måndag 8 augusti 2016

Låsa in asylsökande?

Det blev ett väldigt ramaskri när SDs buse Tweeta eller facebookade eller vad det nu var, om att asylsökande skall hållas inlåsta och förbjudas att demonstrera.

Ett samstämmigt fördömande spred sig snabbt bland alla. Från journalister till politiker och proffstyckare.


Det jag funderar lite på är avsaknaden om insikt i det gigantska klirret i glashuset.

Saknar alla dessa som nu fördömer en inlåsning, helt kunskap om vad SE och övriga medlemsländer bestämt skall hända med de syriska flyktingarna som i enlighet med Turkietavtalet skall skickas tillbaka?

De blir inlåsta i väntan på återföring till Turkiet

Oavsett vad man tycker om sakfrågan, så är det rent vämjeligt att se att denna dubbelmoral som frodas. Och ingen journalist gör såklart sitt jobb och frågar vad skillnaden är på inlåsta Syrier i det socialistiska  Grekland och Ekeroths inlåsta Syrier här.

Som vanligt luktar det skunk i den offentliga debatten i Sverige.
4 kommentarer:

 1. Gjorde ett försök att bilda mig en uppfattning om Ekeroth för något halvår sedan.
  Lyssnade bla på en debatt mellan honom och Karin Enström om det skulle vara lägre intagningskrav på kvinnliga brandmän än manliga. Ekeroth drog exempel på exempel där testade kvinnor varit för svaga och följden i verkligheten skulle varit döda medborgare (bland annat hade två blivande kvinnliga brandmän totalt misslyckats forcera en dörr).
  Ekeroth var saklig,Enström kom med den ena floskeln om lika värde och jämlikhet efter den andra. Ekeroth tyckte också det skulle vara lika - lika krav.
  Sen jag såg den debatten har jag svårt att locka fram den politiskt korrekta ryggmärgsreflexen att alltid direkt och utan eftertanke fördöma Ekeroth.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @ Riga,

   Ekeroth är väldigt vass och har varit det i många år. Rent allmänt håller de i SD toppen mycket högre klass än sin motsvarigheter i sjuklövern. Tyvärr är SD dock svaga på lägre nivåer, men det kan man verkligen förstå. Vem vill sitta som kommunpolitiker för nästan ingen ersättning, bli helt utfryst och samtidigt ständigt leva under hot? De i riksdagen får både inkomster och skydd.

   Fast om det blir några fler val blir det nog ändring. Det är inte alls lika farligt att representera SD längre och väldigt många fler stöder nu partiet.

   Radera
 2. Sannolik händelseutveckling i detta fall:

  1. Sjuklövern och MSM gnäller om detta i någon eller några månader.
  2. Sen är det tyst ett tag
  3. Om 6-12 månaden presenteras en "bred uppgörelse" med alla utom SD, som inkluderar att låsa in alla asylsökande. MSM är då helt tysta. KD eller M betonar att de var ute tidigt och krävde inlåsning.
  4. Av praktiska skäl misslyckas man sen att låsa in mer än några få.

  SvaraRadera
 3. Varför är media skräckslagna för Trump, se alla hellöjliga artiklar varje dag, spinn 90-180 på sanningen.

  Är det för att Trump vill ha en gräns som fungerar mot Mexiko och att folk ska komma till USA legalt? Är det för att han ska sänka skatterna för vanligt folk? Är det för att han ska sänka skatterna för små företag? Är det för att han vill ha samma tullar mot länder som Kina som Kina har mot USA? Är det för att Trump förstår att ett land måste ha kvar viss industri om det inte ska gå käpprätt åt skogen? Är det för att han är en relativt duglig affärsman. Är det för att han är en dealmaker av guds nåde? Är det för att han inte ville att USA på lösa boliner skulle invadera massa arabiska länder när det begavs sig, i motsats till krigshetsaren och brottslingen Hillary? Är det för att han är en doer, se bara historien om skridskoisen där han hjälpte NewYork, eller att han slog ut 17 motkandidater och MSM-media gav Tump 1% chans att klara det.

  SVAR: msm bryr sig föga om något av detta. Det media är livrädda för är trenden att den politiska korrektheten är påväg att luckras upp med Trump på världens viktigaste jobb. Folk är inte rädda längre, de har fått nog, vi ser det överallt. Utan politisk korrekthet förlorar MSM mycket av sin inkvisitoriska makt.

  SvaraRadera