torsdag 28 april 2016

Fridolin är en orm

MP är som bekant chockade och lätt förvirrade av att det plötsligt inte är ok att hänga med antisemiter och islamister. Rötan i partiet går från toppen till gräsrotsnivån. Avgångarna inom partiet står som spön i backen där den största skalpen än så länge är Kaplan. Många kommunala politiker har också fått ta timeout/gå partiet. Den gemensamma nämnaren är en fablesse för islamister och att man väljer sina sjuka salafistiska värderingar framför miljöpartiets (på pappret) demokratiska värden.

Både inom och utom partiet verkar dock blodtörsten inte vara mättad. Det talas om att ett språkrör också måste få gå och då är det Åsa Romson det spekuleras mest kring.

Varför är det då Åsa? Radfems säger att det är för hon är kvinna, andra för att hon kläcker ur sig fler grodor än Fridolin. Men sanningen är den att Åsa är en miljömupp i första hand och miljön är på undantag i partiet, istället är det identitetspolitik och islamism som har tolkningsföreträde. Och dess främste beskyddare är Gustav Fridolin. Det är ju lätt så att man inte riktigt tar Fridolin som ett hot då han ser ut som en pojkspoling (och är det) men enligt egen utsago har han jobbat inom dessa kretsar i 20 år (viss överdrift av honom såklart då han är 32 år).

För att balansera avgångsdebatten lite har jag nedan samlat lite information om vilka tassemarker Fridolin rört och rör sig i.

Vi kan börja med "Ship to Gaza" där Fridolin medverkat 2003 och 2010. S2G är en rent politisk övning, senaste resan hade de med sig en låda med grejor. Ideologiskt är S2G nära sammanknutna med socialister i Sverige och är frekvent förekommande på socialistiska evenemang. Även identitetsvänster och vissa kristna står S2G nära, ex broderskapsrörelsens Ulf Bjered och fd ärkebiskop KG Hammar. S2G är nära sammanbundet med Turkiska IHH som är en organisation som står islamisterna nära, dess Tyska gren är förbjuden pga samröre med Hamas (Turkiska IHH förnekar allt samröre med Tyska IHH). S2G passar bra in i en Israelfientlig agenda, vilken drivits sedan Gahrtons dagar och som sammanfaller med salafisternas intressen och värderingar.

Andra deltagare i S2G är kommunisten Dror Freiler och Mattias Gardell som även är med i terroristbesudlade Charta 2008.

Charta 2008

Fridolin har varit samtalsledare hos Charta 2008 vid ett möte 2008. Charta 2008 är några resor värre än S2G. Chartas huvudsyssla är att på olika sätt relativisera och stödja islamistiska terrorister. Gärna med hjälp av CageUK. Det senare en organisation nedlusad av islamister och antisemiter. I Charta hittar vi en uppsjö av suspekta typer.

Anna Sundberg (Um Anas)- (fd) jihadist som varit gift med terroristen Said Arif . Henns svägerska är även hon gift md en terrorist Bakhti Raho Moussa. Moussa lever idag i Lund där han står registrerad på Islamiska barn och Kulturföreningen vilka hör till Hallands moské men planerar en ny moské. En förening som förnekade Parisattacken samt uttalat sig homofobiskt, ränderna går inte ur antar jag..... Sundberg är även aktiv i miljöpartiet.

Amina Said-Somalisk islamist som gillar sharia domstolarna i Somalia.

Amanj Aziz-Talesparson för islamistiska TUFF vilka uttalar sig antisemitiskt. Med i Dawahrörelsen som är mot demokrati då koranen är den enda lag som skall gälla.

Mattias Gardell- (på bilden snett bakom Fridolin). Gardell har omfamnat Hamas andlige ledare som en "mittfåra" i islam. Umgås flitigt med islamister.

Fatima Doubakil- Känd för en selfie på kulturdepartementet. Mer om henne här.

Mehmet Kaplan- Behöver väl knappast en resumé längre?

Mohammed Kharraki-fd ordförande för Sveriges Unga Muslimer (SUM). En organisation som genom FEMYSO står muslimska brödraskapet nära.

Listan kan göras längre men det här får räcka avs charta 2008.


Gustav Fridolin

Övriga

Anwahr Athabh- fd Presssekreterare till Fridolin, en av grundarna av Svenska muslimer för Fred och Rättvisa (SMFR). Också känd för att ha fått 0,0 på högskoleprovet. Numera i Grekiska övärlden för att ta emot folk (likasinnade?)

Listan kan fortsättas, men i princip är det samma personer som valsar runt i dessa föreningar. Föreningar & personer som Fridolin har direkta eller indirekta band med. Dessa föreningar och dess medlemmar är en del av Fridolins maktbas och har ett avsevärt inflytande i MP.

Nedan Fridolin på bild med Karmal al Rifai som jag skrev om igår (han som bjöd in Usama bin ladens mentor till Malmö)


Jag avslutar med ett citat av GW

21 kommentarer:

 1. "Mattias Gardell- (på bilden snett bakom Fridolin). Gardell har omfamnat Hamas andlige ledare som en "mittfåra" i islam. Umgås flitigt med islamister."

