onsdag 10 augusti 2016

Unga lagöverträdare ska inte dömas till livstid


Detta är alltså Överavokadons ord inte mina. Jag har i alla år hört olika kriminologer prata sig varma för daltande med brottslingar. Hela deras poäng är att man inte tar dem ur deras brottsliga bana om man dömer dem till 12 år isf 8 år, ungefär. Men de slutar inte begå brott efter 8 år på kåken heller, alltså är långa fängelsestarff det enda som har en bevisat preventiv verkan. Sk individualprevention. Jo jag vet allt om straffen i USA och att det ändå finns brottslingar där, men sitter man i kurran kan man iaf inte fortsätta begå brott. Man ska inte heller underskatta den moraliska delen hos samhället där jag upplever att folk tycker brottslingar skall få ett starff värt namnet. Avokadon skriver lite kryptiskt att folk inte vill ha stängare staff, var hon fått det ifrån framgår inte....

Den senaste tidens debatt är pga strafflindringen 18 åriga mördare i barmålet fick. I Sverige döms man nämligen inte till livstid om man är under 21.

Det hela är mycket märkligt, man får alltså rösta och välja väg för hela riket, men att ta ansvar för sina handlingar är man alltså inte mogen att göra? Hela Sverige osar av brist på individens personliga ansvar och denna straffrabatt är bara en yttring av detta.

I överavokadons blogginlägg framgår att risken för upptäckt är det mest normerande. Där har hon helt rätt vilket jag skrivit om förut gällande bidragsfusk och skattebrott. Hur ökar man då upptäcktsrisken? Fler poliser och mer övervakning antar jag, förespråkar verkligen överavokadon detta?


2 kommentarer:

 1. Det är ju ingen typisk "ungdomsbrottslighet" som har livstids fängelse i straffskalan, men har man kommit så långt i karriären så kan man gott ta konsekvenserna därav. Oavsett ålder.

  För övrigt borde straffskalorna utnyttjas betydligt bättre än idag.

  SvaraRadera
 2. https://capitalistexploits.at/2016/08/easiest-short-history/

  Bra skrivet om Europa, Euro krasch med investeringsmöjlighet och immigration.

  Hjälper nog att författaren är Sydafrikan som flyttat till Nya Zeeland för att se klart och vara ur vägen.

  Bra blogg ch POD rekommenderas


  SvaraRadera