söndag 6 augusti 2017

Mjölk en rasistsymbol

Det hade tidigre helt undgått mig, men mjölk anses tydligen vara en vit-makt symbol i vissa kretsar.

Jag anade att ngt var lurt när Hanif Bali la ut en tweet från Almedalen drickandes mjölk och görandes superb-tecknet.

Nu fick vi (okunniga) dock svaret i Aftonbladet. Mjölk är i princip att hämställa med en svastika om jag förstår rätt. 


Det har på ngt vis att göra med att nordbor inte är laktosintoleranda i vuxen ålder och att mjölk framställs som ngt nyttigt, som då bara nordbor kan dricka aka rasim! Personligen vet jag bra en vuxen person som dricker mjölk, ska omedelbart rasistanklaga honom.

Frågan är när solskyddsfaktor anses vara rasistiskt, det är ju främst bleknosar som behöver det!

Artikelförfattarna är verksama vid ngn form av anti djursförsöksinstitution vid Lund, förmodligen en del av ngn vänsterrörelse som attackerar bönder vid kosläpp etc. Den ena är tom gästprofessor... 


Det var dagens folkbildning. Mjölken och hakkorset!

Begåvade Fablernas har nu bildsatt denna dårskap. Donera gärna till tecknaren nedan.


19 kommentarer:

 1. Mjölk och annat vanligt som rasistsymboler är något sen förra året, då 4chan började skapa troll-trådar om detta och liknande som "OK" tecknet med tummen och pekfingret, för att visa hur löjligt överstyr rasism-snacket gått, speciellt efter att vänstern försökte göra Pepe grodan till nazi-symbol under amerikanska valet. Det sorgliga är att många fortsätter att falla för detta.

  https://www.wired.com/2017/05/alt-rights-newest-ploy-trolling-false-symbols/

  SvaraRadera
 2. Innan den fossila epoken var kon för oss svenskar skillnaden mellan liv och död.

  På 1800-talet behövdes ungefär 1 ha åker, äng och bete för att försörja en person. "Äng är åkers moder". Från de omfattande ängsmarkerna fick gårdarna sitt hö. Gödseln från kor och hästar användes på åkrarna närmast gårdarna för att odla brödsäd, rovor, potatis mm.

  I dag finns det gott om mat tack vare olja (drivmedel, kväve) och mineralgruvor (fosfor, kalium, magnesium mm.). Men om hela jordbruket skulle vara ekologiskt är det stor risk för hungerkravaller.

  SvaraRadera
 3. Intressant.

  När jag äter min vanliga mörka choklad, är det då kulturell appropriering och lika uselt som att dricka mjölk?

  Kan uselheten begränsas genom att äta mjölkchoklad eller blir det bara dubbelt så illa?

  Hmmm.....

  SvaraRadera
 4. ������

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
 5. Nu blir jag ängslig.
  Hur ska jag göra med svart kaffe nu?
  Är det kulturell appropriering att dricka detta? Eller måste man hälla i mjölk i kaffet? ...eller vänta nu....hur kan det i sånt fall tolkas?

  SvaraRadera
 6. Mjölk är visst en symbol för vit makt och därför anses det inte ok att dricka denna dryck. Svart kaffe är däremot ok, tveksamt dock om mjölk hälls i kaffet och det därmed blir brunt. Frågan är hur vi ska ställa oss till mörk och vit choklad. Vad är korrekt där? Maränger, vaniljglass, socker vitt och farin, salt och bakpulver, ja denna fråga är oerhört komplex och bör skyndsamt utredas.
  Grönt te och rosa bubbel synes däremot vara utan anmärkning.//tompas11

  SvaraRadera
 7. Är alla invandrare från Indien automatiskt rasister redan innan de kommer (kossor är ju heliga därborta) eller blir de det automatiskt av att fortsätta dricka mjölk här i Sverige?

  Kan vi i sådana fall på något sätt filtrera bort de rasistiska partiklarna i nordisk mjölk?

  And what about bröstmjölk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bröstmjölk är så klart extremt sexistiskt. Bröst är ju inblandade. Rasismen kommer man inte ifrån, så det är sexistrasistiskt eller rentav dödsknarkarfascistnazistrasistsexistiskt med homofobi på toppen och islamofobi därtill.

   F ö kommer även svastikan från Indien. Alltså är alla som dricker mjölk Hitler.

   Radera
 8. Jag är ju våldsamt laktosintolerant, betyder det att jag är en rasifierad vit, blåögd och kränkt medelålders man istället för bara vit, blåögd och kränkt medelålders man (ha ha ha ha)??????
  Jag vill påstå efter att ha frågat mamma att jag drack bröstmjölk med god aptit under tidiga år.
  Är jag då rasist men ändå rasifierad då jag blev laktosintolerant i vuxen ålder???
  Livet blir mer och mer komplicerat.....;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gäller att ha på det klara med hur och när man drack mjölk.

   Radera
 9. OT @ Mensanen

  Det vore oerhört intressant (inte minst för oss som planerar exit men ännu ej fått röven ur vagnen) att höra hur den första tiden i exil har upplevts.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, det börjar lugna ner sig nu och jag har börjat jobba så smått. Kommer inlägg om livet här och flytten och allt som har med en exit rent generellt att göra och en exit till Spanien rent specifikt.

   Radera
  2. Ser fram emot det. Spanien finns på radarn, även om det finns en del negativt i vågskålen, inte minst anekdoter från en kamrat som växte upp (som svensk) i 70-talets Spanien, med rätt omfattande mobbning av citronskalle. Språket, däremot är ju tämligen enkelt, jämfört meed många andra.

   Radera
  3. Det kan nog skilja sig lite, här nere på solkusten är det väldigt mkt citronskallar även i spanska skolor så det är inget konstigt längre. Många flyttar ju hit med barn nuförtiden.

   Radera
  4. Jo, jag förstår att mycket har ändrat sig på 40 år :-)

   Har själv varit verksam i mycket mer udda länder än Spanien, och brukar kunna ta mig fram. Med ett stort leende och lite hårda nypor dolda i bakfickan brukar det mesta lösa sig!

   Radera
 10. Det är alltid roligt och se idioter bråka om saker. Dom kan väl fan googla och se vilka folk som är LP och varför. Alla rasister av alla färger ska sluta använda mjölk som ett politiskt slagträ. #intedinmjölk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förtydligande av ovanstående, dricka mjölk och var rädd om kossorna.

   Radera
 11. Vissa företeelser i bananmonarkin Absurdistan är så knäppa att det är svårt att omedelbart förstå om det är fråga om någon slags satir eller om ’antirasisterna’ är upprörda på riktigt. Detta hör definitivt till denna kategori. Men visst, lite underhållande är det i alla fall när man bestämt sig för att det inte är lönt att bry sig.

  SvaraRadera
 12. "Och för kon som mjölken kommer ifrån, och som tvingats till ett liv i livslång fångenskap där hennes barn tas ifrån henne inom några timmar efter födseln för att bli kött på människors tallrikar, är ett glas mjölk alltid en fråga om makt och förtryck."

  Just så, kon ser förstås med intersektionella, postkoloniala glasögon på sin mjölk när den hamnar i ett glas. Det ingår i varje kos postmoderna maktanalys, såsom kossor en gång lärde sig vid Frankfurtskolan.

  En av författarna till tramset är grundare av Lund University Critical Animal Studies Network. Tack gode gud att vi äntligen har fått kritiska djurstudier som komplement till kritiska vithetsstudier och kritisk teori!

  När jag hör "kritisk" osäkrar jag min Zastava.

  SvaraRadera