  Det här stör mig något fruktansvärt. Ja, Hamas andlige ledare representerar verkligen mittfåran i Islam. Mainstream *är* antisemitism, att homosexualla och ateister åtminstone förtjänar att dödas och allt det där.

  I muslimsk kontext är det radikala att förespråka att bögar alls förtjänar att leva, inte att de bör dödas.

  Anledningen att muslimska organisationer jämnt åker dit på att föreläsare är tokiga är för att *alla* muslimska skriftlärda, shejker och imamer är det. Det finns ingen sekulär, tolerant mittfåra att hämta föreläsare eller predikanter från.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Om Romson har erövrat sin position av egen kraft bär hon också fullt ansvar för sitt eget agerande. Om hon fått platsen på grunda av identitetspolitiska hänsyn (medvetna eller ej) bör hon avgå eller avsättas om hennes kompetens inte är tillräcklig för uppgiften.

  Detsamma gäller Fridolin.

  Det verkar dock som om denne är skickligare på att bygga en maktbas. Spekulation:
  Den unge Fridolin inser att han inte har och aldrig kan få samma tillgång till och skydd av det identitetspolitiska komplexet vad gäller kvinnorna inom (och kring) partiet. Därmed kommer hans maktbas i partiet alltid att vara villkorad av detta Damoklessvärd. Lösningen blir att dels dra in en ny maktgrupp (muslimer) i partiet, dels använda dessa som egen intern maktbas. Partiet glädjas åt de nya väljarna, Fridolin sitter säkrare vid falangstrider och muslimerna får reellt inflytande över svensk politik.

  Lätt att vara efterklok förvisso, men (makt)politik är vad det är: att behandla det som ett sällskapsspel med hederskoder och gentlemannaregler om rent spel och ärlig kamp är både fåfängt och naivt. Till den starkare går segern, trots allt, och seger i sig är rättfärdigande av gärning gjord. Ingen förbrytelse förlåts vid förlust - alla brott blir dygder vid framgång.

  därmed avslutas dagens floskeltopp, men det är något hos Fridolin och Miljöpartiet som stimulerar detta.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Fridolin gick väl med Grön Ungdom som 11-åring....flyttade upp som 15 årig till Stockholm. Ganska troligt att Fridolin och Kaplan har träffats......
  /
  qwerty

  SvaraRadera
 4. Drevet går vidare! Det kanske blir dags för Gustav Fridolin att skriva del 2 av sina memoarer? Tänka sig, vid 33 års ålder, men han har ju alltid varit ett underbarn.
  Hasse & Tage:"När Du är 33 är Du på sné...

  SvaraRadera
 5. Att Fridolin är en orm är inget nytt. Det verkar som om hela media inklusive denna blogg gått på den kulturmarxistiskt krishanteringen och låter den ansvarige (Löfven) komma undan. Vem som är språkrör i mp är ointressant, men att Sveriges statsminister utsett miljöpartistiska islamister till ministrar är oerhört. Det är Löfvén som måste bort.

  SvaraRadera
 6. Det bästa med mänsklighetens destination mot ett "miljömedvetande" är att de inte kommer känna nån smärta..........

  Romson effekten - the perfect method of execution
  https://youtu.be/XcvkjfG4A_M?t=46

  Trance dance
  https://youtu.be/yFG_w-TdHHQ?t=54

  Green Up My Community
  http://www.globalmbwatch.com/2014/01/02/youth-wing-european-muslim-brotherhood-launches-ecological-project-funded-council-europe/

  en 2m lång manlig japansk katt som fyllt 7år ? - eller en orm?
  https://youtu.be/Qd1SVUXFgr8?t=45

  SvaraRadera
 7. Det finns fler ormar på Hälleberget, Löfven är ingen orm, han är en fackpamp, som fick ta över skutan åt kretsen kring Jämtin, efter att det havererat med Juholt. Det är den identitetskramande sekten inom gamla SSU som dansat på bordet, men det finns många fler kraftfält inom s, så detta gäng, är precis som ung vänster-gänget kring Ohly inom V, lite på väg mot bäst föredatum. DN vaknade lite sent, och driver sin egen agenda, som ligger i samma härad, och denna agenda är betydlig mer intressant, "jag delar"

  DN Ledare.
  Från Kaplan till Romson
  28 april 2016

  SPETSFORMULERING:

  ”Åsa Romson har inte fungerat som partiets kommunikatör.”

  ”Men att bara byta ut språkröret löser inte Mps problem.”

  S.W och problemen är....amatörismen, inte diktaten, centralstyrningen och Islamismen?

  FEL ÄNDE – FEL LÖSNING (på problemen)

  ”MP börjar i fel ände om
  man tror sig lösa problemen
  genom ett
  desperat OCH chansartat språkrörsbyte.”

