lördag 21 november 2015

Funkar svenska gränskontroller? Ja i Finland

Såg på twitter att Migverket skulle ha sagt att gränskontrollerna fått effekten att färre kommer. Dvs den icke nämnbara effekt man egentligen ville ha som jag skrev om för några dagar sedan. 

Det stämmer inte. Strömmen är fortfarande stark och mönstret per veckodag likadant. Många har tidigare talat om att hösten/vintern skulle stoppa flödet och att det är säsongsbetonat. Detta ser vi inget av än så länge.

I utlöndsk press rapporteras det ofta felaktigt att Sverige stängt gränsen. Det kanske har en effekt, men flyktingarna är ju uppkopplade så de lär väl raskt få reda på att det bara är att söka asyl som vanligt.


Söndagar ör det alltid en dipp som ni ser med en topp på måndag. Jag antar att de är förre tågavgångar på söndagar?

Lite tidigt att dra slutsatser, men i Finland verkar en halvering ha skett med de svenska gränskontrollerna, örecis som förutspått då alternativet är att vända eller söka asyl. Blir spännande att se nya veckouppdateringen därifrån.
3 kommentarer:

 1. Åtgärderna har fått avsedd effekt. Utspelen lugnade kritiken och skapade andrum. Regeringsledamöterna fick visa sig i TV och gav sken av handlingskraft. Migrationsströmmarna får människor att känna sig viktiga som hjälper flyktingar (och trisslotter)
  Vem som köper ISIS olja som finansierar terorrverksamheten som politikerna nu vill bomba bort vet ingen. Oljan bara dyker upp i biltanken. FNs säkerhetsråd har givit mandat åt alla länder att bomba ISIS
  http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=52623

  Men när kommer säkerhetsrådets resolution att reda ut vilka som finansierat teerorverksamheten via oljeköp och andra transaktioner med gruppen. Eftersom världen är rund misstänker jag att hängningssnaran från ICC i Haag skulle träs över några överraskade människorättsförbrytare. Man anklagar Assad för oljefatsbomber men köper glatt olja av halsskärare.

  Svenska kor är öronmärkta och massövervakningen skall bli ännu mer genomträngande. Biometripass föreslås, men oljan saknar ursprungsmärkning. Blodsoffer för billigare semesterresor när oljepriserna pressas av svarta marknaden.

  Indirekt kan man säga att överpopulationen i Syrien lade grunden för resurskonflikten som övergått i något annat.
  http://www.nytimes.com/2014/01/22/opinion/friedman-wikileaks-drought-and-syria.html?_r=0

  USAs bombningar i Irak förvärrade problemen eftersom ett överbefolkat Syrien (av egen förskyllan på grund av kopulationsbeteendet) fick ta emot en miljon Irakier. Moder natur pressade dem över stupet genom torkan. Hade Syrien haft en teknologisektor som i Kalifornien hade man kunnat externalisera dessa problem genom lågkostnadsproduktion i Kina och högprisförsäljning i världen som man kunnat köpa vatten och mat för i utbyte. Syriskättade Steve Jobs Apple som exempel.

  Om nu människor i dessa länder skaffar fler barn än jorden och vattnet kan försörja skall vi då förvänta oss våg efter våg av överbefolkningsöverskott tills även vi är överbefolkade och hela världen svälter ihjäl? Rosling menar att tvåbarnsfamiljerna numera är fler än flerbarnsfamiljerna men om populationstalen redan etablerat sig på en för hög nivå sett till långsiktiga klimatvariationer så hjälper det inte.

  Mona Stahlin kan inte räkna utan känner kallt att någon annan betalar för hennes hjärtas Tobleronemigration. Sverige importerar redan mat. Ju fler munnar, desto mer import måste till. Fredrik Reinfeldt säger att vi behöver fler människor i arbetsför ålder. Men arbetsför och kompetens skiljer sig åt. Fredrik har läst naturvetenskap men kan han arbeta i ett avancerat CAD-program? Det vill säga Fredrik är i arbetsför ålder, men har han rätt kompetens? Snacka går ju, utföra är något annat.
  Om Syriens befolkning hade haft kompetens att framställa mer vatten hade torkan inte gjort dem någon skada. De var i arbetsför ålder, men valde våldsamheter istället för anpassning. En miljon människor hade kunnat anlägga jättelika avsaltningsanläggningar. De var ju i arbetsför ålder enligt Reinfeldt och samlad svensk tyckarelit.

  Livet är hårt om man inte lär sig att leva efter spelreglerna. Sveriges IQ har sänkts sedan 2003 vilket inte bådar gott https://www.iqtestforfree.net/average-IQ-by-country.html

  SvaraRadera
 2. Ja svenskar flydde till USA. Men mängden jungfrulig mark har markant minskat med de totala ökningarna av världens populationstal. Det vill säga situationen då är inte densamma som situationen då. Sluta skapa intryck av någon form av samvetsskuld för dåtiden. Det är nutidens obalanser vi talar om. Allt annat är barnsligt från Tyckareliten som gärna får bli helvegetarianer och fortsätta populationsökningarna ända tills inte ens sojabönsplantagerna och vattenresurserna kan upprätthålla de populationstalen.

  SvaraRadera
 3. Drapan mot Reinfeldt och arbetsför ålder var fin,tack för den ,de länder vars befolkning nu flyr till Sverige har ett överflöd av människor i arbetsför ålder inte hjälpte de dem.

  SvaraRadera