onsdag 2 augusti 2017

Dawkins Islamofobi och tolkningsföreträde

Det kommer kanske som en överraskning för en del, men identitetspolitiken är ingen som uppfinnits hos Mp eller på södertörn. Som mkt galenskap är det importerat. På många amerikanska universitet är den mkt stark, men till skillnad från i Sverige har den inte genomsyrat hela samhället där.

Nåväl idag tänkte jag skriva lite om att Richard Dawkins, som jag högaktar & har sagt hej till (wow ellerhur) blivit portad från ett event på Berkley. Anledning är att han anses vara islamofob.

Det är ju inte okänt att Dawkins avskyr religioner i alla dess former och häcklat dem såsom de åsikter/ideologier de är. Han är dock mkt noga med att han inte drar dess utövare över samma kam. Mest har han gått åt kristendomen, bla i diverse böcker. Det har dock inte renderat i ngn avstängning fråm Berkley, när man däremot kritiserar islam då är man islamofob och inte välkommen.

Tidskriften Värden idag har en bra artikel i ämnet.


Den helt avgörande slutklämmen sättet fingret precis på vad det handlar om.

Islam anses vara en svag grupp och får inte kritiseras, ni känner igen det genomgående temat va. Kan appliceras på nästan allt förutom vita cis-män.

Dock är islam en åsikt, vilket konstaterad, och måste få kritiseras som vilken som helst.


Dawkins själv kommenterar det såhär.


1 kommentar:

 1. Hej.

  På sätt och vis är sådana här händelser av godo.

  Ju fler välformulerade och (än viktigare) tidigare hjälteförklarade personer som sätts i utvisningsbåset för att de gör faktamässigt korrekta uttalanden stick i stäv med värdegrunden, desto fler vänder sig från extremisterna, och desto fler börjar öppet säga emot på arbetsplatser eller i sociala environger.

  Hans Rosling är väl ett exempel från hemmaplan som ligger nära i tiden. Han steg upp som sol och sänktes sedan direkt när han sade värdgrundsmässigt fel saker i rikstäckande media.

  Jag ser framemot att höra mina kvarvarande PK-vänner rationalisera varför Dawkins nu är fel.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera