söndag 21 augusti 2016

Välfärdssållet

Idag återvänder vi till en av mina käpphästar. Nämligen hur våra skattepengar på ett helt okontrollerat sätt rinner ur systemet.

För dryga 15 år sedan jobbade jag på en myndighet och kontrollerade suspekta finansiella saker (är mdvetet lite svävande). Redan då hade omvanlingen börjat då myndigheterna skulle bli serviceinrättningar med kunder istället för medborgare/skattebetalare/skattskyldiga.

Jag påpekade då att det var hur enkelt som helst att riskfritt lura till sig stora summor från staten. Svaret blev alltid att man fick räkna med lite svinn och att all fokus skulle läggas på att pelle plutt snabbt skulle få ut sina pengar eller svar på sina frågor.

Jag förvånades redan då hur det var möjligt att ngn gav sig på bankrån etc, när man riskfritt kunde köra ett lite bidrags eller momsbedrägeri och lura till sig samma belopp, helt riskfritt. Kontrollnivåerna har fortsatt sjunka och det är fortfarande helt riskfritt att lura till sig stora pengar. Jag vet hur man gör, men säger inget såklart. Dessvärre har fler kommit på det och pengarna rinner som vatten ur myndigheterna till fuskare idag.

Skattemedel,dvs våra gemensamma pengar som slitits ihop av de som jobbar.

Det var en skandal redan då och är det fortfarande. Varje slösad skattekrona är en stöld från skattebetalarna.

Lösningen är självklar. Inför stenhårda kontroller på alla utbetalningar av skattemedel.
23 kommentarer:

 1. "Lösningen är självklar. Inför stenhårda kontroller på alla utbetalningar av skattemedel."

  Det skeppet har nog redan seglat.

  Stenhårda kontroller nu skulle möjligen kunna få ner utbetalningarna till Svenne Banan. Inte för att han fuskar, utan för att han skulle tycka att det var så otrevligt att han skulle dra sig för att söka stöd.

  Men vad gäller de stora klanerna från MENA som nu driver stora och organiserade bedrägerier med t.ex assistentersättning lär det inte gå så lätt. Handläggarna som vägrar att betala lär bli föremål för hot och våld. Såvitt jag förstår är detta redan utbrett.

  Vill man stoppa detta krävs det helt andra metoder, som vi inte ligger i närheten av att ens prata om. Med all sannolikhet kommer systemet att kollapsa innan vi hinner göra något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag tror inte för ett ögonblick att vi kan återgå till kontrollsamhället. Redan för 15 år sedan pratade vi inom kontroll och piska att italiens finanspolis var att ta efter. Dvs beväpnade räder hos fuskarna.

   Radera
  2. "italiens finanspolis var att ta efter."

   Rent allmänt upplever jag att de latinska länderna i Europa är mycket bättre rustade för att hantera mångkulturen. Det finns det en väldigt sund misstänksamhet, kombinerat med riktigt hårda nypor.

   Polisen i de länderna har även oftast en militariserad del, vilket framstår som en MYCKET god idé....

   Radera
  3. Tyska Steueramt är likadana. De har automatvapen och skottsäker utrustning ibland när de gör en raid. Som egenföretagare har jag aldrig strulat med moms och F-skatt och jag brukar få en fråga vart tionde år. Det är nybörjarna som oftast strular för de tror att ingen ser vad de gör. Eller så dyker tidigare syndare upp som bolagsmän vilket gör att det varningsflaggas. Det är tyvärr förvånansvärt mycket som missas, senast var det väl angående reparationen av Södertäljebron.

   Radera
 2. När vi hamnar i lågkonjuktur och skattebasen minskar samt kostnaderna skenar kommer reformerna rullas tillbaka, pesonlig assistans byts mot den tidigare långvården etc.
  Innan det nya normala inträffar kommer politikerna leverera innehållslös varmluft för att komma åt fusket.
  Sen kan man fråga sig om våra makthavare vill lösa problemen på riktigt eller bara vilja visa sig handlingskraftiga inför väljarkåren med eventuella åtgärder.

