:

  "men vi har ett jättejobb framför oss att diskutera värderingar inom partiet"

  Världsklass, när ska Fridolin hinna med att hantera skolan och skolresultaten, som är ett värre problem än bostäder, eftesom det inte finns lärare. S.W

  SvaraRadera
 18. Dundersuck, mp ska diskutera värderingar, värderingar studeras inom etiken,

  metaetik (finns värderingar, och vilka språkliga uttryck kan de omfattas av)

  normativ etik, olika etiska system, tex Islam, och alla som driver islam som praktik, dvs ideologi, kommer åka på samma stjärnsmäll som nationalsocialister och stalinkommunister, idén om en total lära, under ledning av en ledare.

  tillämpad etik, hur värderingar (etik) omsätts praktiskt, inte vad man säger, utan vad man gör, med värderingen som måtto.

  praktik, vad människor gör, oavsett värdegrund, börja där, värderingar kan nämligen inte vara sanna eller falska, bara mer eller mindre förpliktigande, beroende på demagogi och social kontext, tvärtom etik.

  Bara hålla tummarna, osannolikt nog, för att de sekulära krafterna i Turkiet håller stånd, och att Turkiet håller, mot islamisering, det är stora frågor, och det är svårbedömt med Ryssarna, för Turkiet blir inte bättre, om det Islamiseras. Vägen framåt är fiendes fiende, att det skapas incitament för handel som inte missgynnar någon part för mycket. Gallipoli är nog lika central nu som då, Konstantinopel och Bysans.

  Detta, den praktiserande etiken, med folkmord, utan att någon armenier hade gjort minsta tillstymmelse till motstånd eller uppror, och sedan efter över 100 år fortfarande förneka folkmordets moderna startpunkt är inget som imponerar på någon.

  Bäst är att Russia Today tagit tag i frågan :-) Romson kanske kan bli en ny profet, som förenar väst med Öst, för nu intar RT samma position som pressen i USA om "olyckan" och då kan man fatta att det är storpolitik :-) Turkiets inre angelägenheter, och kopplingen till nationalsocialisterna, och alla andra övergrepp som initierades under 1a V.K och som den vanlige Svensken nog inte har en aning om. Man blir alldeles EUforisk, av Romson, Fridolin och Co, inte nog med att de lyckats med vad Rysk säkerhetstjänst inte varit i närheten av, att klappa igen Schengen och ödelägga europeiskt samförstånd :-) nu har miljöpartisterna även fått in en bräsch visavi Muhammedanerna, de rätttrogna, vilka det nu är, och så sluts cirkeln, då Tjetjenerna utgjorde den hårda kärnan i ISIL.
  Den där frågan satte den gamle fingret på i går i DN, en lite vidare syn, utanför sin egen magkänsla.

  Mp kanske kan få Nobels fredspris :-)

  S.W

  SvaraRadera
 19. forts, SvT:


  "Att behandla kvinnor sämre grundar sig i en brist på respekt för mänskliga rättigheter, säger riksdagsledamoten Jabar Amin till SVT Nyheter."

  Ja, hela den här grejen med MR är ju sprungen ur detta, individ och kollektiv, att människor ska bedömas för vad de gör och inte vilken grupp de antas tillhöra. Det är denna, i grunden djupt generaliserande (rasistiska idé) som man i ny tappning använder som strukturalism, och så bör det av åt helvete. Att bestraffa, eller omvänt, ge fördel, för ett helt kollektiv, är att behandla människor ojämlikt. För om en hel grupp gynnas med regler, kvinnor, sunnimuslimer, män med skägg, vita, svarta, så måste någon annan missgynnas som grupp och då ställs grupper mot varandra.

  "Amin får medhåll av sitt språkrör":

  "– Grunden är att alla ska behandlas lika."

  S.W hoppsan, Fridolin överraskar, förutom att han inte förstår att kvinnor funderar lite, precis som svarta, om en vit man inte hälsar på just dem, men på andra. har man inte tänkt på det, har man inte fattat någon ting alls, om hur människor fungerar, och för det behövs ingen falsk värdegrund.

  "Man kan inte ha förtroendeuppdrag hos oss om man inte kan skaka hand med en kvinna, säger Fridolin till SVT."

  S.W Briljant, det tog alltså 30 år för mp, att förstå praktiken, av de läror de predikat sedan partiet startades, bra jobbat.

  – "Vi ska ha mångfald,"

  S.W Förverkligad genom islamisternas enfald?

