fredag 5 augusti 2016

Hyr ut din sommarstuga till migranter

Det är ju möjligt att hyra ut sitt hus lgh eller ruckel till kommunen för sociala ändamål, dvs migranter. Även "sommarstugar" har tydligen hyrts ut vad jag förstår om man googlar lite.

Med den nya tvingande lagen om kommunplacering kommer många kommuner stå utan bostäder att stoppa in migranter i.

Norrtälje är en av dessa kommuner med för få bostäder.Norrtälje kommun i Roslagen söker nu aktivt efter sommarstugar att hyra i vinter. Roslagen är ju nedlusat med sommarstugar och det var många som röstade på den förda migrationspolitiken, så nu har ni chansen att öppna era hjärtan. I vår kan ni kanske tom få chansen till spännande nya möten när stugan skall vårstädas inför sommaren!Faktum är att man i Norrtälje var mer inne på Reinfeldt linje än riket i stort.34 kommentarer:

 1. Nästan alla sommarstugeägare i Norrtälje bor i Stor-Stockholm, och ett fåtal i Uppsala och Västerås. Jag tror inte andelen som stödjer förd migrationspolitik och röstar rött är särskilt hög där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har du nog rätt i, så andelen Reinfeldtare är nog högre.

   Radera
  2. @ Tartarus,

   +1 !!!

   Radera
 2. Sommarstugor i Sverige brukar ligga i skogen, skogen är läskig. Gärna långt från grannar dvs öde, det är också läskigt. Och är det inte i skogen, utan i ett stugområde, så har de oftast sommarvatten (dvs stängs av vintertid), englasfönster och mulltoa (som måste tömmas). Långt till affär och kommunikationer. Norrtälje kommun har usla bussförbindelser även sommartid.
  Visst finns det större lantegendomar med året-runt-standard och sjötomt, men de är nog lätträknade.
  Vill nån hyra ut? Vill nån bo där? (*tar fram popcornen och väntar med spänning*)

  SvaraRadera
 3. Om kommunens kampanj misslyckas får de göra som i Stockholm, bygga modulbostäder.

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Undrar hur försäkringsfrågan ser ut. Vad säger försäkringsbolag, kommun och inte minst samfälligheter och föreningar, samt grannar och byalag?

  En annan tanke: vad händer om hyresgästen hyr ut bostaden i n:te hand? Med tanke på hur skitibyx myndigheter är så riskerar kanske husägaren en upprepning av Malmös zigenarläger i miniatyr?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle kolla försäkringsvillkoren först. Brandkåren får nog en del att göra.

   Radera
  2. Ja, se till fritösen är i gott skick.

   Skämt åsido: mycket bra fråga.

   Radera
  3. "Ja, se till fritösen är i gott skick."

   Om jag minns rätt var det en moské eller liknande som brann ner för något år sen. De sedvanliga godhetsapostlarna drog genast igång om högerextremister och rasister. Sen visade det sig att branden hade orsakats just av en fritös.

   Och det var ju lite roligt, för hur kunde det komma sig att det fanns en fri tös inne i en moské :)

   Radera
 5. Ska vi klara välfärd, jobb, pensioner, sjukvård så måste vi ta emot massor med invandrare. Annars hade Sverige blivit ett svart och djupt hål. Tittar man på statistiken så är det en högre andel välutbildade invandrare nu än tidigare.
  ///Annie Bladh

  Faktalänk
  https://www.youtube.com/watch?v=m01C9J3_WLE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillägg: var tredje läkare kommer från en annat land och var femte tandläkare.
   ///Annie Bladh

   Radera
  2. Skall vi göra något urval eller fortsätta att satsa på huvudsakligen analfabeter och folk med högst grundskoleutbildning som vi gör idag?

   Vilka länder kommer läkarna ifrån? Skulle bli högst förvånad om det var mellanöstern och nordafrika.

