fredag 26 augusti 2016

Illegal gränspassage till EU upp med 370% Q1 2016 jmf med samma period 2015

Det är ju ett generellt slagträ i debatten att migrationsvågen har avtagit. Javisst har den det, jmf med den enorma vågen i höstas. Men hur ser det ut om vi jämför med samma period föregående år?

Som tur är finns det statistik att tillgå. Bilden nedan är från Frontex, som håller koll på EUs yttre gräns. I praktiken för man väl kanske mest statistik på vilka flöden som råder snarare än att vara en gränspolis.

Som ni ser ökade de illegala gränspassagerna från 60k till 284k om vi jämför Q1 2015 med 2016. Det var alltså fortsatt historiskt höga nivåer även i början på detta år.

Frontex skriver också i sin rapport att Makedoniens skärpta gränser lett till en markant skillnad april-juni i år, då endast 8800 passerat. Men ni kära läsare vet ju att det inte beror på Löfvens gränskontroller utan på hinder utmed asylrutten (eftersom jag skrivit det flera ggr), att en minskning skett i Sverige.


24 kommentarer:

 1. Off Topic:

  Du höll ju lite koll på HVB-hem för sk ensamkommande om dessa var nära skolor eller dagis.

  Nu smäller de upp ett direkt bredvid ett dagis och här kan man lyssna på vad kommuninnevånarna hade att säga om saken:

  http://avpixlat.info/2016/08/26/kommunmote-om-boende-for-unga-ensamkommande-gav-fa-svar/

  SvaraRadera
 2. Hej.

  När jag läser om dagsläget för Sverige, kommer två obehagliga ord för mig, ord jag inte vill tänka som enda möjliga utvägen. De rimmar någorlunda på 'Estnisk resning', fast med viss skillnad i stavning.

  Inte så värst livat att upptäcka att det enda som kan hjälpa är något man inte vill skall vara det enda som hjälper.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Rikard: Det är nästan så att man saknar Milosevic.

   Radera
 3. Själv brukar jag tänka, Christer Pettersson kom tillbaka.

  SvaraRadera
 4. @ Rikard

  Frågan är om inte 7K ligger nära gränsen folkrättsligt? Någon som har lust att hugga på den frågan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenskar är, helt utan tvekan, en folkgrupp under internationell lag.

   Givet den demografiska utvecklingen är det närmast säkert att dagens nyfödda svenskar kommer att fördrivas eller utrotas. Redan nu lever stora grupper av unga svenskar som en hunsad etnisk minoritet.

   Regelverket i den internationella konventionen mot folkmord är ganska kortfattade och någon prövning av fall som liknar dagen Sverige har inte skett. Men det är fullt möjligt att argumentera för att det som nu sker faller under begreppet folkmord. Vi kan utgå från den den polsk-judiske juristen Raphael Lemkin, som var den som först myntade ordet ”genocide” (folkmord) och drev sen arbetet med att den internationell konventionen på området. Hans definition är belysande:

   ”By ”genocide” we mean the destruction of an ethnic group…. Generally speaking, genocide does not necessarily mean the immediate destruction of a nation, except when accomplished by mass killings of all members of a nation. It is intended rather to signify a coordinated plan of different actions aiming at the destruction of essential foundations of the life of national groups, with the aim of annihilating the groups themselves. The objectives of such a plan would be disintegration of the political and social institutions, of culture, language, national feelings, religion, and the economic existence of national groups, and the destruction of the personal security, liberty, health, dignity, and even the lives of the individuals belonging to such groups…”

   Det finns många element i det svenska folkmordet som är typiska för hur man utrotar ett folk:

   1. Lagar införs som gör det straffbart för urspungsbefolkningen att kritisera de nya härskarfolket, men inte tvärtom. I vårt fall är detta HMF lagen.

   2. Urspungsbefolkningen utsätts för systematisk diskriminering av statsmakten. Detta är sen länge omfattande i Sverige. Infödda barn och ungdomar får lägre skolpeng, hamnar sist i bostadskön, har inte samma rätt till subventionerade jobb, etc, etc.

