fredag 12 augusti 2016

Studentlägenheter i Stockholm görs om till migrantboenden

Jag har tidigare skrivit om kommunpaniken maa de anvisade migranterna. Återigen återvänder vi till Stockholm som har stora problem att skaka fram boenden till de anvisade migranterna.

Det senaste ör att 1/3 av lägenheterna i ett nybyggt studenthus i Älvsjö skall hyras ut till SHS för att inhysa migranter. De första stydenterna flyttar in i omtober och kommer då få lite oväntade grannar.

Med tanke på att det är studentlyor kan ni nog gissa att det rör sig om ensamstående män som kommer få dessa bostäder.

Nya möjligheter till spännande möten i studentkorridoren i framtiden!

9 kommentarer:

 1. Utanför ämnet, SOM institutet har släppt en studie om utlandssvenskar. De både mår bättre psykiskt, är fysiskt friskare och är mer nöjda med det nya landets skolor och sjukvård än de svenskar som bor kvar "hemma".

  http://som.gu.se/publicerat/B%C3%B6cker/65.-svenska-utlandsroster

  Vänligen
  Roten till det onda

  SvaraRadera
 2. Lite studentskor som kommer bli kulturberikade skulle jag gissa på.

  SvaraRadera
 3. Men detta har väl pågått i minst 30 år?

  Jag vet att det var en hel del "flyktingar" som fick studentrum i Stockholm på 80-90 talet och en hel del av dem studerade absolut inte.

  I ett fall kommer jag ihåg en figur från Kosovo som fick rum i en korridor och sen tog dit sin mamma! Hon tog över det gemensamma köket och de snälla svenskarna bara slutade att gå dit.

  Sen verkar man länge ha använt "utbildning" som ett sätt att förvara migranterna. Jag orkar inte gräva upp artiklarna nu, men jag har läst en del långtidsstudier om t.ex tidiga kullar av "ensamkommande" och det var väldigt vanligt att de "studerade" under långa perioder men detta resulterade samtidigt inte i några jobb.

  Räknas t.ex SFI som "studier"? Många kan spendera åratal med att gå på SFI. Sen kan man skriva in sig på Komvux och efter det finns det massor av tramsutbildningar man kan gå. T.ex lärarhögskolan......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med förbehållet att jag inte undersökt saken.. ;) Jag tror det nya nu är att man avsätter hela sjok av studentkomplex för migranter, även nybyggda sådana. Har även en känsla av att det förr fanns ngt fler lediga studentrum.

   Radera
  2. "Jag tror det nya nu är att man avsätter hela sjok av studentkomplex för migranter, även nybyggda sådana."

   Jo, du har nog rätt. Sen kanske man tidigare också har upprätthållit någon form av svag koppling till "studier" för de invällare som har fått just studentrum, men nu har man öppet släppt detta.

   Radera
  3. Iaf tidigare var (är?) det så att "ensamkommande" kunde bo kvar som "barn" på sina boenden till de fyllde 21 så länge de gick på gymnasiet (även komvux?). Boendena är som bekant betydligt bekvämare än flyktingförläggningarna, eller att bli hemskickad.

   Radera
 4. @ Tartarus,

  Noterade du att Cornucopia nu har totalt flippat ut?

  http://cornucopia.cornubot.se/2016/08/kraftig-minskning-av-anmalda.html

  Helt makalöst..........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Corny har blivit nya Bagdad Bob/Jerzy Sarnecki.

   Radera
 5. @ Utlandssvensk

  Corny har väldigt svårt att förhålla sig till migrationskritik och SD, han uppvisar ibland ett väldigt obalanserat beteende när vissa kommentatorer dristar sig till att skriva något "rasistiskt".

  På senare tid verkar han ha anpassat sig lite och det hätska utfallen har skruvats ner något, och ersatts av något som snarast liknar clickbaiting, som det du länkade.

  Han har nyligen varit på Grönland och stärkt sig med grönländsk kaffegök, blir kanske en intressenat höst på bloggen, som ju faktiskt har många kunniga kommentatorer som rttck mfl..

  SvaraRadera