torsdag 25 augusti 2016

Magdad bobs sparade 100 miljarder

Först tycker jag vi kan enas om att minskade budgetarede utgifter inte innebär sparade pengar som ger reformutrymme, när man lånar till kalaset.

Magdad bob talar om 100 miljarder i beräknade minskade kostnader för migration. Det intressanta är vad kostaden blir.

I Migrationsverkets senaste prognos från Juli talade man om kostnader på 205 miljarder 2016-2020, i april trodde man på 226 miljarder och i januari på 320 miljarder, för samma tidsperiod.

Vilket gissning är det Magdad Bob utgår från? Det är väl knappast från den om 205 miljarder för isf lander vi på 105 miljarder i kostnader för dessa fem år. Nej troligen är det så att Magdad Bob utgår från den galan gissningen från i januari (som jag sågade redan då) och räknar nu på att kostnaden blir ca 205 miljarder i enlighet med Migrationsverkets prognos från juli. Dvs en ickenyhet, men visst låter det fint med 100 miljarder i besparingar på migrationen och ligger helt rätt i tiden när alla politiker plötsligt blivit rasister....


1 kommentar:

  1. Fattar ingenting. Först kom ett kompetensregn av migranter som skulle lyfta Sveriges ekonomi skyarna. Nu ska migrationstsunamin avta, vilket även det ska lyfta ekonomin. Vem förväntas tro på ett etablissemang som uttalar motsatta påståenden och gör anspråk på att båda ska vara sanna?

    Slika fasoner kan man bara kosta på sig i ett samhälle där beredvilliga medlöpare står beredda att kasta brunfärg över alla som påpekar att kejsaren är naken.

    SvaraRadera