   3. Männen i urspungsbefolkningen framställs som extra hemska, nästan som vilda djur.

   4. Den befintliga inhemska kulturen framställs som underlägsen på alla sätt och omfattande insatser görs för att betona andra kulturer.

   Det finns många fler exempel och de som orkar kan fylla på listan

   Om man vidare tittar på uppsåtsrekvisitet är det sannolikt ganska få fall där man kan visa på att de avsiktligen ville uppnå ett folkmord på svenskarna. Men i t.ex fallet Fredrik Reinfeldt bör det vara helt möjligt.

   Fast i svensk straffrätt använder man sedan länge något som kallas likgiltighetsuppsåt, dvs. oavsett om man kunde visa traditionellt uppsåt så räcker det att visa att gärningsmannen var likgiltig inför att konsekvenserna av hans handlande kunde leda till ett brott. Med denna utgångspunkt bör stora delar av sjuklövern kunna fällas.

   Slutligen kan man notera att Nürnbergrättegångarna visade att även folk som endast sysslade med propaganda kunde fällas för folkmord.

   Radera
  2. Ett tillägg:

   Flera kommuner har nu börjat att köpa upp bostadsrätter och villor i stor skala för att hysa nyanlända. Även detta passar väldigt väl in i typiska folkmordsmetoder, enligt följande:

   Amorteringskrav införs nu för lån till bostäder. Detta ger ingen stor påverkan på befintliga innehavare, men för yngre personer som behöver köpa sin första bostad gör det en dramatisk skillnad. Stora delar av denna grupp blir helt utan möjlighet att betala dagens priser.

   I ett läge utan massiv invandring hade man kunnat tänka sig att detta på sikt skulle driva ner priserna. Det som dock sker nu är att kommunerna kan gå in och köpa lägenheter med mindre priskonkurrens.

   De facto innebär detta en systematisk undanträngning av unga svenskar från bostadsmarknaden, till gagn för invällarna. Det finns ingen principiell skillnad mellan detta och att införa högre hyror för judar än arier och är absolut att betrakta som en del i folkmordet.

   Effekten lär bli att en högre andel unga svenskar lämnar landet, dvs. fördrivning med ekonomiska styrmedel. Vidare försvåras för unga svenskar att bilda familjer medans invandrare uppmuntras till detsamma. Även detta är en klassisk folkmordsmetod, dvs. att på olika sätt pressa ner nativiteten i den grupp som ska bort.

   Slutligen kommer detta självklart att få en generell effekt på svenskarnas benägenhet att lämna landet. Allt indikerar att white flight inträder vid ganska låga nivåer av MENA närvaro. Hittills har detta skett främst inom landet, men om nu kommunerna kan köpa upp BR lägenheter och villor i alla områden finns det inte längre någonstans att fly. Många kommer då att börja lämna landet och det faktum att kommunerna står redo att betala bra för den befintliga bostaden innebär att att det ekonomiska möjligheterna finns för många i den produktiva medelklassen.

   Fördrivning och utrotning……..

   Radera
  3. @ Utlandssvensk

   Hjärtligt tack för detta. Det var precis vad jag var ute efter.

   Låt oss inte släppa detta. 7K ska betala för vad de gjort.

   Radera
  4. Håller helt med dig utlandssvensk i din redogörelse.

   Radera
  5. Håller med om att det kan vara knepigt att avgränsa, och att vissa skyldiga står ut, som Reinfeldt.

   När det gäller bedömning, omfattning och straffmätning bör det säker gå att lösa, bara vi kommer dit. Vinnarna skriver historien och lagarna.

   Kan vi "vinna"?

   Radera
  6. "Kan vi "vinna"?"

   Enligt mig är det möjligt, men väldigt osannolikt.

   Radera
 5. Mycket som var otänkbart för ett år sedan, tex stormning av elfenbenstorn, bastiljer och andra uppehållsorter för den styrande eliten.