  /qwerty

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kör rakt in i en jättekris...
   Och då gäller det att veta vad man gör.
   För inget kommer att bli sig likt sefter det....

   Radera
 3. Bankrån vs företagande. 2011 gjorde Swiss Federal Institute of technology en studie där man kom fram till att 43.000 multinationella företag kontrollerades av 1318 andra företag. Och dessa 1318 företag kontrollerades i sin tur av 147 företag.

  Kontentan, att 147 företag (år 2011) kontrollerade i runda slängar 60% av omsättningen på klotet. Världskartell av några få pers. På personnivå dyker samma namn alltid upp. Federal reserve, media inkl reuter, hollywood, finans. Allt är riggat och alla som tillåts få makt av media är styrda utan att de vet ett smack.

  Allt ovan är en konspirationsteori såklart så tro inte på det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. “Reality is so complex, we must move away from dogma, whether it’s conspiracy theories or free-market,”

   https://www.newscientist.com/article/mg21228354-500-revealed-the-capitalist-network-that-runs-the-world/

   Radera
  2. "Allt ovan är en konspirationsteori såklart så tro inte på det..."

   Om något kommer från Swiss Federal Institute of technology, ska man absolut tro på det!

   Det är troligen världens bästa universitet! Förvisso är det rankat som nummer 3 bland de tekniska högskolorna, efter MIT och CalTech. Men ETH (som det heter på tyska) har inte alls drabbats av den kulturmarxism som kryper in snabbt på de bästa universiteten i USA. Det lär visa sig framöver och med all sannolikhet är ETH rankat som etta inom något årtionde.

   Radera
  3. I allt väsentligt är de förmodligen etta redan idag, bedömningskriterierna är skapade av och för amerikanska collegemarknaden, för att ranka inför val av studieort, och det gynnar engelskspråkiga lärosäten i allmänhet och amerikanska i synnerhet.

   Vänligen
   Roten till det onda

   Radera
  4. @ Roten till det onda,

   "I allt väsentligt är de förmodligen etta redan idag"

   Jo, troligen! Jag grävde en hel del i det där en gång i tiden och ETH var en viktig anledning till att jag valde att flytta till Schweiz. Äldsta ungen börjar där nästa år!

   Radera
 4. "Lösningen är självklar. Inför stenhårda kontroller på alla utbetalningar av skattemedel."

  Varför inte bara sluta dela ut pengar? Det finns ingen anledning att merparten av alla pengar skall in till staten för att "omfördelas" där. Annat än att våra politiker skall kunna framställa sig som alla goda gåvors givare, förstås. Personligen kan jag vara utan den illusionen.

  SvaraRadera
 5. Hej.

  Korruptionen och fusket kan användas som argument för en allmän standardiserad inkomstersättning, som kan ersätta samtliga bidragssystem. Det som kallas medborgarlön för att det skall låta bättre.

  Bidragsdelen och skatten för låglönejobb bör kunna jämkas så att man slipper inlåsningseffekter.

  Eller som jag har hört det formuleras: varför jobba heltid och ha cirka tretusen kvar efter fasta utgifter, när man kan 'gå på soc' och lika mycket kvar samt fritid?

  Sedan är det ju så att samtliga väljare till partierna S,V,Mp,L(Fp),C,m,Kd samt Fi har röstat för att importera massarbetslöshet och massivt bidragsberoende. Då höves det dessa personer att betala kalaset. Det är ju inte så att det var brist på svenskar som kunde utföra låglönejobb före invasionsinvandringen inleddes tidigt nittiotal.

  Röstar man dessutom in människor med helt annan syn på stat och samhälle, utan att veta vad man gör, kanske man skall ta sig en funderare på om man borde ha allmän rösträtt.

  "If you vote for the impossible, the disastrous is sure to follow."

