söndag 20 augusti 2017

Lyckad påverkansoperation vid medborgarplatsen

Det är ju lite stohej kring de Hazarer (i huvudsak) vilka kommer från Iran (i huvudsak) men benämns ensamkommande Afghaner.

I huvudsak är det ganska enkla fakta kring det hela. Något hundratal eller tre asylsökande som vill få stanna i Sverige demonstrerar. En del har fått flera avslag redan, andra väntar på beslut. Frågan är om de har asylskäl eller ej enlig gällande lag. Migrationsverket och domstolarna är satta att besluta/överpröva detta.

Nu till rubriken. Det har egentligen inte varit särskilt kontroversiellt att man tycker dessa ekonomiska migranter från Iran skall återvända hem till sin familj (oftast i Iran). Naturligtvis har asylaktivister protesterat vilt, men för någorlunda döva öron.

Hur skall man ändra på detta? Hur ska man få alla som är för att lagen skall följas att framstå som brunråttor?

Ett nätverk på vänsterkanten drar igång "ung i Sverige" och mobiliserar ett lagom antal Hazarer som samlas på mynttorget. Allt är frid och fröjd och de kommer ingenvart med sina krav.

Efter ett tag attackerad de av nassar, fördömanden osv, men ingen sympati för Hazarerna, mest bara förakt mot nassarna. Väldigt få svenskar identifierar sig med nassar och därför får denna incident ingen effekt.

Demon flyttas till mynttorget och plötsligt börjar det skrivas mer och mer i pressen. Kanske lätt för murvlar som bor på söder att knata förbi? Det börjar också klagas lite på den allmänna ordningen då drogförsäljning och marockanska kriminella ungdomar rör sig bland demonstranterna. Även muslimska brödraskapet engageras via mosken på söder där shia-hazarerna får övernatta (en mkt märklig allians, men ändamålen osv).

I början såg man mest denna typ av bilder. Män män män...

I de artiklar som börjar publiceras är det dock minst 50% kvinnor och även några småbarn. Tydligen har en familj från Gotland kommit, hur de tagit sig till medis är oklart, kanske hjälpte någon till som hade problem med narrativet?

Nåväl, inte mkt händer, medelsvensson tycker i mångt och mycket fortfarande att lagen skall följas.

Då händer något. Ett gäng "vanligt folk" dyker upp. Tanter, damer, gubbar ungdomar, tjejer, kvinnor. Inga nassar med instoppade slipsar inom synhåll, även fast några tongivande högerextremister identifierats i efterhand. Denna lilla grupp eller iaf delar av den beter sig mkt illa och ropar idiotiska saker. Naturligtvis tar de flesta avstånd från dem, med rätta. Problemet är dock att dessa nu framställs som gemeneman av de "goda" och alla som tycker Hazarerna som fått avslag, skall åka hem buntas nu ihop med dessa gaphalsar och brunstämplas. 

Nu vågar färre än förut vara "mot" demonstranterna i rädsla att buntas ihop med gaphalsarna. Med nassar finns det ju ingen chans att man buntas ihop, men med tanter & gubbar med svenska flaggor? Ja det skulle kunna vara du eller jag.

Succeen är ett faktum och mkt av motståndet är besegrat.

För den som har viss insikt i och intresse av påverkansoperationer kan man studera detta med intresse. En skicklig aktör styr alltid bägge sidor av spektrat för att nå sitt mål. Nu tror jag inte ngn främmande makt legat bakom detta, utan bara den organiserade vänstern som lyckades få några knallhattar på andra sidan att gå i fällan och bete sig illa och därmed tappa stöd.

