måndag 7 augusti 2017

Israelhat från Präst efter Pridefestivalen


Som bloggens läsare vet är jag en motståndare mot bl.a. diktaturen i Saudi. Även Israel har sin brister, men faktum är att det är enda demokratin i området och enda landet med rättigheter för HBTQ personer. Det senare någon som sticker oerhört i ögonen på vänstern som av tradition hatar Israel och älskar allt som Hamas gör i Gazaremsan (lite överdrivet men ni fattar).


Israels ambassadör i Sverige lade upp denna tweet efter pridetåget. Och fick detta svar från AK Hammar, vars stora merit verkar vara att hon är syrra med KG Hammar. AKH genomsyras dock av Israelhat i sin gärning och man behöver inte titta mkt i hennes tweets för att förstå att palestiniernas stackars passage genom metalldetektorer i Jerusalem är den största frågan just nu.

Pinkwashing är tydligen en term som används av Hamaskramare där man anser att Israels vanliga västerländska syn på allas lika rättigheter inkl HBTQ endast är ett falskt sätt att låtsas vara humanister.

Med denna logik (dvs avsaknad av densamma) kan man i princip ta kål på varje form av argument eller god företeelse i världen. Allt gott som ngn nation gör är falskt och enbart till för att dölja sina brott och lura omvärlden.

Vad jag förstår är AK Hammar en obetydlig nolla i det kyrkliga maktspelet, även om hon kandiderade till biskop ngn gång, men det är ändå märkligt att att representant för svenska kyrkan kan uttala sig på detta sätt utan vidare. Jag har i skrivande stund inte sett att kyrkan tagit avstånd från hennes uttalande, men upplys mig gärna om så skett.

F.ö. gick jag ur kyrkan för många år sedan, av ideologiska och ekonomiska skäl. Det är svindyrt att vara med om ni har en någorlunda lön...


3 kommentarer:

 1. Det finns 2 mycket starka anledningar att gå ur statskyrkan:

  1) Man är inte kristen.
  2) Man är kristen.

  För att belysa fler sidor, ger jag ett skäl att gå med:
  Man är marxist och vill gärna vara med i en förening som gör allt den kan för att förstöra kristenheten.

  Det är nästan så jag får lust att bli kristen (på riktigt, inte statskyrkemarxistisk oxymoronkristen) på rent djävulskap. Att dyrka gud på djävulskap är inte mindre självmotsägelsefullt än att vara marxistisk präst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   En rent apokalyptisk sammanfattning - som gudlös hedning av födsel och eget val kan jag bara instämma!

   Kyrkan är för den troende vad partiet är för den... troende i det fallet med:

   Ett hinder för att leva enligt läran, för egen kostnad på eget ansvar.

   Tänk dig AKH framför guden Gud:

   "Jahaja, då skall vi se om du levt som du lärt... vad i H*lvete! (gud kan prata med asterisker...) Har du både hyllat homosexualitet och fördömt Israels folk - hur F*n läser du Bibeln män'ska?! Du får allt ta ett varv i skärselden... vafalls, du tror inte på sådant? Det är anakronistiska arkaiska metaforer? Jamen dåså, marsch iväg till Limbo istället - enjoy!"

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
 2. Det räckte väl att få höra ärkebiskop Antje Jackelens valspråk : "Gud är större" härom året.
  De flesta känner ju bara till den arabiska versionen: "Allahu´akbar".

  SvaraRadera