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju undra över varför kommunernas socialkontor betalar ut stöd varje månad till personer som uppenbarligen är fullt arbetsförmögna och som inte kan visa att de försöker komma in på arbetsmarknaden (läs: alla muslimska kvinnor som hålls hemma). Som svensk måste man löpande kunna visa att man söker jobb och går på kurser för att få sitt försörjningsstöd utbetalt, annars blir det snabbt indraget.

   Radera
 6. @ Tartarus,

  Off Topic,

  Vi var inne på vad som händer i mindre orter nu och i samband med detta såg jag:

  http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/08/20/11354201-7-kloverns-vision-en-verklighet-i-hogsby/

  Välgjort inlägg med fin grafik, som visar att kollapsen är nära.

  SvaraRadera
 7. avnämare är ett lustigt ord, med lite olika begrepp, kan tex översättas med = purchaser

  mottagare av:
  vara
  råvara
  halvfabrikat
  för försäljning eller vidare förädling:

  purchaser = köpare, upphandlare
  (även: inköpare, beställare)

  är ett annat ord (begrepp) som ligger nära i fråga om
  ligger avnämare nära.

  "utländska avnämare för den svenska exportsuccén välfärdsindustrin"

  Bet. nyans: om mottagare av allt möjligt (av eko. betydelse),
  t.ex. arbetskraft:
  representanter för lärare, elever och avnämare möttes för att diskutera vinster i välfärden (vart räntesnurrorna hamnar)
  (här är det oklart vilka som är avnämare, i vart fall är
  det inte skattebetalarna, så det får antas vara ägarna eller i vart fall de anställda rektorerna)

  Ety: sedan 1633; av
  lågty. afnemer el.
  ty. Abnehmer med samma bet.

  eg. 'person som tar ngt från ngn'
  :-) jämför politiker....
  S.W

  SvaraRadera
 8. andra betydelser:

  avnämare = mottagare = part som tar emot ett intresse
  = konsument = mottagare av vara (eller tjänst)
  = köpare = den som köper en vara eller arbetskraft
  = förbrukare = den som mottager en vara eller tjänst

  Det är nog inte direkt rätt, utan mer företrädare/intressenter, som tex advokatsamfundet som direkt eller indirket företräder kapitalintressen som fattat galoppen med den nya statliga (socialistiska) marknadsekonomin, även om inte alla trådar går via något av sällskapen på Blaiseholmen eller runt Kungsträdgården.

  Antonymer

  Avnämare <-> producent, tillverkare, leverantör, säljare, försäljare
  .............---------..-----------..----------..-------..----------
  konsument..förbrukare...mottagare...köpare...kund

  men var kommer väljare, medborgare, skattebetalare, folket in?
  är det stakeholders till den så kallade nationalstaten, eller är
  det EU-medborgarna eller är det rent av aktieägarna till alla företag som har hittat till Bryssel för sin försörjning via Europas åldrande befolkning...

  Här är betydelsen glasklar...
  ..."överflödsvaror
  av allehanda slag
  lockade välklädda
  avnämare av båda könen."
  (Viktor Rydberg, Den siste atenaren.)

  S.W

  SvaraRadera
 9. stakeholder = person or organisation with a legitimate interest

  är nog inte en avnämare som man vill tro, men ligger faktiskt ganska nära den begreppsbetydelse som vanliga medborgare överförts till, dvs inte som egna objekt, utan potentiella finansiärer till privata företag, och inga länder är så intressanta som länder med hög skattenivå, för det finns så klart mest tillväxtpotential (pengar att tjäna) frågan är om medborgaren anses vara avnämare, och om medborgarskapet är viktigt, för om det är det, så kommer man in på nettoskattebetalare och nettoskattemottagare, och det är nog här som det börjar gå upp ett ljus, länder med högs skattevilja kommer initialt att vara föremål för väldigt stor ekonomisk nytta för företag globalt, eftersom staten samlar in intäktssidan genom monopol på våld (ytterst) och annars genom medborgarnas goda minne.