  SvaraRadera
 6. Och hur skulle vi klara pensionsavgångarna om inte invandringen flyter på?
  //Annie Bladt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annie, ja det var en bra fråga som jag gärna velat att alla bruna kommentatorer här svarar på! HUR skulle vi klarat pensionerna om vi inte tagit emot mer än kvotflyktingar? Att attrahera kompetent och välutbildadade från andra länder hade inte varit möjligt genom att erbjuda generösa arbetsvisum, den enda möjligheten är bevisligen att öppna gränserna för massiv flyktinginvandring från tredjevärlden. Länder där det bevisligen är mycket hög kompetensnivå som vi i Sverige nu kan gynnas av. Det bevisas genom hur snabbt integrationen nu går, de flyktingar som kommer är en ren investering, snabbt är de i arbete och genererar skattekronor. Det kan staten låna till, för det är en god investering på sikt, jämfört med att lägga motsvarande kronor på att rusta järnvägen, spetsa skolutbildningen och vården samt ge skattelättnader till teknikintensiva uppstartsbolag.

   Se bara på framgångssagan Malmö!

   Vänligen
   Roten till det onda

   Radera
  2. Ja, hur såg det ut med pensionerna innan vallonerna kom på 1600-talet? Den frågan undviker rasisterna noga!

   "Att attrahera kompetent och välutbildadade från andra länder hade inte varit möjligt genom att erbjuda generösa arbetsvisum, den enda möjligheten är bevisligen att öppna gränserna för massiv flyktinginvandring från tredjevärlden."

   Rasisterna fattar inte att de flesta från MENA är otroligt högutbildade, men samtidigt saknar papper på detta eftersom de alla är djupt engagerade i icke-vålds motståndsrörelser mot alla hemska högerregimer som NATO har tvingat fram.

   Kräver man att få dokumentation, kommer endast de som regimerna vill bli av med, som våldtäktsmän och mördare.

   Dessutom är det hemskt att en människas identitet ska avgöras av en papperslapp. Bara för att vi tycker att Amir ser ut som en 30 år gammal man, innebär inte att det är så. Individen måste själv få avgöra. Kanske är Amir en 14 årig transa? Eller en 65-årig bög? Att folk som kallar sig liberaler vill tvinga in andra människor i mallar visar bara hur totalt hyckleriet är.

   Kramar till Annie och Roten! Härligt att ni kämpar på, trots att stöveltrampet blir värre för varje dag.

   Radera
  3. Tack, tack, och som ni ser ökar centern nu i opinionen varje månad. Upp, upp, upp.

   Ett av de större problemen vi har i Sverige är valideringen. Kirurger, kvantfysiker, tandläkare och stridspiloter ska ej tvingas köra taxi eller vara frustreade utan jobb i ett utanföskapsområde.

   Jag har två skarpa förslag, 1) Vi öppnar ett valideringcentrum i Somalia så vi får fart på valideringarna. 2) Alla som åkt fast för att bränna bilar och kasta gatsten skall börja jobba hos polis eller hos oss på centerpartiet.

   Jo vi centerpartister i hela landet måste föregå med gott exempel. Dessa kan jobba som barnflickor, hjälpa till med läxhjälp, går ut med hundar, handla, ta gamla farmor på en tur i rullstolen, städhjälp och trädgårdshjälp.

   //Annie Bladt

   Radera
  4. "Dessa kan jobba som barnflickor, hjälpa till med läxhjälp, går ut med hundar, handla, ta gamla farmor på en tur i rullstolen, städhjälp och trädgårdshjälp."

   Jag vet att du är en av de finaste och bästa människor som finns Annie, men här hamnar du lite fel.

   De jobben som du räknar upp är visst viktiga, men alldeles för okvalificerade för renässansmänniskorna från MENA. Det är de odugliga vita cis männen som måste puttas ner till sin rätta plats på botten av arbetsmarknaden!