  S.W Ok, DN vill ha kvar Romson och Fridolin som rör och därmed mps politik, det är alltså de som försatt mp i klaveret, som nu ska lösa de problem med trovärdighet de skapat. Vem hade kunnat tro något annat.

  Wolodarsisk och språkrören ”delar” samma uppfattning om verklighetsfrånvänd migrationspolitik, vilket onekligen givit
  visst eko i Europa, vilket radarpart DNs ledare och mps dito, en något ohelig värdegrundskoallition, rent av skenhelig.

  ”Det finns viktigare saker som de gröna har att fundera över.”

  S.W Som vad då, värdegrunden? mediaträna Romson, hon var ju tillpiffad och försedd med underlag till försvar av Kaplan upp över öronen. kanske ska mps rör (Fridolin) fundera lite på kombinationen Feminism och Islamism, eller att i akt och mening vilja ödelägga statsmakten för att skapa något större, ett EU i fritt fall, eller i vart fall risk att hamna i fritt fall. Jo, nog är det amatörmässigt alltid, att tro att Sveriges öppna gränser och vårt välfärdssystem inte skulle bli århundrades sockerbit för flyktingindustrin, som drog igång som en gräsbrand efter valet, i perfekt tango med ändrad gränspolitik i Turkiet, gissa om det var utrikespolitik, Sveriges, Turkiets, Islamistisk eller rent av EU-politik. och inte skapade detta stadga åt britternas folkomröstning heller....

  VÄRDEGRUNDEN

  ”Som till exempel vilket parti det vill och ska vara.”

  S.W Denna uppgift (varandet) antar Wolodarski att mp kan lösa med ”ormen” Fridolin vid spakarna? Det har under den senaste månaden visat sig att mp under Åsas och Gustavs leding varit fullständigt käpprätt vilse ute i skog, ingemansland och tassemark, inte minst i fråga om partiets värdegrund….. har malliga DN missat det?
  S.W

  SvaraRadera
 8. HAVERIET MED VÄRDEGUNDEN

  ”För det är en identitetskris snarare än en språkrörskris eller extremistkris vi ser.”

  S.W Yeah, shure, DN måste befinna sig på en annan planet, ska vi vara lite humanistiska mot DN, eftersom vi lever i desorienterade tidevarv, så är det nog inte helt lätt för den unge Woloradiski hänga med i svängarna, att språkrörskrisen är högst real, språkrören är veritabla katastrofer, och att detta är en höna och äggfråga, som naturligtvis leder till en identitetskris, i synnerhet när det visat sig att mp skulle kunna byta namn till Milipartiet de Görüsa.
  Värdegrunden är ett medel, inte ett mål. Målet är makt för vissa, och ett medel för att uppnå andra mål, tex avskaffa demokratin till förmån för en superstat som EU.

  ”Gahrton och fundamentalisterna sliter för det som varit.”

  S.W Dundersuck, MPs tidigare varande, är ett helt annat partikultur, som fanns fram till Schlaug lämnade.

  Gharton => islamiseringspolitik, som accentuerats under Romsons och Fridolins tid. Att sitta med och regera, men en politik som inte är så verklighetsförankrad, eller förankrad med väljarnas syn, eller förankrad med praktik, är något nytt, inte gammalt.

  DN har anslutit sig till samma linje om migration (av företrädesvis sunnitiska skäggbarn), som mp, men av rakt motsatt anledning.

  Sverige har avvikit extremt mot övriga Europa sedan 2002, allt syftande till att få med Sverige i Eurosamarbetet och fördjupad integration, på samma sätt som tex Irland, inför deras folkomröstning 2007.

  Folkomröstningar är farliga, se på Frankrike och Belgien. Decentraliserad verklig makt, verkar vara fel väg, även för firma Romson/Fridolin, för att inte tala om brödraskapet och deras paternalism, vida överstigande Vatikanen.
  S.W

  SvaraRadera
 9. VARA KONSEKVENT OCH RÄTTVIS (jämlik behandling)

  ”Per Gahrton (MP) hade onekligen en poäng när han i onsdagens ”P1-morgon” argumenterade mot att peta Åsa Romson.”

  "Antingen ska båda språkrören gå – eller inget."

  "Allt annat skulle strida mot de grönas grundtankar."

  S.W Korrekt, det är Gustav som ligger bakom Mehmet, eller snarare Kaplan som ligger bakom Fridolin :-) Men argumenterar DN för detta sedan….Emellanåt funderar man på om inte Fridolin är en sådan dör övernaturlig skurk i Batman, sjukt genialiskt ond. GWs epitet "orm" är dock det bästa som hänt på länge, för det träffade så rätt.

  AMATÖRERNAS JULAFTON

  ”Partiet är antielitistiskt.”

  ”Den amatörism som brukar ses som en belastning blir med gröna glasögon en tillgång.”

  ”Därför finns också en förlåtande attityd”

  ”Och mot språkrör som inte fungerar i medierna.”