  Den så kallade marknaden för offentlig upphandling är sas sötebröd för den nuvarande Svenska kapitalismen (och vår magiska tillväxt), eftersom man slipper konkurrens direkt mot avnämaren som direkt skattebetalare efter skatt, varför man bara behöver sälja in "saken" till en kommunalklåpare, tex inköpare av leverantörer av hem för skäggbarn, tex den paddformade girigbuken Leif-Ivan Karlsson som i ordets denotativa bemärkelse figurerar idag i Expressen, det är sam taget ur en batman-film, och den som fattas är bara en flankerande superskurk, tex Stockholms finansborgarråd som är nästan lika läskig som nyttig NGM-agent.
  (det är inte begåvning utan hänsynslöshet och inkometens som är grunden som meritokratisk premiss för den nya NPM-staten, det paradoxala är att det mer är vänstern än högern som initierat vansinnet, när väl marknadskrafterna fått vittring på affärsmodellen, så går intresset över till den andra sidan eftersom avkastningen är enorm på välfärds/godhetsindustri, och det är så klart orsaken till populismen, en orm som äger upp sig själv. Inte ens skattebetalarnas förening eller nymoderaterna hänger med på vansinnet.
  affärsmodellen är för smart och Rambergskan skördar enorm ekonomisk framgång med hög moralisk svansföring, alla älskar det.
  S.W

  SvaraRadera
 10. några översättningsexempel från EUs debatter, (som har några år på nacken)
  https://sv.glosbe.com/sv/sv/avn%C3%A4mare

  källa: OJ4 = the Official Journal of the European Union
  http://eur-lex.europa.eu/JOIndex.do

  Source url: Europarl8: A Parallel Corpus for Statistical Machine Translation
  http://www.statmt.org/europarl/

  Exempel med avnämare, alltså översatt till Svenska, och det fina germanska ordet från 1600-talssvenska, som är svårt att hitta synonymer till, går knappt att finna i vår egen politiska debatt, visst är det märkligt, att en spade inte är en spade när EUs framtid står på spel.

  "Producenten för register över
  leverantörerna av alla råvaror,
  avnämarna av slutprodukterna och
  tillverkningsprocessens kontrollsystem"
  Europarl8

  "Dessa växter berikar den ekologiska mångfalden,
  om vi stöder dem;
  det skulle samtidigt ha den fördelen
  att vi inte enbart odlar spannmål,
  spannmål som vi hur som helst
  inte kan finna avnämare av".
  oj4

  "Fram till... hade företaget inte utvecklat
  någon produkt lämpad för privata avnämare,
  vilket var det egentliga ekonomiska målet för SLT"
  oj4

  "I sådana nätverksstrukturer
  räknar de olika parterna alltid
  kunskapsöverföring, tidsöverföring och tjänsteöverföring
  i det egna landet som en tjänst
  som tillhandahållits avnämaren,
  trots att denna tjänst inte utlöst
  någon gränsöverskridande betalning"
  Europarl8

  "Jag skulle därför vilja ställa en fråga
  till kommissionsledamoten:
  Vilken strategi har kommissionen för
  att klara detta utan att för den skull stoppa projektet
  att få in utvecklingsländerna och på lite sikt
  göra dem till stora avnämare av just jordbruksprodukter?"
  Europarl8

  "Kommissionen välkomnar därför uttryckligen er vädjan
  till den belgiska regeringen, men också till de regionala
  och kommunala myndigheterna, som också måste bidra till
  att målinriktat koordinera och påskynda de administrativa
  förloppen, som måste sörja för den erforderliga samfinansieringen
  och för att EU:s understödsmedel, som redan har överförts till
  de nationella och regionala institutionerna, nu också äntligen
  överförs till de slutliga avnämarna och
  att medlen uttöms effektivt".
  Europarl8

  "Det är två vitt skilda saker:
  medan Eurostat har som mål
  att på ett enhetligt och organiskt sätt
  samla in allmänna statistiska uppgifter
  från de olika medlemsstaterna,
  med allmänheten och de olika administrationerna
  som sina huvudsakliga avnämare;
  de som med andra ord ger Eurostat arbete,
  så har observatoriet mer specifika mål,
  mer väldefinierade mål,
  inriktade mot marknaden och
  företagens och de yrkesverksammas behov".

