lördag 13 augusti 2016

Regeringen föreslår att hälsa miljö och säkerhet kan åsidosättas förmigrantbaracker


Jag har tidigare på bloggen skrivit om enskildas möjligheter att stjälpa kommunernas panikartade byggen av migrantbaracker.

Detta har lyckats på en del håll och detta är såklart inte ok, som Löfven skulle ha sagt.

Nu finns förslaget om att man ska kunna åsidosätta PBL och bygga där man annars inte fått göra det.


Särskilt tycker jag ni ska kika på sida 25 ff


Hela hanteringen av öppna era hjärtan och mitt Europa bygger inga murar blir bara värre för var dag. Alla ska med var sossarnas slogan förut, nu är det snarare alla skall köras över, här kommer det nya frälset.

9 kommentarer:

 1. Hej.

  Jänkarna har en passande formulering:
  "BOHICA"

  Jag måste fråga mig om det inte nu också blir möjligt för enskilda tomtägare att åberopa samma undantagsmöjligheter?

  Låt säga att jag anger att jag på min tomt eller annan mark i min ägo, exempelvis en gammal rangerbangård, avser att uppföra bostäder (tillfälliga, på samma sätt som Malmö stads tillfälliga förskolor, dvs årtionden) för invandrare, men när byggnaderna väl är uppförda väljer att hyra ut eller nyttja dessa för annan verksamhet.

  Skulle det inte vara möjligt att med stöd i ovanstående i bloggposten hävda att stat och kommun genom sitt agerande legitimerat agerandet?

  Vidare skulle jag kunna hävda att vad byggnaden skall användas till är hemligt, för att inte riskera att den skadas under uppförandet, återigen med hänvisning till hur enskilda myndigheter valt att använda sekretess.

  Den som är kunnig inom den juridiska liturgin kanske kan resonera vettigare och med mer kunskap?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. @ Rikard,

   "Jag måste fråga mig om det inte nu också blir möjligt för enskilda tomtägare att åberopa samma undantagsmöjligheter?"

   Som det ser ut, vill de införa en rätt för regeringen att skapa undantag i PBL. Med all sannolikhet lär de formulera saken så att det blir endast kommuner som omfattas av dessa undantag.

   Denna metod börjar för övrigt sprida sig. T.ex finns i reglerna för bostadsrättsföreningar öppna undantag för just kommuner, som möjliggör just att köpa upp BRFer och sen hyra ut dem till berikare. Detta går knappast om du inte är kommun.

   Min gissning är att friskolorna står på tur, dvs att kommunerna ges rätt att tvångsplacera skäggbarn på de skolor de önskar.

   Radera
  2. Hej.

   Det är en intressant utveckling att följa, hur en demokrati avskaffar sig själv. Istället för att finna sig vara bundna av lagarna, och behöva ändra dessa via riksdagens godkännande och med kontroll via en konstitutionell domstol, samt folkomröstningar, ger man sig själv utrymme att ignorera lagstiftningen vid av ideologi motiverade anledningar.

   Jag börjar få svårt att motivera mig själv att se den svenska staten som en legitim representant för landet Sverige, och dess folk.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
  3. @ Rikard,

   I en demokrati byter folket ut politikerna.

   I Sverige byter politikerna ut folket.

   Radera
 2. Är det inte allmän fara att skicka ut isis-män i 20-30 årsåldern i områden med barnfamiljer? Nya terrorattacker varannan dag för att inte tala om sexuella attacker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alex Jones har sin förklaring varför allt sker.
   https://www.youtube.com/watch?v=NWizLUmJug4

   Radera
  2. Det finns väl egentligen två alternativ: Antingen är politiker och byråkrater dumma och fattar inte vad de gör, eller så gör de det medvetet.

   Radera
 3. Palme och gänget förberedde för diktatur genom generalklausuler som man hittar överallt i lagarna. Lagarna är ofta skrivna med en mängd paragrafer och till slut en som meddelar lagom förtäckt att regeringen kan ändra allt detta genom beslut.

  SvaraRadera
 4. Nu börjar effekterna att bli kännbara även för Reinfeldts gamla kärntrupper:

  "Det tidigare så förskonade och fina Lidingö har nu nåtts av en för ön helt ny typ av brottslighet. Den senaste veckan har Lidingöborna fått bekanta sig med bilbränder, stenkastning och en misstänkt grov mordbrand. Händelserna utspelar sig på en begränsad del av Lidingö som är mindre än 1 kvadratkilometer till ytan.

  Fredag 2016-08-12 Misstänk grov mordbrand
  "Tio enheter och 32 brandmän anlände och fick jobba hårt med att släcka en fullt utvecklad brand i en korridor på andra planet" Lokaltidningen Mitt i

  Fredag 2016-08-05 Stenkastning
  "BUSS ANGRIPEN. Strax före 09.30 idag fick polisen larm om att ungdomar kastade sten mot en buss på Läroverksvägen, i höjd med Svalvägen" Lokaltidningen Lidingösidan

  Lördag 2016-08-06 Bilbränder
  "Enligt polisen ska en lättantändlig vätska ha hällts på två av bilarna. Elden ska sedan ha spridit sig till en tredje bil. Omkring 20 meter därifrån ska ytterligare en bil ha satts i brand." Lokaltidningen Mitt i"

  https://www.flashback.org/t2751751

  SvaraRadera