En sak som är besläktad är just denna ihopbuntning som många ägnar sig åt. Det är inte två olika läger i migrationsfrågan, det är ett helt spektrum. Även om asylaktivisterna gärna vill bunta ihop alla som inte tycker som dem och kalla oss alt+right, bruna eller någon annan idiotisk term. Jag har lika lite gemensamt med kommunister som med nassar. Dessa totalitära avskräden hör hemma på historiens sophög, dessvärre är de förra inte paria i Sverige och är ganska talrika. Wiehe som är mottagare av Leninpriset fick ju ex inleda SVT opinions debatt häromdagen..... Blir det Horst Wessel nästa program? Lyckligtvis inte. Nassarna däremot är mkt få, både i Sverige och USA. En fantastisk bild igår visade på demon i Boston. 100 nassar stod på en åker och 30,000 antinazister av olika sort stod runom. Att då blåsa upp nasism som det stora problemet i Sverige, likt vissa gör i USA är idiotiskt. Läste någon klok som skrev, om du är på en demonstration och KKK tycker upp, gå därifrån. Detta av flera anledningar . Visa avstånd mot dem, låt inte de få legitimitet genom större antal än de är och din sak riskerar att smutsas ned.

Vår tids stora problem är militant islamism och dess ideologiska drivkraft salafism. Detta borde förbjudas omedelbart, moskeer där det predikas skall rivas och imamerna fängslas. Det är inte så att folk vaknar upp en dag och är radikala terrorister. Vad det verkar i Barcelona har ex attentatsmännen radikaliseras av en hatpredikant i en moské söder om Barca. 

Lite off topic på slutet, men så kan det bli.

15 kommentarer:

 1. samma typ av påverkansoperation som gör att medier kan lycksamt brunsmeta ett freedom of speech rally i Boston (det var inte nazister som var där), och försöker skönmåla våldet som utförs av antifa som rättfärdigt om man då kallar dem anti-nazister, och strunta i hur de attackerar poliser med mera. Man kanske kan trycka ner protesterna för stunden, men under ytan härsknar det. Man har inte lärt sig någonting från 2016.

  SvaraRadera
 2. BBC intervjuade ställföreträdande imam och berättade lite i förbigående att ordinarie imam "slutat" för 2 (veckor eller månader) sedan. Tyckte det lät lite skumt. Hata slumpen som GW säger..

  Stf "imam" som inte är imam vad jag förstår, körde det vanliga snacket att killarna var "trevliga, som alla andra och spelade fotboll" bla bla. Totalt intetsägande alltså, den intressanta uppgiften var istället vem som inte fanns på plats..

  SvaraRadera
 3. Dock. Ett genidrag att flytta den sk "strejken" till Söder, så FIna feminister och miljötomtar får rå om sina skyddslingar. Man anar lite glimten i ögat. Vem drev på detta beslut?

  SvaraRadera
 4. Ser ut som om du får revidera din flyktingprognos:
  Under första halvåret 2017 invandrade 63.996 personer, vilket var 3 procent fler än motsvarande period året innan. Det visar den senaste befolkningsstatistiken från SCB.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä tror min flyktingprognos håller, anknytningsinvandring är ngt annat (som jag skrivit mkt om också) vill minnas att jag gissat på 30+80 ungefär? Möjligen lägre.

   Radera
 5. Hej.

  Inte mycket att tillägga till en sådan genomgång.

  Möjligen vill jag inflika då det hör till mitt tidigare yrke att man inte kan 'vaccinera' sig själv eller andra mot den här typen av påverkansoperationer, eftersom det inte är någon skillnad mellan detta och 'normal opinionsbildning'; påverkansoperationer är normal opinionsbildning. Man kan titta på hur socialdemokratin alltid syntes ha förankrat sina beslut under enväldets tid - först reportage i regimtrogna media, sedan krav på politisk handling från medborgare i dessa media och vips ett färdigt förslag från partiet. Att förslaget låg färdigt från början teg de journalister som var insatta still om (Aftonbladet, men även DN medverkade i detta, för att inte tala om statsmedia, särskilt efter 'Palme-ifieringen').

  Vaccinering fungerar inte då vi i gemen konsumerar media. Nyckel ordet är konsumerar, och då på samma sätt som snabbmat eller luft; utan eftertanke eller kunskap. De få som har kunskap, och kunskap om kunskap, hinner inte bilda sin omgivning - det tar inte många sekunder att slänga fram: "Låt barnen från Afghanistan stanna!" men det tar desto fler minuter att förklara hela situationen, från flyktingkonventionen till Frontex rapporter och så vidare.