   Radera
  3. Läkarna kommer från Syrien och Sudan, tandläkarna från afghanistan. Läs på.
   ///Annie Bladh

   Radera
  4. OK, då tar vi från de länderna in enbart svensktalade läkare i fortsättningen. Deal?
   (Skippa gärna "läs på". Nästa steg nedåt i debatten är "det finns hela bibliotek med feministisk forskning som bevisar det".)
   Sedan skulle jag hellre ha svenska, nordiska, amerikanska eller kinesiska läkare med tanke på den allmänna utvecklingsnivån i de länderna.

   Jag ställer mig skeptisk med tanke på hur Syrien och Somalien ser ut i annan statistik:
   http://tino.us/2015/04/onsketankande-av-stefan-lofven-att-30-procent-av-syrier-har-hogskoleutbildning/

   (Här finns SCBs "Tema: Utbildning 2014:6 Utbildningsbakgrund bland utrikes födda"
   http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Publiceringskalender/Visa-detaljerad-information/?publobjid=24489+
   Här nämns även Turkiet som väldigt lågutbildat - faktiskt sämre än Syrien baserat på de som kommer till Sverige. Som bekant vill Erogan ha visumfrihet mot slutet av året.)

   Radera
  5. Min arbetskompis Fredrik Renfäll flög över Sverige och såg att landet är helt tomt. 30 till 40 miljoner får plats. Och att det svenska vid så hög invandring skulle försvinna det vänder jag mig mycket starkt emot, för min mamma är från Kanada.

   Radera
  6. Förbryt mig, Annie, jag får skylla på fredagsstiltje i hjärnan.
   Har nu sett länken du gav till youtube och är övertygad.

   Vi måste undvika det svarta hålet! Öppna gränserna nu!

   Radera
  7. "Vi måste undvika det svarta hålet! Öppna gränserna nu!"

   Halleluja!!!!

   Prisa den store Reinfeldt och hans ödmjuka lärjunge Annie! Fräls oss från det svarta hålet! Giv oss 17 åriga skäggbarn med läkarutbildning, ty annars kommer vi att förgås av krämpor och ohälsa.

   Reinfeldt förlorade valet 2014 för oss syndare! Han offrade sig för det sanna kärleksbudskapet. Låt oss bedja för hans återkomst, på den yttersta dagen.

   Radera
  8. Har rört mig en hel del i lite mindre orter i sommar. Man slås av den förändrade gatubilden jmf med för några år sedan. Nu dräller det fullkomligen av arbetslösa läkare och tandläkare utmed gatorna. Säkert är hälften eller fler av alla människor man ser av denna grupp. Kan inte landstinget göra något? Det är ju bara att gå ut och rekrytera järnet.

   Radera
  9. "Kan inte landstinget göra något? Det är ju bara att gå ut och rekrytera järnet."

   Problemet är de vita, rasistiska medelålders män som styr landstingen. I och för sig är väl nästan alla chefer kvinnor där nu, men likväl är det männen som styr. Det sitter i strukturerna!

   Därför är arbetet med att bryta den patriarkaliska vithetsnormen nu viktigare än någonsin! Hundratusentals av världens absolut mest kompetenta och dynamiska personer går nu och driver i Sverige, enbart pga. cis männens rasism.

   Vi skulle lätt kunna kolonisera Mars och bota cancer inom några få år, om bara raketforskarna och läkarna fick komma in genom grinden som de feta, medelålders vitlingarna blockerar samtidigt som de tuggar tobak och spelar banjo.

   Radera
  10. Tack Kristian,
   Jag vände mig väldigt starkt mot din beskrivning av verkligheten och dina hemska länkar. Otäck upplevelse... där var vi nära svarta hålet, tack för att du hittade rätt till slut.
   ///Annie Bladh

   Radera
  11. De utländska läkare som är verksamma i Sverige kommer huvudsakligen från andra EU-länder, särskilt Polen. Sverige har inget behov av lågutbildade invandrare från tredje världen, som inte bara saknar formell utbildning, utan även social och kulturell kompetens. Annie Bladh bör presentera fullständiga fakta, och inte bara cherrypicka sådant som passar hens agenda.

