torsdag 3 augusti 2017

Så ska Mp hantera gatubarnen i Stockholm


I Stockholm har man i flera år känt till problemen med de kriminella barn & ungdomar från Marocko. 2015 tillsatte man en socialsekreterare men det verkar inte ha hjälpt.

Nu skall ansvarigt kommunalråd från Miljöpartiet, tillsätta två socialsekreterare till! Nu blir det nog åka av för gatubarnen, 200% fler socialtanter att prata med så de kanske kan ändra sin livsstil....

Men inte nog med det, man kommer även fixa ett safe space där de stackars barnen kan känna sig trygga och pusta ut lite.

Varför de inte kan vila och pusta ut lite på de HVB hem de rymmer ifrån hela tiden är mkt oklart. Som ni såg i mitt inlägg för några dagar sedan kör polisen dem ofta över hela landet för att hitta HVB hem så satsningarna i Stockholm kanske ha begränsad effekt.
Allt detta skall ske inom budgetramen och man kommer rikta om pengar. Det framgår inte i artikeln vilka som kommer få mindre pengar nu, men då det rör sig om nyanställningar och satsningar så förmodar jag att minst ngn miljon försvinner på ngt annat.

Naturligtvis kommer fler socialtanter och ett vilorum inte ha ngn effekt alls på denna företeelse där kriminella kommer hit från Marocko för att begå brott. Möjligen upphör denna verksamhet endast när Sossarnas stöd till Polisario upphör? Min gissning är att vågen av kriminella från Marocko är en del av det politiska spelet där Marocko ogillar Sossarnas vurm för Västsaharas självständighet och polisario, det senare en rörelse som de senaste åren förändrats från separatister till islamister med nära band till AQiM (Al Quaida in Mahgrib). Om Marocko ville skulle problemet med gatubarnen vara lösta direkt, men de är en del och det politiska spelet och svenskarna står som vanligt helt handfallna och pratar socialtanter och rum där de kan pusta ut.


1 kommentar:

 1. Hej.

  Järnburar hängande från broarna, med en förbrytare per bur torde fungera utmärkt.

  Hur många svenskar har kvar tron på 'den svenska modellen' som en snuttefilt, och hur många har valt att istället för att gömma sig under täcket ta ett slagträ i händerna och stå beredd?

  Ju fler de senare blir, desto snabbare löses landets problem och desto mindre våld, totalt sett, behöver användas.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera