fredag 12 augusti 2016

Rikspolischef Dan Eliasson är nu utsövd!

Dan "kräkattacken" Eliasson låter nu i Polistidningen meddela att han är utsövd efter sommaren.Ni som försökt få tag på polisen måste också ha förståelse för att man faktiskt måste ha lite ledigt under sommaren. Ett helt horribelt uttalande, naturligtvis måste enskilda poliser få vila som alla andra, men Eliasson får anses prata för hela myndigheten och den ska vara på topp 24/7 365 dagar om året. Detta kräver vi som skattebetalare, allt annat är ett gigantiskt fiasko.


Naturligtvis kör Dan med den Reinfeldtska anekdotiska bevisföringen. Ngn har ätit lutfisk och ngn tycker det känns bättre....


Poliserna på twitter är inte fullt lika övertygade....
3 kommentarer:

 1. Eliassons stora genombrott var när Billström, garanterat med Reinfeldts godkännande, utnämnde honom till chef för migrationsverket 2007. Innan dess var han en ganska vanlig sossepolitruk, men med en stor förtjänst: Han var en väldigt öppen immigrationsextremist.

  Det finns noll tvekan om att det var därför han fick jobbet. Reinfeldt ville ha den mest radikala person man kunde hitta och vår vän Eliasson hade tydligt uttalat att han ansåg att alla asylsökande borde få stanna, Och som han levererade! PUT till alla somalier var bland det första han gjorde. Ingen var gladare än Reinfeldt, så självklart fick han sen gå vidare.

  Att han nu är polischef kan sannolikt också förklaras med hans åsikter. När han tillsattes i början av 2015 var den uttalade ambitionen från politiskt håll att polisen skulle satsa stort på att bekämpa ”hatbrott”. Det var väldigt klart att detta i praktiken innebar att man skulle leta upp och lagföra immigrationskritiska skribenter på internet. Självklart ville man då ha en öppen SD hatare som chef!

  Nu har väl detta glömts bort i det allmänna kaoset det senaste året, men i princip det första Eliasson gjorde efter att han hade blivit polischef, var att presentera en helt förbluffande stor satsning mot ”hatbrott”. Det skulle upprättas flera hatbrottsgrupper, ett nationellt center mot IT brott, etc, etc.

  Paradoxalt nog är det troligen den pågående våldsamma kollapsen på många håll i Sverige som har resulterat i att den praktiska yttrandefriheten nu är så stor. Planen var helt klart att sätta P för detta med massiva polisinsatser, men mer trängande behov verkar ha hindrat detta, åtminstone för tillfället.

  På migrationsverket har man en lång tradition av att anställa riktigt hårdföra extremister. Många som har deltagit i våldsamma manifestationer för fri invandring och liknande har sen fått anställning:

  Från Merit Wagner:

  ”För några år sedan var Migrationsverket ofta utsatt för hård kritik från olika vänstergrupperingar som ville ”skydda” de asylsökande som inte befunnits ha skyddsskäl och skulle utvisas. Ibland förekom stora demonstrationer och inte sällan vandaliserades Migrationsverkets byggnader. Idag har dessa aktioner i princip helt upphört. Anledningen till det är mycket enkel – Migrationsverket har rekryterat dessa aktivister! De sitter nu som tjänstemän i myndigheten!

  https://meritwager.se/2015/08/21/en-migga-anledningen-till-det-ar-mycket-enkel-migrationsverket-har-rekryterat-dessa-aktivister/

  Jag misstänker starkt att de nya reglerna för antagning till polisen ska ses mot bakgrund av detta. Troligen vill Eliasson, med regeringens ytterst goda minne, få in fler våldsamma
  vänsteraktivister, typ AFA medlemmar. Sen kan man återuppta satsningen mot ”hatbrott” i god tid innan valet 2018.

  Att man flyttade polishögskolan till den synnerligen ökända Södertörns högskola har troligen samma förklaring. De som kommer ut från den utbildningen kommer knappast att ha några som helst betänkligheter vad gäller att lagföra dissidenter.

  Att Eliason nu tydligen är utsövd kan innebära hårda tider för alla dissidenter......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo Den gode Dan förtjänar ett eget blogginlägg ngn dag. Men jag antar att hans memoarer kommer ut snart, kanske kan såga honom då. Såvida jag inte redan gripits vill säga.

   Radera
  2. @ Tartarus,

   "Såvida jag inte redan gripits vill säga."

   Det är lätt att raljera kring den risken och möjligen kan man anse att jag ser spöken. Men det finns verkligen inga objektiva skäl att tro detta. 7-klövern och staten har för avsikt att sätta åt dissidenter, det finns ingen tvekan om detta. Det är bara praktiska problem som stoppar dem nu.

   Radera