   Radera
  12. Ta bara hela Kongo, kryllar av läkare.
   ///Erik Ullentoft

   Radera
  13. Är det brist på läkare bör man först och främst öka antalet utbildningsplatser. Det är inte precis så att det saknas sökande till de utbildningsplatser som finns. I andra hand kan man utöka rekrytering från andra EU-länder, t.ex. i Spanien och Grekland är det hög arbetslöshet bland högutbildade. Det är inte heller så att utbildningar är likvärdiga i alla jordens länder. Utbildningar från t.ex. Mellanöstern anses inte hålla måttet kvalitetsmässigt, så en läkare utbildad där är inte kvalitetsmässigt likvärdig med en läkare utbildad i EU.

   Radera
  14. " Utbildningar från t.ex. Mellanöstern anses inte hålla måttet kvalitetsmässigt, så en läkare utbildad där är inte kvalitetsmässigt likvärdig med en läkare utbildad i EU."

   Nu blir jag riktigt ledsen! Naken, öppen rasism! Om alla vita män bara kunde sluta hata! Om vissa universitet i de spännande och exotiska länderna inte håller toppklass, beror detta självklart endast på vad den vite mannen utsätter dessa stackars människor för.

   Slaveri, kolonialism och utsugning! Det är vad vitingarna har sysslat med! Självklart blir det svårt att driva en skola när slavjägare när som helst kan rusa in och fånga läraren! Eftersom de ädla infödingarna endast använder Gandhi inspirerat icke-våld, är det svårt för dem att försvara sig. Tänk dig själv att du fredlig hungerstrejkar i protest mot slaveriet och så kommer de vita männen i sina NATO flygplan och bombar dig!

   Att en majoritet likväl lyckas att avsluta sina högre studier är inget annat än ett mirakel! I sönderbombade lerhyddor bygger de hela partikelacceleratorer med bara tomburkar! Den medicinska forskning ligger också i topp! Man har tom lyckats att göra verksamma läkemedel av den ondaste av alla substanser, nämligen vithet. Ur albinonegrerna utvinner man mirakelkurer!

   Att rasisterna sen försöker att slå i folk att att de kommer "lågutbildade" från dessa dynamiska regioner är så tråkigt. Förstår de verkligen inte att det bara är lägre anmälningsbenägenhet? De rasifierade vågar helt enkelt inte registrera in sina doktorsavhandlingar!

   PS.
   Om det inte framgår så är detta och det mesta i denna tråd ett skämt
   DS

   Radera
  15. Så anonym menar att svensk utbildning är bättre än i mellanöstern/afrika? Nu blev tråden brun. Jag har sett medicinmän överglänsa kirurgerna på karolinska. Vi måste däremot utbilda de som validerar läkare så vi får in kompetensen i landet, där är problemet. Precis som Stefan Löven säger det är ett valideringsproblem.

   Radera
  16. Svar till anon 20:56
   Du sprider vanföreställningar. Nej, utbildning i många länder, bl.a. Mellanöstern, är underlägsen västerländsk. I Sverige har utbildningskvaliteten sjunkit i förhållande till andra jämförbara länder. Jag talar nu enbart om akademisk utbildning. Svensk läkarutbildning håller fortfarande en jämförelsevis god kvalitet. Det är ingen slump att väldigt många begåvningar från Afrika, Mellanöstern, Asien väljer att utbilda sig i Europa, särskilt Storbritannien och Frankrike, eller USA. Det beror på att man då får en högkvalitativ utbildning, som man kan ta med sig till hemlandet, och göra en insats för sitt land.

   Jag föreslår att du låter dig eller dina närmaste behandlas av dessa eminenta medicinmän om och när ni drabbas av allvarlig sjukdom.

   Radera
  17. Anonym 22.34
   Jag har en väninna 58 år hon åker till Gambia flera gånger varje år. Hon säger att deras kompetens överstiger svenskarnas big time.