  S.W Som har gällt Islamister och Romson (för att hon är kvinna) under snart två år, ja. Men Mp har inte direkt varit förlåtande mot de som haft synpunkter på Brödraskapets intåg i mp. Dock har det funnits mycket intern kritik, sedan Romsons ledaregenskaper kom i dagen.

  KARRIÄRPARTIET – (för Bröder under feminismens fana)

  ”Riksdagsledamot Jabar Amin hade en undanskymd roll inom S och hoppade 1998 över till MP.”

  ” 2002 hade Amin placerat sig som nummer ett på valsedeln för Västerbottens län.”

  ”Där behövde man inte stå och dela ut flygblad i två decennier
  för att kvalificera sig för de stora uppdragen.”

  S.W Som Mehmet, mp lyfter upp somliga, direkt, av vissa anledningar, mp har inte direkt lyft fram Armenier, Kurder eller kristna minoriteter, inte heller Iranier, nä Islamister ska det va. Men gäller denna gräddfil för alla? Får man som vit kristen invandrad kvinna, samma gräddfil? Men visst är det djupt obehagligt, de grupper (identiteter) med störst klankutlur, dvs patriak/paternalistisk, kollektivistisk grundsyn, som får hela klanen att röstfiska, är de som lyfts fram, partier som låter sina barn och kvinnor vara fria, går inte att göra sådana där obehagliga avtal med, inför val, det hela är så sjukt så man vill kräkas, under feminismens fana, vilket förbannat svek. Hur kunde våra journalister vara så blinda (utom de på DN förstås, för de hade order om en agenda) S.W

  SvaraRadera
 10. Så invecklar sig DNs ledarsida om ett (1) språkrör, och unviker helt att beröra själva kärnan, Fridolin, och den debatt som blossade upp när det kom förslag att bara fimpa Romson, Fridolin verkar det vara fler än Kulturmarxisterna och värderelativisterna som man är rädd att mista, ormen själv, Fridolin alltså.

  ROMSON

  ”Att ett knippe miljöpartister nu kräver Åsa Romsons avgång har bara delvis att göra med Kaplan/Khan-historien.”

  S.W Korrekt, kritiken mot Romson har med hennes makalösa förmåga att skapa negativ publicitet, samt att spruta ur sig grodor, att inte vilja ta hjälp internt, utan veta bäst, och för sitt högmod.

  Fridolin samma sak (samma kärna, fast betydlig mer extrem), dock är Fridolin mer smord i käften, och går som vit ung infödd man, som företräder extrema åsikter, naturligtvis rak in i rutan, på samma sätt som att kritiska åsikter till migration, bara kan framföras av invandrare.

  Framför allt har partiet fortsatt linjen på centralstyrning och kadaverdisciplin, om den enda vägens politik, dirigerat centralt, vilket stridit mot mps mest centrala värdegrund, decentraliserad makt. Här har Birger Schlaug, varit en skarp iakttagare, företrädesvis med korrekt analys om att mp inte kan och inte ska vara med i regeringsunderlag. Det handlar uytterst om de största frågorna, och vilka idioter som är mest nyttiga. Marchen mot ett federativt EU, med egen beskattningsrätt och avskaffad nationell demokrati, det kanske mest antidemokratiska projekt som funnits, sedan 2a V:K, dock naturligtvis, i ädelt syfte, problemet är bara att det inte kommer att fungera, utan demokrati, tar ormarna över ännu mer.

  ”I det mediala efterspelet är det främst Gustav Fridolin
  av de två som sagt ”fel” saker.”

  S.W Nix, dock cyklade Fridolin i diket genom att han inte förstod hur kvinnor känner/tänker :-) och det var ju långt senare, när haveriet redan var ett faktum. Då var det luteskomik, eftersom Fridolin skulle försvara att valberedningen nominerat ännu en Islamist, hans egen linje, och försvaret fungerade inte, eftersom Fridolins tomma retorik och verkliga agenda dessbättre kommit i damma dag, som somliga andras. Trovärdighetsproblem drabbar alltid den som för en dubbel agenda med fel argument. S.W

  SvaraRadera
 11. Romson historia som chefsgroda var utgångspunkten, symptomet, på sjukdomen Islamismen, där Kaplan var galjonsfigur och Fridolin någon slags osannolik springpöjk.

  Hur dessa islamister, sedan lyckats kapa korridorens diskurs, och att det bara är en (rätttrogen) lära, som företräder alla Muslimer, behöver man inte heta Hjärpe för att förstå.

  Sedan fick Romson, orättvist nog, uppdraget att försvara Kaplan i samband med att bilderna på Kaplan publicerades, och Romsons försvar förvärrade saken. Kaplan kunde tydligen inte själv tala om hur det var, och hans protegé Fridolin, höll sig borta, på samma sätt som när Löfven skulle presentera flyktingstoppet, då höll sig Fridolin också borta, Romson fick ta smällen.