  oj4 (det är möjligen på observatoriet som den intressanta statistiken finns)

  "Europaparlamentet välkomnar tecknen på
  att Kina nu är mera villigt att verka för fred
  i Darfur och uppmanar Kina, som är avnämare till... procent
  av Sudans oljeexport, att ansvarsmedvetet
  använda sitt stora inflytande i regionen till
  att få Sudans regering att fullgöra sina åtaganden
  enligt det omfattande fredsavtalet och fredsavtalet
  för Darfur

  oj4 (morsch galosch, det var en av alla förhoppningar)

  "Levnadskostnaderna är högre i glesbygden
  eftersom de fåtaliga invånarna utgör alltför
  få avnämare för varor och tjänster"
  oj4 (olönsamma konsumenter bör flytta till storstäderna)

  "De åtta samarbetsvilliga slutliga användarna
  var under undersökningsperioden avnämare av omkring ... %
  av den totala importen (uttryckt i volym) till gemenskapen
  av den berörda produkten med ursprung i det berörda landet"

  S.W

  SvaraRadera
 11. En avnämare är således en slags konsumtionsenhet för varor och tjänster inom tex EU, men inte vilken konsumtionsenhet som helst, för det är inte skattebetalaren eller medborgaren som röstar, utan en intressent för dessa, vilket ligger rätt nära socialism, någon som vet bättre, dvs en kommunal tjänsteman som arbetar med upphandling och enbart har sin lojalitet riktad mot chefen, som har en chef som har ett kommunalråd som chef, som ytterst har ett partikansli som chef.

  Det var här, någon gång under 90-talet som NPM sköt fart, och de lymlarna via kommunikationsavdelningar på statliga verk började benämna medborgarna för kunder, så en arbetslös blev en kund för privatiserade tjänster för företagare, tex de väldigt väldigt kompetenta "lotsarna" som i bästa fall lärde ut hur man skriver en meritförteckning, men inte ens detta kunde de,

  Curiculiuum Vitae (CV) är internationellt använd, i Tyskland (Lebenslauf) och i USA (Résumé). EU har en standard för CV, (Europass). EU-parlamentets och rådets beslut nr 2241/2004/EG.

  I Sverige används självklart CV synonymt med svenskas "meritförteckning". som alltså inte är synonmt med CV internationellt, en meritförteckning förtecknar arbetslivsmeriter med fokus på specifika kunskaper (skills),

  ett/en CV är alltså en hel levnadsbana med utläggningar allt möjligt utöver utbildning och yrkeserfarenhet. Tex uppväxt, etnisk bakgrund, språkdomän, fritidsintressen och föreningsmedlemskap, partibok inte minst för vissa tjänster som generaldirektör.

  Åsikten att ett CV = meritförteckning, får anses vara lie lokalt svenskt, eftersom meritförteckning kanske leder fel, dvs att fokusera på vad personen faktiskt har för kunskap, och mindre socialt mumbo jumbo.
  kanske även för mindre formella (kravställda) ansökningsprocedurer som tjänster inom partigängerivärlden får levnadsbana och livstilsfrågor vara viktigare än formell kompetens, vilket förklarar rätt mycket av den nysvenska inkompetensen inom de högre sfärerna, sannolikt är snart hela Sveriges politiska ledning inkluderat högre tjänstemän värdegrundslallare som bara kan åstadkomma katastroftillstånd och förödelse, Svenska kyrkan är bara ett exempel. Det handlar om vad du sger/kommunicerar, inte vad du gör, för den som gör något åt problemen :-) funktionella människor, får så klart en slägga i nyllet av de dysfunktionella, eftersom våra ledare tom numer börjat säga, inte jag tänker, för det gör de inte, utan jag känner att detta är rätt väg, känslor är nog bra, men inte när man ska fatta beslut om målkonflikter, så det kan bara sluta på ett sätt, de som inte känner utan tänker, röstar med fötterna, och det är fair.... vad som är orättvist är att de som kör över stupet och in i bergväggen så snabbt omgrupperar, och låtsas som ingenting, men känslorna består.

  CV används som term vid tillsättande av högre chefspositioner där de sociala meriterna (kontaktnätet) var lika viktiga som arbetsmeriterna, småningom överfördes CV som lät lite finare som samlingsgrepp för all dokumentation som ska bifogas en ansökan, inkluderat meriterna, och då blev dessa inte så viktiga, så det blev en massa ordbajseri som ingen orkar tröska igenom, varför cv kanske inte är helt optimalt för 100-tals sökande av en tjänst som ogräsrensare i kyrkogårdsförvaltningen, så man hoppade över anställningar och anlitar företag som avnämare.
  S.W

  SvaraRadera
 12. Övriga närsynonymer till avnämare:

  kund = ‘juridisk eller fysisk person som mottar vara eller tjänst’

  definitionen innehåller verbet ”mottar” (presens).

  Problem med kundbegreppet uppstår ifråga om "potential" dvs alla kunder som ännu inte blivit det. (tänk skattebetalaren som kund :-) och vilka skattebetalare som är på väg att lyfta iväg i globaliseringens tidevarv.

  Kundbegreppet (även inom staten) förses av de djuptänkande kommunikatisonsavdelningarna med s.k förledsbestämning, tex
  presumtiv kund
  potentiell kund
  suspectkund
  prospectkund etc.

  som betyder lite olika beroende på hur nära
  de som ännu inte är kunder är att bli verkliga realkunder.
  Så i takt med massinvanding som är lönsam för välfärdsindustrin,
  så omfördelas resurser inom hela statsförvaltningen samtidigt som skatten måste höjas, utan att lönerna höjs, och vad gör en polis, sjuksyrra lärare då? Ja inte fortsätter man, och inte tar man CSN lån för att börja på lärarutbildning med särskild inriktning på genusteori.

  Ett företag vill oftast kalla alla som marknadsavdelningen skickar ut information till (raggar) för kunder, även de som inte begärt att få information önskar den.

  Intressenter, affärsparners eller mottagare (avnämare) är andra alternativ.

  Så tex skäggbarn från Afganistan är oerhört lönsamma kunder, och de ger en enorm ekonomisk avkastning, både för smugglarna, men framför allt för alla företag som lärt sig räntesnurra, och som säljer välvärdstjänster till farbror staten, refugee wellcome är expempel på marknadskoommunikation till potentiella kunder till alla företag inom humanindustrin, som skattebetalarna finansierar, och först går lojaliteten från parnassen till sd över för de som tidigare för förmånstagare av omfördelning, sedan börjar lojaliteten övergå från finansiärerna, skattebetalarna, när de upptäcker att snöd kapitalism begår rovdrift på skattmedel samtidigt som statens grundfunktioner är i upplösning och då hamnar vi där i är nu. Medborgaren blev ett medel och inte ett mål, och då upphörde medborgarfunktionen vilket är grunden till varför EU kommer att haverera, våra ledare glömde bort grundregeln inom marknadsekonomin, vem som betalar kalaset ytterst, och detta kan bara förklaras med kognitiv dissonans av dilettanter som avancerat långt över sin kompetensnivå, dvs de begriper inte att de inte begriper förrän det brakar och då är det för sent. I rättvisans man ska sägas att nymoderatera har ett arv att förvalta från hövdingen och de gröna, som kommer att göra ont att komma till rätta med i maskopi med kd, l och c, varför en ledare i Akbs kläder ska fundera på om målet är 4 eller 8 år, och är målet två perioder, så bör nog m regera ensamma, vänta bara när inte intäkterna möter utgifterna och marknadsräntan stiger, och bostadspriserna sjunker, (eftersom social oreda ger kapitalförluster samtidigt med högre risk, dvs ränta, varpå kassaflöde minskar och värdet sjunker, visst går värdet att upprätthålla ett tag med kommunal upphandling av borätter, men när skattebetalarna drar, är det tomt i krubban och då biter "kunden" som är kvar för färden tillbaka hårt. S.W