  Därmed vinner den som bäst kan piska upp pöbeln och leda den i rätt riktning, samt hålla den både nöjd och rädd. Moraliskt nöjd och rättfärdigad, samt rädd att förlora det lilla den har.

  Allt förändras och ändock förbliver det detsamma.

  Kanske det inte är en Augustus utan en Caligula Sverige behöver?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 6. Jag gillar inte att vara skadeglad men då mina besök till Stockholm har lång tid mellan sig har jag noterat hur förfallet och sunkigt det blivit. Inte alls värdigt. Och allt hade gått att lösa. Stockholmarna får således vad de röstat för. Bra så.

  I övrigt slog det mig på en annan sida att posta följande länk. En genomgång av postmodernismen som efter läsning förklarar ett och annat. Har själv inte kunnat förstå hur Sverige blivit så tokigt men står klart efter att ha läst. Det ger också att man förstår att Sverige har många postmodernister på höga positioner.
  https://aroadtoindividuation.wordpress.com/2017/06/11/explaining-postmodernism-by-stephen-hicks-summary/


  Att lämna landet är något envar borde planera för.

  /P

  SvaraRadera
 7. De som ankommit landet har gjort det därför att de känt sig otrygga och vill ha ett bättre liv, enligt vad de själva säger. De svenskar som lämnat landet för att de känt sig otrygga och vill ha ett bättre liv har gjort samma sak och av samma skäl dessutom. Man har precis som de som ankommit Sverige valt att lämna sitt land i stället för att stanna och bidra till landets framåtskridande och utveckling. Visst det kan finnas många skillnader, men det finns även många likheter. Så frågan blir, vilka har gjort rätt och vilka har gjort fel? Ska man stanna och kämpa för sitt fosterland eller ska man fly? //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bli en internetkrigare och kämpa på avstånd vid sanddynorna.

   Radera
  2. @tompas11, det där är en ganska trött argumentation: "du gör ju lika dant som flyktingarna, nu blir ju du en sån som du tycker att vi inte ska ta emot".

   Skillnaden är milsvid, de som kommer gör det (oftast) inte av önskan att bli svensk och en del av det svenska samhället. De kommer inte med eftersträvansvärd kunskap och kompetens, de kommer inte i egenförsörjning och de kommer i sådan numerär att de förändrar Sverige.

   Jämför det med tex en utlandssvensk som flyttat till Schweiz för att arbeta. De respekterar den Schweiziska kulturen, kräver inga särrättigheter eller att schweizarna ska ändra sina vanor så att det passar den svenska diasporan. De lär sig språket, de tar med sig kompetens som gynnar mottagarlandet. De är en vinst från dag 1, både för mottagarlandet och sig själva. De migrerar både för att bidra med och slå mynt av sin kompetens. De migrerar inte för att de inte klarar sig i Sverige, utan för att de både eftertraktar och är eftertraktade av det samhälle som tar emot dem.

   Jämför du med hazarerna på medborgarplatsen är det alltså mycket få likheter, de hade det knapert i Iran/Afghanistan (men, läs: klarar sig likväl själva) men klarar sig öht inte i Sverige, inte utan det massiva bidragssystem som ställs till deras förfogande. De är inte intresserade av Sverige annat än som födkrok, de har ingen kompetens vi eftersträvar, och de (uppenbart om inte mht till deras pågående demonstration) skapar turbulens och oro i det mottagande samhället.

   Vänligen
   Roten

   Radera
  3. Uppenbart har du inte förstått innebörden i mitt inlägg. Så här, det är helt fel att dessa hazarer/afghaner kommer hit i stället för att stanna i sitt hemland och bidra till landets framåtskridande och utveckling, likt de svenskar som väljer att vända ryggen åt sitt hemland i stället föra att jobba för en förändring i fosterlandet.

   Självfallet är det en vinst för t.ex. Schweiz om svenskar emigrerar dit, men är det en vinst för Sverige att vi tappar kompetens?

   Hur ska vi kunna få till en positiv förändring i Sverige om svenskarna lägger benen på ryggen och emigrerar ut ur landet? //tompas11

   Radera
  4. @Tompas11

   det som krävs för att ställa detta i ordning är av en magnitud som inte låter sig göras, det kommer vara otroligt smärtsamt. Dessutom har postmodernisterna nått överallt och det utan att folk förstår det. Folk förstår inte postmodernismen och vad den står för.

   Svenska folket är nöjda sålänge räntan är låg och de kan se idol. Resten orkar de inte med. Hoppet kommer vara det sista som överger dem därför att de aldrig kommer resa sig i tid.

   Sen är det här inte svenskarnas land längre. Svenskarna jobbar och sen sker det en förmögenhetsöverföring till den nya adeln via bidrag och fusk. Den nya adeln är van vid våld, har konflikt som kultur jämfört med svensken som har stragiht face coh att inte brusa upp, är lojal mot sin grupp och såvidare. Svensken är sönderslagen och har ingen nationskänsla kvar förutom när landslaget spelar match. När pengarna sinar kommer den nya adeln att kräva det dem anser sin rätt, att kuffarna ger dem pengar. Och de kommer få pengarna.

   Jag håller ut sålänge det går. Vi får se hur länge det blir.

   Just det en framtidsspaning. I förorterna lockas polis i bakhåll där de sen attackeras med sten i någon sorts insurgency-attack. Inom något år kommer ssamma bakhåll ske men i stället för sten kommer det vara 7,62 som kommer tömmas in i polisens radiobilar. Polisen är ungefär 4000 i yttre tjänst i landet. När dagen kommer så kommer det visa sig att förövarna kommer undan, och sen kommer det eskalera över hela landet. Tror du polis med 25000 i månaden och ingen vila i sitt schema kommer fortsätta då? Med politiker som kommer säga att de ser allvarligt på händelsen och sen inget mer?

   /P

   Radera
  5. @tompa Det var inte utan vedermödor och sorg vi lämnade landet. Jag har försökt på olika sätt att få folk att inse vad som är galet, men nästan ingen händer. Och det sjukaste är d en otroliga brist på insik hos folk i gemen, när jag insåg det så förstod jag att skutan kanske inte kommer kunna vändas runt. Hade jag varit själv hade jag bott kvar, men har man några barn så måste man fundera på var man tror att förutsättningarna är bäst.

   Om Sverige ger en noll förutom minnen om fornstora dagar (skämt alltså) och liten utsikt på förbättring ser jag ingen moralsk skyldighet att gå under med skeppet. Skolan, politikerna och folk omkring oss var alla helt förgiftade av värdegrund och team godhets skeva syn på moraliska förpliktelser. Kommunens egna invånare och våra barn kom alltid i andra hand när det skulle byggas nya migrantbaracker osv

   Radera
  6. Jag är fullt medveten om hur illa ställt det är i landet och att om inget görs eller någon förändring kommer till stånd så kommer detta land att gå mot sin undergång och svenskarna bli en minoritet. Vi har kommit en god väg åt det hållet tyvärr och någon ljusning vid horisonten kan i alla fall inte jag skönja. De skyldiga är politikerna som gjort detta möjligt och åser detta utan att agera, samt de som blåögt röstat och fortsatt rösta på dessa politiker. Det enda politiska partiet som står utan skuld är faktiskt SD.

   Jag kan också i viss mån förstå att man ger upp och lämnar landet när ingen tycks lyssna och inget konkret händer i positiv riktning. Erkänner att dessa tankar även föresvävat mig. Men om ingen fortsätter kämpa för sitt land och alla flyr hals över huvud, hur ska vi då komma tillrätta med de enorma problem som invaderat landet? Ska vi bara ge upp och skita i allt? Bättre fly än illa fäkta kanske? //tompas11

   Radera
  7. Som alltid får man lägga olika faktorer i vågskålarna. Resultatet blir garanterat olika för olika människor.

   Radera