söndag 27 augusti 2017

Polen läxar upp Macron

Macron gjorde ett utspel mot Polen vid sin resa i Bulgarien, bl.a. Attackerade han Polen för att man inte vill inskränka den fria rörligheten inom EU (för att driva protektionistisk politik som Frankrike vill för att skydda egna jobb). Polen anklagas alltså för att isolera sig från EU fast det är Polen som faktiskt vill ha fri rörlighet mest (av naturliga skäl då polacker åker och jobbar överallt).

Nåväl i länken nedan ser ni Macrons triad om det hela. Det intressanta är dock Polens svar som inte låter skämmas för sig.

EU knakar betänkligt. När problemen hopas inrikes med jobb och arbetslöshet då försöker olika länder köra som Trump, dvs jobben ska stanna här osv, precis som sossarna gjort i Sverige med stöd av SD. Var är ramaskriet?

Det uteblir helt för Polen är de som utsetts till onda av den enkla anledningen att man inte vill släppa in icke EU medborgare i stor skala i Polen. Övriga EU länder vill dock släppa in icke EU medborgare (dvs migranter) i stor skala men inte EUs egna medborgare som vill komma och jobba.

Rena snurren om man ser till EUs fundament och anledningen till att jag en gång röstade för EU. Fri rörlighet för varor & tjänster INOM EU.

I detta läge står jag på Polens sida!


5 kommentarer:

 1. Är det första tecknet på att Macron inte är EU´s enande underbarn som svensk media målade upp?

  SvaraRadera
 2. Polen har faktiskt tagit emot mer än 1 250 000 flyktingar. Från Ukraina. Men det räknas väl inte. Allas lika värde gäller bara somliga som är mer jämlika än andra.

  SvaraRadera
 3. Alltså jag visste att Macron är något slags AI-experiment att ersätta mänskliga politiker, men han hade en triad hade jag inte kunnat gissa!

  SvaraRadera
 4. Fredsbygget EU verkar knaka i fogarna. Det inte var länge sedan många (tex Calle Bildt) så hemskt gärna ville ha Turkiet med i EU. Tänk om de hunnit, vilket fredsupplägg!

  SvaraRadera
 5. Pratade med en vinbonde i Skåne. Han behövde stora mängder arbetskraft under en kort del av året. Sommarjobbande svenskar ungdomar fungerar inte, jobbet är för tråkigt. Ingen flyktinginvandrare har någonsin sökt jobb. Hela verksamheten fungerar genom säsongsarbetare från Polen.

  Hur kan de polska invandrarna vara ett problem? Är inte problemet att flyktinginvandrarna/svenskar inte kan/vill arbeta inom t ex jordbruket?

  SvaraRadera