   Kalle och Pelle sitter i sina feta direktörsstolar trots att de är helt odugliga! Bara för att de är vita män!!! Om vi kunde få dit Mahmoud och Achmed istället, skulle vi få ett exportunder utan motstycke! Glöm inte att araberna uppfann nollan, och om man bara lägger till tre nollor så går vinsten från en miljon till en miljard! Enkel matematik, men för svår för rasisterna!

   Tänk om en kvinna i feministisk skyddsdräkt (burka) kunde ta över HM! Då skulle hjulen snurra på allvar! Mängden tyg som skulle krävas är mycket, mycket större än vad vi ser nu!

   Radera
  5. Det är bättre att dessa som kastar sten på ambulanspersonal jobbar som ex barnflickor innan valideringen blivit klar, än att kasta sten, eller hur.

   Efter validering kanske ingenjören tar ett jobb på Saab Arospace eller Ericsson eller veterinären öppnar egen praktik.

   Har varit i kontakt med TV4 ledningen och vädjat att deras hallåor skall bära niqab så folket programmeras om, finns fortfarande en negativ vibb kvar över kvinnoskylning. Skarpa förlag kommer.

   ***Centern – där visioner blir verklighet

   //Annie Bladt

   Radera

  6. Utlandssvensks milda men bestämda korrigering av Annie är viktig! Fysiska jobb är ovärdigt att ge våra överkvalificerade nyanlända svenskar med MENA-bakgrund. Titta bara på gulf-staterna, där alla ämbetsmän är infödda och lågkvalificerade slavar från Asien och Afrika måste tas in för att fylla ovärdig fysiska arbetsuppgifter.

   Och Annie "gå ut med hundar" måste väl ändå vara ett rent skrivfel? Säg att du menar "skjuta hundar"? Bara tanken på att du vill att våra ärade nytillkomna skulle behöva promenera mot betalning, och därtill med med en hund, gör att jag misstänker att du och din familj är rasister, kanske i rätt nedstigande led från en lägerkommendant!

   Radera
  7. En av mina största idoler är Hillary Rodham Clinton. En järnlady som förutom god hälsa har gott omdöme. Såsom jakten på alternativmedia som som affischerats ske efter tillträde. Eller Clintons *body count*, vi insatta vet vad det handlar om, Hillary har hårda nypor mot rasisterna när det behövs. Sist men inte minst helt underbara *Pay for Play*. Ska jobba hårt varje dag för att uppnå samma höga nivå.

   // Annie. Bladt

   Radera
  8. Annie for president! Oops..Hillary ska det vara förstås. Världen kommer att vara trygg med kärnvapenknappen i hennes händer (så länge hon inte snubblar eller får hostattack..peppar..peppar). Hennes facit i Libyen räcker som garanti. Gayklubbarna i USA kommer att vara veritabla safe zones och alla bögar kommer att må som som små Saudiska prinsar, pay for play var verkligen ordet..

   Radera
  9. Ja, kärnvapnen är i säkra händer hos Trump, stabil och fin man. Han ordnar det bra för alla, särskilt oss i Europa.

   /Pepe the Frog

   Radera
  10. Frog, jag har en idé som kanske är lite extrem, men skulle man kunna tänka sig att Europa ordnar sitt eget försvar, istf att förlita sig på att jänkarna kommer och städar igen?

   Radera
 7. För att inte tala om alla glada och friska gossar 16-17 år som valt att söka asyl i lilla Sverige, absolut flest för något land, även i absoluta tal, jämfört med alla andra länder de fritt kunnat bosätta sig i! Det säger verkligen något om det guldkantade landet som kallas Suedi. Tänk bara när dessa friska gossar kommer ut i arbetslivet, snacka om lyft! Arbetsvilliga och intelligenta! Nu tvingas de förnedrande att sitta av tiden på ett all-inklusive hem, sysslolösa och curlade. Så mycket förspilld kraft och tillgångar!

  Vänligen
  Roten till det onda

  SvaraRadera