   Föreslår att din fru gör en liknande resa och så får vi höra bad hon säger.

   Radera
 6. 15:17
  Alltså från
  //////Annie Bladh

  SvaraRadera
 7. Tips, lyssna på detta.
  https://www.youtube.com/watch?v=qh7rdCYCQ_U

  SvaraRadera
 8. Ovanligt många vänstertroll här? Verkar desperat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår din frustration. Det är dock viktigt att ni rasister som inte tror på allas lika värde läser på. Det finns sidor med regeringsinformation och korrekt fakta. Innan du svarar läs igenom dessa 30 punkter från den borgerliga regeringen.
   https://web.archive.org/web/20140902091720/http://www.regeringen.se/sb/d/17468

   Radera
  2. Jag är inte rasist, jag har själv invandrarbakgrund. Jag och hela min familj arbetar med dessa frågor inom universitet i såväl Sverige som andra länder. Att högre utbildning inte håller måttet i Mellanöstern beror förstås till stor del på resursbrist, men också på politisk vilja, både i nutid och historiskt. Det har ingenting med rasism att göra. Självklart finns begåvade människor även där. Jämför med t.ex. Indien, som storsatsat på teknologi och IT, och producerar forskare och teknologer av hög internationell kvalitet. Johan Westerholms blogg nämner idag invandringen från Chile på 70-talet. Där hade man ett utbildningsväsen av hög kvalitet, och de som kom hade i hög grad utbildning på högre nivå. Det borde inte vara så konstigt att förstå att ett länder som i decennier varit krigshärjade, ibland med regimer som endast tillåter religiöst och/eller politiskt tendentiös utbildning, inte förmått bygga upp ett högkvalitativt utbildningsväsen på akademisk nivå. Vill man ha arbetskraftsinvandring av välutbildade, bör man alltså vända sig till vissa delar av Asien och Latinamerika.
   Reinfeldts propagandistiska regering har inte direkt gjort sig känd som några sanningsvittnen, så allt som kommer från det hållet ska ta med en stor nypa salt.
   En annan sak är att de högt motiverade och studiebegåvade alternativt redan välutbildade människorna väljer sällan att komma till Sverige. De lockas mer av London, Paris och USA, som har mycket gott rykte internationellt i fråga om högre utbildning.
   Jag framlägger fakta, och jag kommer inte att tolerera att som högutbildad invandrare okvädas med invektiv som "rasist". Upprepas det överväger jag polisanmälan mot kommentatorn.

   Radera
 9. @ Tartarus,

  Här kommer nästa, spännande form av migrantboende: Hemliga förläggningar!

  "Migrationsverket öppnar tre nya hemliga trygghetsboenden för utsatta asylsökande i höst.

  Detta sker efter flera fall av hot och trakasserier på flyktingboenden runt om i landet, skriver SVT Nyheter."

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/oppnar-hemliga-asylboenden-i-host/

  SvaraRadera
 10. För att förtydliga, kommunen vill inte hyra din sommarstuga, de vill att du ska hyra ut den direkt till asylsökande. På så vis blir det omöjligt att ta ut en tillräckligt hög hyra (hyresregleringen gäller alltså) för att kompensera den risk och olägenheten det innebär att hyra ut till oidentifierade personer utan social kopplingar eller inkomster i Sverige. Kommunen vill inte heller ge hyresgarantier, utan vältrar över risken för att asylsökarna i sommarstugan schappar utan att betala hyra, eller råkar bränna ner stugan utan att ha en giltig hemförsäkring. Lycka till med att försöka vräka en barnfamilj om de vägrar flytta till våren, kommunens socialtjänst har säkert några lägenheter redo för dom att flytta in i. Skulle det bli avslag på asylansökan kan du försöka leta global för att få tag i dina tidigare hyresgäster, dom är säker pigga på att kompensera dig för de missade månadshyrorna och klackmärkena i parketten.

  Vänligen
  Roten till det onda

  SvaraRadera