onsdag 30 november 2016

Afghanistans parlament ratificerade inte avtalet om återvändande

Det råder minst sagt viss förvirring kring hur de afghanska ensamkommande f.d. barnen skall hanteras. Som ni vet är många av dem från Iran, men har Afghanska pass vilket innebär att Afghanistan blir adressen för återvändande om jag förstått rätt. Troligen hade de själva föredragit Iran då de har släkten där och ofta är födda där. Iran verkar dock motvilliga att de emot dem. Vilket hade kunnat lösas med ett bidrag till Iran.

Nåväl, Regeringen har slagit sig för bröstet om det bilaterala avtal man förhandlat fram med den Afghanska regeringen. Dessvärre fick avtalet ett avslag i Afghanistans parlament idag. Inte särskilt förvånande egentligen då parlamentet är genomkorrupt och består av klanrepresentanter, vilka till liten del består av Hazarer. Hade man gett bidrag till rätt klaner (läs mutor) så hade det nog löst sig. Men den feministiska utrikespolitiken verkar verka i samma alternativa verklighet som vanligt.

Hur ska det gå nu då? Enligt Morgan Johansson kommer man tillämpa EUs avtal och han ser inte att det blir ngn skillnad. Jag tror dock på när vi ser faktiska resultat och återvändande i större skala.

4 kommentarer:

 1. Regeringen bara låtsas förhandla för att lura svenskarna att tro regeringen gör något åt massinvandringen.

  SvaraRadera
 2. Sopor. Ta in några italienare att förhandla, eller vad som helst.

  Men det är nog främst äkta vilja som saknas. Sverige kunde lägga upp miljoner till att muta den korrupta kambodjanska regerigen att lämna ut Anakata, så det går.

  Om man vill.

  SvaraRadera
 3. Det ska inte behövas några mutor. Finland och Tyskland skickar tillbaka:
  https://meritwager.se/2016/11/30/finland-overenskommelsen-med-afghanistan-ingicks-i-oktober-atersandandet-har-redan-paborjats/
  Har Sverige skickat tillbaka någon enda ännu till Afghanistan?
  Det behövs som signalpolitik.

  SvaraRadera
 4. Mutor? En bättre morot vore att förklara för Afganerna att för var misslyckat återtagande dras en förutbestämd % andel in av det generösa bistånd landet mottar av Sverige (och som raskt hamnar i div. klanledares ficka). En omvänd muta s.a.s.

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera