torsdag 3 augusti 2017

Statistik på åldersbedömningar av ensamkommande

Igår släppte RMV sin statistik avseende de tester som görs på ensamkommande.

Då det råder lite förvirring kring det hela får ni här RMVs egen lilla lathundDet är alltså frivilligt att göra detta. Man får en god man bara man uppgett en ålder under 18 år. Vi kommer alltså ha massvis med goda män som företrätt personer som varit över 18 år. Man tycker att det borde vara tvärt om, få god man när du bevisat är under 18.

Nå hur gick det då?

6880 ärenden, dvs enligt punkt 2 ovan.
6823 av dessa har skickats enligt punkt 3
2481 utlåtanden är skickade dvs efter punkt 5.

Av de utlåtanden som gjorts är som ni ser 96,7% manligt kön. Kanske en förklaring till att de som vurmar särskilt för ensamkommande är kvinnor runt 50-60 (gissningsvis av deras bilder i media, jag har ej ålderstestat dem ;))

Det finns olika grad av säkerhet. I ~80% av fallen är man säker på att de undersökta är över 18 år. I 1%  är man möjligen över 18 år.

I 17,4% av fallen är den undersökta möjligen under 18 år.

I 1% har man inte kunnat undersöka av medicinska skäl.

I 0% av fallen är den undersökta helt säkert under 18 år.


Att det är på detta sätt kan ju ha göra med att de som undersöks är de där Migrationsverket anar lite oråd, är ngn 12 bast så ser nog den mest förhärdade batiktant det.Så av de undersökta är~ 81 % över 18 år och ~17% är möjligen under 18 år. Gällande "möjligen" så innebär det mer än 50% sannolikhet.
En sak som konfunderar mig lite kring detta är denna text från RMV. Nu är det iofs tidigt här när detta skrivs, men jag får inte ihop meningen. Har de glömt ett "inte" eller räcker det med att den ena undersökningen pekar på 18+? I stycket under skriver man ju också att det troligen är en 18+ vid olika resultat, medan man skriver att en del 18+ kommer bedömas som barn av rättssäkerhetsskäl.
Nåväl, minst 81 % är alltså över 18 i juridisk mening. Rent biologiskt är det fler man man vet inte och struntar i det av rättssäkerhetsskäl.


Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html

3 kommentarer:

 1. Vad är 18 för konstig gräns egentligen? Man är barn till 12 års ålder, sedan ungdom/tonåring. Globalt anses man på många ställen som vuxen vid 12-13 år. Många svenska ungdomar går på gymnasium utanför bostadsorten och vissa har tom. helt eget boende vid 15-16 års ålder. Är personen könsmogen borde denne räknas som vuxen när det gäller asyl.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Det kom ju preliminära siffror för någon vecka sedan, så mina bekanta med mys-pys-bor-i-svennebananvillaförort-åsikter har sina rationaliseringar klrara fick jag veta sist vi umgicks:

  "Det är klart att de har ljugit! Det fattar ju alla, egentligen. Det är ju för att de behöver asyl som de ljuger!"

  Simsalabim, så var den kognitiva dissonansen av att ha förnekat att någon ljuger, och att ha förnekat att ålderstester finns, borttrollad.

  Det skall f*n ha demokrati när folk inte tänker utan bara tror. Teokrati, sade nog både Bill & Bull.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är lite lustigt hur argumenten om att ingen ljuger om sin ålder plötsligt ersatts med klart att de ljuger.

   Radera