  "vi är stolta över vår mångfald,"

  Nä det finns ingen mångfald alls, de hade inte ens någon med rätt utseende från Afrika inför valet, varpå de anställde den där tjejen som sedan stämde Åsa och Co i tingsrätten, det var löjeväckande, läser man från tingsrätten baxnar man, och mp la över ansvaret på RK.


  "men alla ska självklart alltid känna sig respekterade, fortsätter Fridolin."

  åhå, han menar även kvinnor, smart tänkt.
  (kanske tänker han nu på väljarbasen, som består av kvinnor :-)

  "Senare på onsdagen kom det fram att Miljöpartiets (ledning) försökt tysta ner rapporteringen om Mehmet Kaplan."

  S.W varför då? hans värderingar var ju oantastliga. Nu skulle man skyla över detta, genom att offra handskakaren, vilka genuina jubelklåpare.

  -->

  – Magnus Johansson (som alltså jobbade på uppdrag av språkrören för att skydda partiet och Mehmets värderingar) är tillfälligt tagen ur tjänst säger Sara Ahlstrand som fått ta över Johanssons uppgifter.

  "Stämmer det att Magnus Johansson försökt påverka media är det helt oacceptabelt, säger Gustav Fridolin"

  Jo, han gör exakt samma sak som husse, Fridolin, skyddar mps värdegrund :-) och den ena är väl inte mindre klantig än den andra.

  – "Jag tog honom omedelbart ur tjänst och nu ska vi ta en diskussion, säger Fridolin."

  Jo, Kaplans värderingar skull granskas, och den diskussionen kommer inte handla om värderingar, utan om hur man ska klara av att inte gräva graven djupare, utan att avgå själv.

  "På frågan om han fortfarande känner att han har stöd inom de egna leden svarar Gustav Fridolin":

  – "Jag känner att jag har stöd från partiet,"

  Notera det postmodernistiska "jag känner", hur känner Fridolin, med vad känner han? magen, hjärtat? Frågan är om Fridolin har stöd och i så fall av vilka grupper. Fridolin ansågs vara ett underbarn, och nu har omdömesförmågan och värderingarna satts på prov.

  Nu till poängen:

  "men vi har ett jättejobb framför oss att diskutera värderingar inom partiet"

  Dundersuck
  S.W

  SvaraRadera
 20. mp ska diskutera värderingar, värderingar studeras inom etiken,

  metaetik
  (finns värderingar, och vilka språkliga uttryck kan de omfattas av)

  normativ etik,
  olika etiska system, tex Islam, och alla som driver islam som praktik, dvs ideologi, kommer åka på samma stjärnsmäll som nationalsocialister och stalinkommunister, idén om en total lära, under ledning av en ledare.

  tillämpad etik,
  hur värderingar (etik) omsätts praktiskt,
  inte vad man säger, utan vad man gör,
  med värderingen som måtto.

  praktik, vad människor gör, oavsett värdegrund, börja där, värderingar kan nämligen inte vara sanna eller falska, bara mer eller mindre förpliktigande, beroende på demagogi och social kontext, tvärtom etik.

  Börja med metanivån: finns det en värdegrund?
  Hur beskrivs denna, med vilka ord
  vad betyder dessa ord, och betyder det lika för alla
  eller finns det Mehemetfeminsim, Fridolinfeminism, Romsonfeminsim, nationalistfemininism, nazistfeminism, och vilken grupp avgör vems femininsim som är mest rätttrogen (korrekt ur politisk synvinkel)

  ska vi inrätta etiska normativa domstolar, och skapa värdegrundspraxis, eller ska var och en få avgöra sin egen värdegrund? Islamsk feminism blir överkursen. Kanske kunde utbildningsministern starta med bildningen, vet miljöpartiet vad värderingar är, vilket idéhistoriskt arv, i synnerhet inom arbetarrörelsen, och varför inte starta mångfaldsvärdegrunder, flera parallella outtalade värdegrunder, och dubbla måttstockar, med särskilda undantag för politikens ledarskap.

  Olyckor, finns det flera av. och olyckor brukar alltid innebära förändring, olyckor är bra. S.W

  SvaraRadera
 21. Denna räfsts uppkomst just i år har kanske med att göra med att usa ändrar sin politik i mellanöstern vad gäller stöd till saudi?

