onsdag 9 augusti 2017

Scouter stödjer ensamkommande protesten

Det pågår tydligen någon form av protest på mynttorget där Afghaner (troligen många hazarer från Iran m Afghanskt pass) strejkar. Att det kallas stejk är nog en mediagroda. De har väl knappast ngt jobb de strejkar från, eller strejkar de från bidragen och boendet? Kan Migrationsverket lockouta dem?

Nåväl så länge de inte ställer till ofog får de väl tycka illa om att deras ålder skrivs upp och att de utvisas till Afghanistan. Det senare förresten ett land som inte alls är lika illa som alla batiktanter ger sken av. Har ni twitter följ gärna @Rektorhamid som är afghan, bor där just nu och reser runt i landet och ger en ngt annat bild av landet än vad en del gör här i Sverige.

Nåväl åter till rubriken.

Denna Amir nedan verkar vara ngn form av talesperson för hazargruppen. Han får väldigt mkt glada tillrop från godhetstöstande svenskar iaf.

För övrigt verkar det som att de lanserat #ungisverige som en ny hashtag. Men jag antar att den enbart handlar om hazarer som ska utvisas även om den har en ngn generell ton.Det som förvånade mig var att Scouter (en hel liten pluton eller vad det kan kallas) dök upp och visade sitt stöd i denna fråga. Om det verkligen är tyska scouter vet jag inte, men det är inte omöjligt då det pågår ngt stort jamboree (läger) i Kristianstad.

Jag trodde scouter var helt opolitiska och enbart slog knopar samt hissade små vargflaggor.

Tittar man på deras hemsida är de dock mkt politiska enligt dem själva. Men bara om det gäller jämställdhet & mångfalld mm

Vad de menar med dessa begrepp framgår inte, men kanske är det så att de med mångfald önskar en ökad asylinvandring till Sverige? Eller om det är tyska scouter, till Tyskland. 

Då många unga människor är med i scouterna och effekten av grupptryck är mkt stark skulle jag bli ngt konfunderad om jag såg mina barn intryckta på en liknande demostration.

En annan idé vore ju om de bjöd ner alla ensamkommande till jamboreen. Det är ju 11000 deltagare så det borde finnas gott om plats, ska man tro vissa rapporter måste dock Eliasson dela ut "tafsa inte" armband innan fusionen.

Men det är ju både dejting och party på schemat!Men visst ser det lite vitt ut? Om man nu är besatt av hudfärg skulle väl några hundra ensamkommande Afghaner vara toppen att få dansa loss med!En lite rolig detalj efter ålderbedömningarna och lite allmänt uppvaknande är att man inte lika ofta hör ordet "barn" nämnas längre. Nu är det ofta "ungdomar".

Borås tidning undantagen...
11 kommentarer:

 1. Varför demonstrerar tyskar för att svenskar ska ta emot fler migranter från Afghanistan? De ska låta bli att lägga sig i svenska inrikes angelägenheter.

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
 2. Som aktiv ledare inom scoutrörelsen kan jag gå i god att scouterna är väldigt vänsterpolitiska i sina värderingar. Scouternas fundament är att vi lära ut goda värderingar med friluftslivet som metod. Det är inte svenska scoutskjortor på bilden för övrigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok! Har Sverige blå eller? Vill minnas det från barndomen då ngt syskon var med.

   Radera
  2. Blågrön. Bilden där det står jamboree 17 är med scoutskjortor.

   Radera
  3. RP, blir inte klok på ditt inlägg, du likställer alltså vänsterpolitiska värderingar med goda? Du menar väl "goda". Ingen ideologi har dödat fler än socialism/kommunism (nazismen är en vänsterideologi, nationalsocialism, är det långa namnet vänsterpack inte gillar att använda).

   Radera
  4. Vänstervärderingar är inte liktydigt med nationalsocialism eller kommunism.
   Scoutlagen lyder:
   En scout söker sin tro och respekterar andras.
   En scout är ärlig och pålitlig.
   En scout är vänlig och hjälpsam.
   En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
   En scout möter svårigheter med gott humör.
   En scout lär känna och vårdar naturen.
   En scout känner ansvar för sig själv och andra.

   Stort fokus har scouterna haft på t ex mångfald, jämnställdhet, miljö och klimat både centralt och lokalt.

   Radera
  5. "Vänstervärderingar är inte liktydigt med nationalsocialism eller kommunism."

   Halmgubbe, fast rätt rolig sådan. Vad vill du ha sagt att vänsterpack inte är socialister..lol

   Din lista innehåller inga vänstervärderingar, tvärtom är de rätt så konservativa, om något, tills du kommer till den sneaky sista raden.

   "Mångfald" och "jämställdhet" (som jag tror du avsåg skriva) används ofta som ursäkt för att gör avsteg från en rättvis behandling av människor och att diskriminera män och/eller vita.

   Skulle inte tro att Baden-Powell hade tänk sig detta. Låter som om scouterna numera är bara ännu en perverterad organisation, som kan läggas till Röda Korset, Rädda Barnen..osv.

   Radera
 3. "Det pågår tydligen någon form av protest på mynttorget där Afghaner (troligen många hazarer från Iran m Afghanskt pass) strejkar."

  Högst troligt, talespersonen för protesten, Amir, uppger själv att han talar Persiska, utöver Dari, när han sökte ett jobb via en tweet. Att han är från Afghanistan, som han själv påstår, är alltså högst tveksamt. Livet är inte kul i Iran, men högst tolorabelt, men Sverige är naturligtvis mycket glassigare än att lönearbete i Teheran.

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
 4. Om de nu får stryk av svenska nassar (?) och deras demonstrations säkerhet är hotad där dom befinner sig, synes Sverige vara ett mindre säkert val. Om de trots misshandel (något "barn" visade upp sina blessyrer i TV) absolut vill stanna i Sverige kanske de kan redogöra för sina verkliga skäl.

  SvaraRadera
 5. Personer som uppehåller sig illegalt i landet håller en icke tillståndsgiven demonstration nära landets riksdag. Men lagen ingriper inte förrän nassejuniorerna dyker upp?
  Tydligen har man nu tillstånd att sitta på Medis så hoppas den lokala kultureliten och journalisterna med hjärtat på rätt ställe kan göra en godhetsinstats för mänskligheten och kanske adoptera några av dessa barn? Lokala mp kanske kan ordna så demonstranterna kan dela det trygga rummet med gatuligisterna som tillåts fortsätta råna och misshandla utan konsekvenser i samma kvarter. "Det är ju barn vi talar om"

  SvaraRadera