  Och som om inte detta var nog, så fick Romson försvara Kaplan en gång till, tisdag morgon, efter att Kaplan avgått, i den där olyckliga morgonintervjun, när Romson osannolikt, helt utan anledning, började orera om 11 september, och sambandet med att Muslimer i Sverige blev drabbade, att det var detta som var olyckan, det var ett magplask, och sänkte Romson, för detta gjorde henne internationellt känd. Monumental Freudian slip, av ett redan stukat språkrör.

  Det var Kaplan som skapade affären, genom sitt samröre, och det var Romson som gjorde saken sju resor värre, och detta avslöjade i sin tur en djupt sjuk partikultur. S.W

  SvaraRadera
 12. DNs ledare fortsätter under temat Romson:

  ”Problemet för Åsa Romson är snarare
  att hon så gott som aldrig sagt något ”rätt”.

  ”Eller snarare – på rätt sätt.”

  S.W DN verkar kunna skilja på:

  i) Göra rätt sak (prioritera)
  ii) Göra sak rätt,
  uppenbarligen har Åsa gjort rätt sak, men på fel sätt…
  Ledare gör rätt sak, och klåpare förstår inte ens innebörden, och gör sak rätt, som att vara smord i käften och ständigt ha radarn på, vad vill auditoriet höra för värderingar, som jag kan kammoflera min agenda med. Det är inte lite psykopatiskt, Romson är inte någon galning i den klassen, Romson är bara lite beskäftig, och har tränat sig för lite, i bubblor utanför en snäv krets. Romson kan tänka rätt, göra rätt sak, om hon tar det lugnt, och inte tvingas driva en dubbel agenda, där klarar nämligen inte icke-psykopater, och detta är förklaringen till Romsons grodor, att hon defacto är adekvat, men med en omäjlig retorisk uppgift, en sådan klarar bara Kaplans kompisar, skenheligheten, och Fridolin så klart. Notera att Wolodarskis förra ledarstick försvarade Kaplan på ett väldigt ädelt vis, man bli alltid lika vilsen, när DN som moraliskt rättesnöre, cyklar vilse, med grundläggande elementär saklig argumentering.

  ”Hon är medialt svag och det är svårt att erinra sig en enda partiledardebatt,
  ett tal eller en presskonferens där hon briljerat.”

  ”Hon må vara en hyvens och kunnig person
  med högt anseende inom partiet.”

  ”Men genom rutan, som det heter, går hon inte.”

  ”Och det är via rutan man har chans att värva nya väljare – inte genom att vara älskad av dem som ändå röstar grönt.”

  ” Åsa Romson borde förvisso bytas ut.”

  KVACK? FLÄMT - bara byta ut det ena röret, inte ormen?

  S.W Nu är den gode Wolo något inkonsekvent, mp ska byta ut Romson, men inte Islamisten Fridolin, syftet är att Romson inte går igenom rutan, för att fortsätta driva Fridolins ärkehaveri.

  Nä, ska något rör avgå på grund av Kaplans egen agenda som utrikesminister, så ska det vara Fridolin. S.W

  SvaraRadera
 13. Det är i själva verket Turkiet politik, att släppa fram ISIL, och sedan blunda för smugglingen och skicka vidare strömmar till Grekland, som ställt till det ordentligt i hela EU, Brexit inräknad, det kan inte DN erkänna.

  ”Men mer för att på ett bredare och djupare plan göra upp med den amatörism som inte fungerar om man samtidigt vill framstå som ett vuxet och regeringsdugligt parti.”

  S.W Ok, Romson må en amatör i TV-rutan, korrekt, och klarar inte av samarbete med staben så bra, korrekt, men hon är ändå hyfsat professionell på sin sak, internationella avtal. Amatörismen, med alla goa gubbar som är islamister, är det mer Fridolin som stått för.

  DN driver:
  Mp företrädda av Romson = amatörmässig -->
  därför ska Romson, och inte Fridolin bytas ut,
  för att därefter ställa partiets egen inre kultur till rätta?

  Mp har dragit i diket sedan Romson och Fridolin tog över,
  jämte de krafter som stödde dem. Hela denna accelererade Islamisering, är i allt väsentligt signerad Fridolin/Kaplan.

  ”Men Kaplan/Khan-historien spelar förstås ändå in."

  "Utan den hade sannolikt de gröna alltjämt varit toleranta mot Romsons till synes evigt låga förtroendesiffror."

  "Trots år i strålkastarljuset finns inga tecken på att hon skulle ha förmågan att växa in i den offentliga rollen.”