  SvaraRadera
 22. Peter Dalle? Det är väl den enda ur "artisteliten" som vågade problematisera Sveriges politik med öppna gränser, vilket han gjorde i en morgonsoffa för några år sedan. Detta under en tid då åsiktskorridoren var som allra smalast och andra kändisar sjöng massinvandringens lov i gemensam hallelujakör.

  SvaraRadera
 23. Det har hänt lite sedan Nettan Yahoo intervenerade i USAs mellanval (utrikes - inrikespolitk) för två år sedan, dvs det har hänt lite med relationen Iran - USA i positiv bemärkelse, och här kan sägas att även farbror Kalle varit på rätt sida, (i kampen mot IS) i relation till hur det var när Mehmets bröder gästade Riksdagen 2010 med talman och gruppledare från nya m.... (det var tider det, och så blev alliansen beroende av mp samma år :-( avs migrationsfrågor. De fyra åren därnest med alliansen var rena rama retoriska cirkusen, och fom nyåret 2012 började det gå riktigt dåligt, ju sämre det gick, desto mer la Reinfeldt i gasen för mer migration, och det visar sig i efterhand att nya M inte förlorade nämnvärt, de som förlorade är S, eftersom SD inte fanns i Riksdagen före 2010.
  Bra jobbat, sedan levererar Hövdingen DÖ, där lille Göran först får vara springpojk, och så syra man ihop en inkonstitutionell överenskommelse, fram till sept 2022, avs en politik som Hövdingen och C la fast efter förlusten 2002. Den där perioden inträffade det en del på, utrikes, (tex Afganistan,Irak, Syrien, Libyen, Egypten (hela Mena) och naturligtvis EU och Ryssland. Jojo men, världen har fått fnatt samtidigt som världens ekonomiska stabilitet aldrig varit mer osäker. Det är då det är viktigt med journalistik, med fler än ett perspektiv, när våra egna politiker lite trampat i klaveret. S.W

  SvaraRadera
 24. Att studera vad politiska ledar säger, är ofta meningslöst, såvida inte pressen gör jobbet (och tvingar dem), så då kan det vara läge att fundera på samma fråga till ledande opinionsbildare, strunta i vad de driver för frågor eller skriver, studera vad det är som de utelämnar, som de tycker det är värt att inte lägga tid på, till förmån för att prioritera andra frågor. Vad "ledare" väljer bort, vad de inte kommenterar, är helt enkelt väldigt sant, väldigt väldigt sant, och avslöjar helt enkelt vilken agenda som ledaren inte vill sätta. och alla minns nog DN;s jag delar, med braskande rubriker av en död pojke (till en flyktingsmuggkare) ganska nära inpå Löfvéns och Johanssons uppträdande i Brygghuset med Kristina från Duvemåla. Senaste veckorna har varit dramatiska:

  - krigstalet på Sergels torg (död åt Armenier)
  - Bilden på Kaplan (hur det stog och vägde lite)
  - avslöjande om grå vargarna och vilka dessa krafter representerar)
  - diskussion om Islamism (som var på tiden, 10 år för sent)
  - koppling till IS och terrorism, (en lite "osvensk" bombmakare)
  - ifrågasättande av Mehmets utriksepolitiska gärningar
  - ifrågasättande av Mehmet
  - vänteläge, (inom VU, det tog 4 dagar för s att korrigera graverande felnavigering sedan 2010, (känga åt nya m)
  - Mehemets avgång (och försvaret av hans värderingar.

  sedan :-)
  - Romsons framträdande i kycklingkostymen
  - Olyckorna....
  - Bortförklaringarna om olyckorna, dvs olyckan var till förfång för
  Mehmets bröder 2002 - 2006.
  - Diskussionen om värdegrund.
  sedan orkar man inte ens hänga med i alla bisarra turer, om handskakare och att släppa ut en fråga, en avgörande fråga, som ytterst handlar om irrerversibla frågor (migration) och vad som händer om alla som kommer hit är män, och tror på koranen som rättesnöre för demokrati och jämställdhet, bergis har man inte ens längre koll på vad skillnaden är, mellan jämlikhet och jämställdhet, om det ens betyder något. Så att studera DNs ledarered, visavi tex
  SvDs Expressens och Aftonblandet, blir en grannlaga uppgift, i framtiden för en historiker, vad var det som hände, och hur kom det sig att DN avvek från förnuftslinjen, och drev frågor om identititetspol så långt, till vägs ände. intressant. S.W

  SvaraRadera