söndag 13 augusti 2017

Polismästaren i Malmö "vi har det tufft"


Efter den senaste skottlossningen i Malmö lovar Morgan ökade satsningar och det vanliga tugget.

Malmös polismästare svarar på twitter att de har det tufft. Min tolkning är att läget nog är rätt så dåligt om en polismästare går ut på det sättet, iofs är det inhe hemlighet att man har mkt att göra i Malmö. 

Den senaste "skjutningen" verkar vara någon fest där bråk uppstått och någon återvänt med förstärkning och sedan eskalerar det. Än så länge oklart vilken sorts fest det var eller vilka som var inblandade, även om vissa internetdetektiver har en bestämd åsikt.


Tidigare rapporterade KP att man inte längre utredde mordförsök i Malmö, endast mord.


Jag fick frågan av en spanjor i veckan om denne borde åka till Stockholm eller Malmö på weekendresa....


8 kommentarer:

 1. Malmö kallas inte för inte "Nordens Chicago". Det är helt enkelt som i Amerika't i stan, inte åker du till slummen och tror det vara något semesterparadis! Du vet väl var du ska sätta fötterna någonstans. Korsar du en gata är det ofta annat skick på husen, bilarna och människorna och med den vetskapen är det inte så farligt.


  Ju närmre havet, desto rikare och vitare är Malmös befolkning är en bra utgångspunkt.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Just nu pågår därnere Malmöfestivalen. Årets slogan är "Det ligger i luften!", passande nog.

  Efter att ha konfererat med en bekant som bor i närheten vet jag att det så kallade 'föreningarnas hus' är hemvist till en eller flera källarmoskéer och annan anti-svensk etno-chauvinistisk verksamhet, allt under mångkulturens fana. Fastigheten angränsar till Seved; aka 'Lilla Mogadishu' eller 'Svarta hålet' (det senare en anspelning på kommunens oräkneliga projekt i området, där det f.ö finns både kackerlackor och vägglöss i fastigheterna).

  Malmö är en förlorad stad för Sverige, och frågan är om det på sikt inte vore bättre att omringa området och införa passkontroll mellan Malmö och Sverige, särskilt efter att det massiva skatteanslaget från övriga landet stängts av.

  det lär väl aldrig ske då sossarna styrt staden så gott som enväldigt i drygt hundra år, och därför inte gärna kan medge att Malmö är resultatet av konsekvent genomförd socialdemokratisk politik.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Rikard,

  Åker du till Compton när du besöker Los Angeles? Åker du till banlieues när du är i Paris?


  För var och en som bott i USAs storstadsområden vet man och lär man med sig vilka bostadsområden man kan gå i utan att riskera liv&lem i onödan. Man frågar sina bekanta eller tittar efter på Google Streetview idag. Samma sak med Malmö, det är extremt tydligt där iom att "förortsproblemen" liknar amerikanska "inner cities".

  Du har inte samma rumsliga sociala uppdelning av stadsdelarna som i Stockholm exempelvis (där det rumsligen är mer "var sak på sin plats" och då måste åka tunnelbanan/pendeltåget för att uppleva de skillnaderna - Bobos på Södermalm, Järvafältet osv. Jmft med att du kan inte åka in till Malmö från något håll utan att komma in i Värnhem/Rosengård/Fosie/Holma dvs du ser ghettona på vägen in till stan och att det inne i stan kan skilja knivskarpt från kvarter till kvarter).


  Vet man med sig förutsättningarna behöver ingen stirra upp sig i onödan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Jag är uppvuxen i betongen, som 'Orten' kallades då.

   Jag har bott i Sveriges värsta ghetton sedan narren Bildt var statsminister.

   Jag bor fortfarande i ett av Sveriges absolut värsta områden, där vita svenskar är en minoritet.

   Din omtanke uppskattas dock.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
  2. @Karl Kling, din attityd speglar tyvärr den inflyttade hipstervänstern, företrädesvis från Småland eller Stockholm, som tycker det är "coolt" att ta några år i "lilla Berlin, som de gärna kallar Malmö. Lagom till att det är dags att lugna ner sig och bilda familj flyttar de alla från stan. Kvar blir alla Malmöiter och undrar vad som hände med deras stad.

   Du har missat det, det är vår stad, som nu bryts sönder och som vi blir av med.

   Smakade latten och svartklubbsölen? Skönt att vara hemma i Rottne igen?

   Vänligen
   Roten

   Radera
 4. Det som sker nu i Sverige på riksplan skedde i Sveriges betongförorter redan under 80 och 90-talet. Gäng av ungmän med rötter i andrakulturer som kräver någon slags vantolkning av respekt genom rädsla De var uppbackade redan då av socialistiska tjänstemän, folkliberala lärare och allt motstånd redan då var dömt att misslyckas. Några förvirrade unga män av inhemsk sort ansluter sig till mer eller mindre demokratiska rörelse där färg har betydelse. De flesta av dessa män märker snart att det är lönlöst de har ingen framtid i den nya ordningen. De flyr undan betongförorten in i städerna ut på landet och hoppas på ett bättre liv.

  Nöjda med sitt verk i betongförortenrna beslutar de socialista tjänstemännen och folkliberala lärarna att det här är härliga och det bör alla kultureltfattiga svenskarna få.

  Följer detta drama med stort intresse,snäppet mer spännande än GoT.Hur ska det gå, hur ska det gå.
  När folk blir trängda kommer det smälla alla kan inte dra till till playa de sol.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska nog korrektur läsa sin text innan publicering. Men det viktiga är min känsla och reaktion på denna.

   Radera
 5. Haur du sitt Malmö haur du sitt tredje världen.

  SvaraRadera