  S.W Jaha, då har tom DN fattat att utan Islamisten Kaplans felnavigering (högmod går före fall), eftersom han undgick all kritisk granskning, för att detta kunde vara islamofobi… så hade det inte blivit någon affär, det kunde inte annat än gå åt fanders, när Romson skulle försvara Kaplan, åt Fridolin, för det fanns inget att försvara. S.W

  SvaraRadera
 14. Jaha, då backar DN upp ledaren, som går ut på konskeens, och att Romson ska få foten, för att hon företrädder amatörismen, och att det inte löser någonting, att byta rör, som kört partiet i diket, så hör gör nu DN för att förespråka att inte fel person, en person som driver miljöfrågor och inte migration/islamism, inte ska kunna bli nytt rör, aldrig har väl DN legat så fel med timing, ledaren skriven på natten, innan det blev klart med firma Lövin - Schlyter. Men Schyter står på samma sida som DN avs migration, dock ej den lättsamma inställningen till Islamismen. DN upphör aldrig att förvåna, i dessa tider av osäkerhet, så drivs agendan instabilitet, som medel för Federation, (förment stabilitet) och det har aldrig förespeglat DN att det kan vara en koloss på lerfötter.

  LÖVIN Isabella Lövin.

  ”respekterad, kanske rent av älskad.”

  ”Men Isabella Lövin ter sig onekligen som en person av rätt virke.”

  ”Men också som hyfsat okänd och oprövad.”

  ”Men har hon tillräckligt med bredd och erfarenhet?”

  ”Även om de flesta säkert skulle säga att det
  är viktigare att åstadkomma verklig förändring
  än att skrika högst och mest, ska man inte
  inbilla sig att politik alltid är en förhandling.”

  (vad är det annars? i en demokrati?)

  ”Det är därför tveksamt om Isabella Lövin
  fått lika mycket beröm om hon nått sina sak-
  politiska framgångar på den mer medialt genom-
  lysta inrikespolitiska arenan.”

  S.W En politiker som kan förhandla och är pragmatisk,
  är alltså vad DN inte tror på.... som rätt medicin, för
  galna rör-sjukan, företrädesvis Fridolinfacismen.

  ”Då hade hon också tvingats stå till svars
  för de politiska offer som fiskeripolitiken krävt.”

  S.W Snyggt sätt att försöka skjuta Lövins trovärdighet i sank,
  sådana där tjyvnyp går inte hem, då ingen förstår poängen,
  Dock går ju DNs signalpolitik igenom, och det är det viktiga
  att veta DNs linje, det är själva lackmus-testet, på vart de
  högre ordningarna vill driva vinden.

  DNs agenda inte att Lövin (eller någon annan) ska ta över rodret, jösses, det kan inte bli värre, och gör inte mp ngt nu, så är det sjukt på riktigt.

  Lövin har helt enkelt förmåga att prioritera, göra rätt sak, och dessutom är hon briljant i TV-rutan, hon skulle kunna ersätta både statsminister och utrikesminister, så nu antyder DN att det är fel väg, med en politiker som kan praktisk sakpolitik, som kan prioritera och som har uteblivna framgångar inrikes (hon är biståndsminister)

  Nä, DN måste ha ätit samma svamp som rören.
  S.W

  SvaraRadera
 15. politisk handlingsförlamning

  ÄNTLIGEN - det var inte bara Åsa som var mindre bra på att vara
  "Koncernchef" - det visade sig att Fridolin också har haft förbättringspotential :-)

  Fast skillnaden är att Fridolin havererat med tjänstemännen, inte i första hand sin politiska stab, som Åsa.

  Det är Di som grävt, återgivet av Expressen:

  http://www.expressen.se/nyheter/fridolin-far-kritik-for-kaos-pa-departement/

  "Tre toppchefer har hoppat av och lämnat departementet sedan Gustav Fridolin blev chef"

  "Annica Dahl, ska ha slutat nästan direkt efter "meningsskiljaktigheter"

  "Inte förstått vad det innebär" :-) Nä, Fridolin har inte fattat mycket, fast det gick hyfsat i början, innan han fattat att han var lite lurad, inte förstod hur det fungerade :-) med politisk praktik.
  Hoppas att Björklund gottar sig, och få lite upprättelse.
  En förvuxen barnunge, som befinner sig i ett parallellt universum.

  S.W verkstad, praktik, att vara chef på ett departement är något annat, än att orera i rutan om ditten och datten, tänka sig.

  "Det har varit väldigt rörigt och jobbigt.
  "Det fungerar inte alls."

  "Ser man till politiken som kommit ut
  så är det inte så mycket"

  "En av orsakerna till kaoset på departementet
  ska vara att det är tre ministrar som delar på
  Jan Björklunds tidigare utbildningsministerroll."

  "Fridolins begränsade roll, i kombination med titeln som departementschef, lett till stora problem."

  "Helene Hellmark Knutsson (S), högre utbildning och forskning
  Aida Hadzialic (S), gymnasieminister"

  S.W Jepp, Fridolin och Åsa krävde titeln departementschef, som tidigare hade stor betydelse, då man hade striktt budgetansvar, men detta kan numera sägas ligga under finansen, så numera är det mer en fråga om att få hantverket med tjänstemännen att fungera (dvs att kunna delegera till proffsen) S var lite smarta, och gav uppgiften som skolminister till Fridolin, där inflytande är noll, då det ligger i kommunerna, medan högre utbildning har ansvar under statsrådet, samt att det är lite mer ordning på gymnasiet än grundskolan, eftersom flyktingbarnen inte har samma inverkan där.
  Klart lille Gustaf är i panik, ingenting ute i skolan fungerar, och förresten gör det honom det samma, han har en annan agenda.

