söndag 28 augusti 2016

Migrationsverkets internrevision

De senaste dagarna har det ju varit en del cirkus kring den rapport som Migrationsverkets internrevision skrivit ihop.

Mest uppmärksamhet blev det naturligtvis kring den lilla biten om curlinggenerationen. Naturligtvis blev samtliga kränkta och dörmed kan den elakt sinnade söga att rapportens något svepande anekdotiska slutsatser bevisades.

Rapporten som sådan blev dessvärre helt sågad i sin helhet just pga curlingreferensen. I övrigt innehåller den en del sanningar om ineffektivitet på Migrationsverket.

Orsaken är flera, bla den snabba expansionen av personalstyrkan och det felaktiga arbetssättet.


Från att tidigare vett alla PUT skall man nu faktiskt göra utredningar och då ställs helt nya krav på befintlig personal. Personal som rekryterats enbart för den administrativa rollen att kötta igenom positiva asylbeslut.


Som ni ser nedan är verkets personalminge särskilt nöjda med sin arbetsplats. Siffran 58% är rätt låg och ett enormt ansvar för detta måste vila på ledningen.


Man kan fortfarande ladda ned rapporten (på dryga 40 sidor) om ni vill läsa den i dess helhet. Risken finns väl att den tas bort snart när ledningen inser att den ligger ute för allmän beskådan.
2 kommentarer:

 1. Hej.

  Man funderar på hur löneläget är för handläggarna. Utan att snoka, utan bara baserat på känsla, skulle jag uppskatta att en nettolön på ca 15000 till 17000 SKR verkar rimlig. Detta då arbetet varken verkar kräva utbildning, förkunskapskrav eller någon form av tresiffrig IQ. Detta efter att ha läst rapporten, och kunnat konstatera att ett ärende i veckan i arbetstakt inte verkar ovanligt, vilket får mig att undra över vad de fyrtio timmarna används till?

  Något man förvånas över (eller i alla fall jag) när man får mer insyn i processen och hanteringen, är att det verkar som om det rör sig om ett organiskt kultiverat system, istället för en medvetet skapad konstruktion efter givet syfte, mål, medel och metod.

  Kan det vara så att ideologi och värdegrund (dvs politisk korrekthet då de är en och samma) fått råda?

  Processen förefaller så rättsosäker, så valhänt och tafatt och taffligt fumlig att jag på allvar finner stöd i min övertygelse att Sverige egentligen skulle återkalla samtliga PUT och medborgarskap som utfärdats sedan 1990, och göra om alltihop från början.

  Men göra rätt, istället för politiskt korrekt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur skulle detta vara möjligt? Med vilka resurser? Det blir en allmän amnesti, vilket de facto var vad Reinfeldt införde när han tillsatte invandringsaktivisten Dan Eliasson som GD på MV.
   Detta har jag kunnat följa på Merit Wagers blogg där miggor har berättat om förfallet i flera år.

   Radera