  SvaraRadera
 13. onsument 1 = person som köper varor/tjänster
  (handel) som produceras av företag för
  att konsumera dem.

  subst: konsumtion
  verb: konsumera
  adj: konsumerad

  Jämför: förbrukare

  subst: förbrukning
  verb: förbruka
  adj: förbrukad

  konsument 2 = djur som livnär sig på andra organismer
  (biologi)
  Bladet förbrukar koldioxid
  Kon, som äter (konsumerar) gräs, är en miljö(o)vänlig konsument.
  Maskar konsumerar kadaver
  Ormen som slukar (konsumerar) kaninen
  Människan äter (konsumerar) kalven som är ekologiskt uppfödd

  OK (oljekonsumenterna) är ett företag i kooperationen som
  möjliggör för konsumenter att konsumera raffinerad olja.

  VK (välfärdskonsumenterna) är en korporativ politisk
  klass till höger, mitten och vänster som konsumenter
  skattemedel via LOU för att finansiera den nya välfärds-
  industrin, det är om möjligt tre nummer dummare än boo.com och så länge folk tror så stiger aktien. Om/när den faller så gäller det att ha skaffning i skafferiet + kulor och krut.

  hehe, folkvandringen har bara börjat, det är bara att följa pengarna och när leverantörerna av pengar (den arbetande produktiva befolkningen) slutar arbeta enl skattekontraktet, blir ladan tom och det blir lite nyordning, dvs utan skattefinansierad privatiserad välfärdsindustri utan skattebetalare, återgår ordningen till det normala urtillståndet :-) utan både nationalstat och Eurostat.

  Avnämarna regerar, det är inte folket, utan i princip de avsubsidiariserade kommunerna, som snart är storregioner, som handlar upp ännu större entreprenader med ännu större komplexitet, med ungefär samma kompetens. Snart sitter Ivan Karlsson och Co i kommunledningen, om de inte redan gör det :-) S.W
  ps ironibestänkta och illasinnade metaforer och formuleringar är olyckliga misstag och dementeras i takt med att de missförstås/misshagas ds

  SvaraRadera
 14. Repetition:

  avnämare = mottagare = part som tar emot en nyttighet
  = intessent = part som företräder ett intresse
  = advokat = part som företräder parts (uppdragsgivares) intresse
  = konsument = mottagare av vara (eller tjänst)
  = köpare = den som köper en vara eller arbetskraft
  = förbrukare = den som mottager en vara eller tjänst
  = finansiär = den som betalar för verksamhet i eget intresse
  = intressent = någon som påstår sig företräda individens intresse,

  eller rent av det så kallade allmänintresset, och vilka "alla män" är numera är inte helt klart, sannolikt även allskäggmen, men kanske inte fattiga kvinnor och barn i flyktingläger, där finns inga vinstintressen som advokatsamfundet kan företräda via herrklubbar och andra avgrenade intressentföreningar med kvinnlig fägring, tom Svenska kyrkan är en nyttig ekonomisk idiot :-) som de kan fundera lite på, huvudmännen, dvs partigängarna har för intresse av lönsam välfärd via den produktiva underbyggnaden, kommer att öka välfärden kollosalt, tills supply/demand möter varandra. Vad som händer när supplyers går upp i rök, är inte helt enkelt att räkna ut, men några antas betala för all vinstgenerad godhet, inkluderat prelaterna i Stockholms stift, men när marknaden för välfärd kollapsar, rimligtvis om de som betalar (kunderna) slutar betala för konsumtion av tjänster grundat på brottslighet (människosmuggling)
  som genererar enorma vinster genom att leverera absolut ingenting av ekonomisk hållbar nytta, så får man försöka föreställa sig vad som händer den dag rekylen kommer, för det är bara en tidsfråga. S.W

  SvaraRadera