  Alliansen delade upp departementen, och samordnade i ett kansli, ett politiskt kansli, och så blev det lite ordning för tjänstemännen, men att sätta en orm, som inte kan leda för fem öre, som skolminister och som ska försöka topprida två sossekvinnor, som visserligen inte hade erfarenhet, men likväl är sossar med visst skinn på näsan, är som gjort för kaos. S.W

  SvaraRadera
 16. – "Han har inte förstått vad det här med att vara departementschef innebär."

  "Det innebär inte att man är överordnad och kan överpröva de andra statsrådens frågor."

  "Men det har Gustav försökt att göra"

  :-) Det fattades bara detta, att tjänstemännen till slut skulle våga tala om hur det är, nu när det vet att ormen ska väck :-)

  Det har varit lfer än en panik på utbildningsdepartmentet, normalt ges utredningar ett år eller två att få tugga i maskineriet, innan de landar i Riksdag och lagråd, land ska med lag byggas, det är en speciell ordning och hantverk i den högre skolan, som helt enkelt kräver sin tid, nu ska de i panik hasta fram utredningar på några månader (vilket är omöjligt), för att "leverara" samtidigt som hela RK, vart enda politikområde, drabbats av flyktingskrisen, som lamslår detta övriga frågor + att nya utredningar hastas fram i panik, och detta kan bara sluta med magplask, då alla tjänstemän som kan något, och protesterar, sätts på fäfot, körs över, varpå de slutar, och kvar blir de som få en karriärpinne, och som förvisso kanske är dugliga, men alltså låter galenskapen blomma, jojomen, detta blir inte tacksamt att ta över, Fridolins haveri, för Romsons trassel med sin egen stab, är en västanfläkt, att ta över miljö och energi från Romson är mer eller mindre ett dukat bord, Romson har inte kört själva tjänstemannasidan åt helleskotta, utan sin egen stab. Men Fridolin :-) Det är nog få som förstår vidden av pågående systemhaveri, eftersom det det inte kommer gå att vända, problemen kommer bara att läggas på varandra, vänta och se, kommunhaveriet rycker allt närmare. och det kommer att bli röstande med fötter, och identitetspolitik på riktigt, i olika reservat, under oklar ledning, förankrad med en stadig värdegrund, feminism, solidaritet, antirasism, demokrati,etc, och Orwell kommer fira nya triumfer.

  Fridolin har oanade talanger. Hur han ska driva på integration av skäggbarn i svenska skolor, kommer att gå till historien. S.W

  SvaraRadera
 17. Hej Var och en, mitt namn är fru Rebecca Moses ,, jag bor i USA och livet är värd att bo bekvämt för mig och min familj nu och jag har verkligen aldrig sett godhet visad för mig så mycket i mitt liv som jag är en kämpande mamma med tre barn och jag har gått igenom ett allvarligt problem när min man stött på en hemsk olycka förra veckan och doktorerna säger att han måste genomgå en delikat operation för att han ska kunna gå igen och jag inte kunde ha råd med räkningarna för hans operation så gick jag till banken för ett lån och de slår mig ner med att jag inte har något kreditkort, därifrån kör jag till min far och han kunde inte hjälpa, då när jag bläddrade igenom yahoo svar och jag kom över en lånegivare MR Stephen Wilson, som ger lån till en överkomlig ränta och jag har hört talas om så många bedrägerier på internet men vid denna desperata situation hade jag inget annat val än att ge det ett försök och förvånansvärt var det allt som en dröm fick jag ett lån på $ 70,0 00 USD och jag betalade för min man operation och tack GUD idag han är okej och kan gå och jobbar och belastningen är längre så mycket på mig längre och vi kan mata bra och min familj är lycklig idag och jag sa till mig själv att jag skriker högt till världens underverk av GUD till mig genom denna GUDs fruktansvärda långivare, MR Stephen Wilson, och jag kommer att ge råd till någon i genuint och allvarligt behov av lån för att kontakta den här GUDs fruktiga mannen via ..consumerloanfirm@gmail.com, och jag vill att alla ska be för den här mannen för mig för att han har gjort mycket i min familj och jag ber att gud fortsätter att välsigna dig för det goda du har gjort för min familj. TACKER Rebecca Moses

  SvaraRadera
 18. Jag heter Darci Lyne. Detta är en mycket lycklig dag i mitt liv tack vare den hjälp som Dr. Nosakhare har gett mig för att hjälpa mig att återställa min ex-make med sin stavning av kärlek och magi. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade och letade efter en skilsmässa, men när jag kom över Dr..nosakhare email på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex-tillbaka och hjälpa till fixa förhållandet och göra människor glada i deras relation. Jag förklarade min situation och sedan sökte jag hans hjälp, men till min största överraskning berättade han för mig att han skulle hjälpa mig med mitt fall och att jag nu firar för att min man helt har förändrats till det bättre. Han vill alltid vara vid min sida och kan inte göra någonting utan min dag. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap, vilken stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på Internet eftersom Dr..nosakhare är en riktig spellcaster. BEHÖVS HJÄLP? KONTAKTA
    -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
  du kan också lägga till honom på Whats-app: 2349083639501
  Han är det enda svaret på ditt problem och gör att du känner dig lycklig i ditt förhållande. Och det är också perfekt i ditt förhållande.
  vill du ha din ex tillbaka?
  politisk ambition?
  Barnlös problemlösning?
  Finansiell problemlösning?
  Mörka magiska krafter?
  lösning på sjukdomar och sjukdomar i kroppen
  Alla typer av problemlösning genom astrologi?
  Skilsmässa problemlösning?

  SvaraRadera
 19. Goddagskompisar, mitt namn heter Antonio Laura från Lund-Sweden, en professionell lektor, undervisar vid Stockholms universitet, jag är 45 år Läs mitt sanna livsvittnesbörd om hur jag återställde tillbaka kärlek och förtroende i mitt äktenskap, jag har goda avsikter att denna information kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka trasigt hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka att älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och några muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inga problem att allt kommer att gå bra innan tre arbetsdagar, jag följde noggrant all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad för min man har vägrat att ringa mig eller sms till mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt till mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig har han blivit ringd och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och fram till idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet går till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com)

  SvaraRadera
 20. Hej och välkommen till Spotcap Global Loan Services, jag heter Claudia Klein, jag är långivare och även lånekonsult.

  Behöver du stort finansiell förstärkning? behöver du ett lån för olika ändamål? om ditt svar är ja, kommer jag att råda dig att kontakta mitt företag via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddela oss på WhatsApp: +4915758108767 | och ha ett lån på ditt konto inom 24 timmar eftersom vi tillhandahåller utmärkta lånetjänster över hela världen.

  Vi erbjuder alla typer av lånetjänster, vi erbjuder både långa och kortfristiga lån och du kan också låna upp till 15 miljoner euro. Mitt företag hjälper dig att uppnå olika mål med ett brett utbud av låneprodukter.

  Vi vet att det alltid har varit ett enormt problem att få ett legitimt lån För individer som har ekonomiska problem och behöver lösning på det, tycker många att det är så svårt att få kapitallån från sina lokala banker eller andra finansinstitut på grund av högt intresse ränta, otillräcklig säkerhet, skuld till inkomstkvot, låg kreditpoäng eller andra skäl

  Inga fler väntetider eller stressande bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig dygnet runt - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver

  Vi tillhandahåller lånetjänster i världsklass 24 timmar. För frågor / frågor? - Skicka ett mail till | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddela oss på WhatsApp: +4915758108767 | & Få ett svar på ett ögonblick.

  Din familj, vänner och kollegor behöver inte veta att du har lite kontanter, bara skriva till oss så får du ett lån.

  Din ekonomiska frihet är i dina händer!

  SvaraRadera
 21. Mitt namn är Anna Sjoberg, från Stockholm - Sverige, jag är läkare av yrke. Idag är en av mina lyckligaste dagar i mitt liv att dela med dig här hur jag fick min äkta kärlekspartner hemma på en julsäsong. Jag läste liknande inläggskommentar online blogg förra veckan om Dr. Oduduwa kärlek spellcaster har begåvade krafter för att hjälpa mig med magiska kärlek stava del för att återställa min ex pojkvän tillbaka till mig efter 2 års separation, jag provade, förvånansvärt min pojkvän tillbaka tillbaka för att älska mig och vi boht tillsammans i samma hem för mig, nu älskar vi varandra mer än någonsin tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr.Oduduwa kraftfull magisk kärlek stavning del till alla som försöker förena tillbaka ex kärlekspartner, också älskar stava för att ändra trasiga äktenskapsförhållanden inom 2 dagar dina relationsproblem är över.
  Ni kan alla få samma hjälp från honom via kontaktadress: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com)
  Jag bevittnade verkligen ett omedelbart resultat efter två dagar av aktivering av kärleksstava. Jag vittnar idag att Dr. Oduduwa kan hjälpa till att lösa följande - Love spell portion to ....
  * få tillbaka din ex kärlekspartner,
  * återställa kärleksförhållande mot förlust
  * förena bruten äktenskapsförhållande
  * magisk kärlek för att komma tillbaka
  * sluta skilsmässa
  * Älskar stava för att undvika att fuska par
  * Älskar stava för att sluta dela
  * Talisman ring för kärlek dominans.
  * magisk stavring för kärlek. etc.
  Jag försökte, magiska kärlek stavning del tillbaka min ex kärlekspartner inom 2 dagar. det fungerar till mitt bästa. det fungerar för dig.

  SvaraRadera