onsdag 25 november 2015

Ny verklighet?

Det nya narrativet från alla som bara för någon eller några veckor sedan talade om att det inte fanns några tak eller som Virtanen, att vi skulle nationalisera tillgångarna, är att det är en ny verklighet nu.

Ingen hade kunnat förutspå den här utvecklingen, och att vi nu är i ett helt nytt läge.

Stämmer det? Hur såg det ut den 6/9 när Löfven höll tal på Medborgarplatsen om att hans Europa inte har några murar.

Veckan innan hade vi tagit emot 3200 flyktingar. Det är en årstakt om 170 000. 


170 000 i årstak var alltså helt ok. Samma vecka som talet hölls var det drygt 5000/v. En årstakt om 250 000.

Var ligger vi då idag när allt har brakat samman? Tom sista oktober är det 112 000 ansökningar, till detta kommer ytterligare ca 30 000. Alltså färre än det som var helt ok när Löfven höll sitt tal.  140 000 har faserat hela systemet, men ändå tyckte Löfven, Aftonbladet mfl mfl att en åratakt om 170-250k var helt ok. Låter det ologiskt? Det är det. Det är nämligen ett gäng hycklare, de hade fel då, vi kunde inte ha det tempot då heller. Lögnen om att det är en ny vetklighet stämmer inte. 

Däremot har vissa av dem vaknat ur sin dvala och ser verkligheten på ett nytt sätt, utan skygglappar.


Statistiken är från migrationsverkets hemsida.

Avslutar igen med en godhetsknarkare som blivit förblindad av den migrationspolitiska träspriten

4 kommentarer:

 1. Kika på migverkets hemsida - statistik samtliga medborgarskap. Asylsökande från ca 150 länder 2014. Av totalt 193. Till Sverige.

  SvaraRadera
 2. Tror regeringen helt enkelt satsade allt på kortet "Tyskland stänger sina gränser först".
  Då hade asyltrycket sjunkit drastiskt och man hade kunnat fortsätta låtsas vara godast i världen.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Väntar på att få se vad som händer om Erdogan släpper på kranen, särskilt om det sker en eskalering med Ryssland. Ett möjligt scenario är att han gör detta innan eventuella åtstramningar här tas i bruk, då Sveriges representanter tydligen spjärnar emot det avtal Turkiet vill ha igenom.

  Vi skall inte glömma att ingen politiker på riksnivå förklarat hur vatten & avlopp, el, tillgång till mobiltelefoni/ -internet, kollektivtrafik, tandvård et c skall kunna finansieras med en behovsökning på över hundrafemtiotusen nettokonsumenter av svenska skattemedel; har de verkligen inte kunskap om hur kostnader fortplantas genom system?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. När siffror blir för stora saknar de flesta möjlighet att göra jämförelser och missar vad det innebär i realiteten. 170'000 nyinvandrade människor per år motsvara en svensk storstad som i storlek är större än Uppsala (140k) men mindre än Malmö (280k). Vi pratar alltså om Sveriges 3:e och 4:e största städer. Vad kostar det att bygga ett nytt Uppsala med vägar skolor och sjukhus ? Även pluttsiffror från förr på 70'000 per år motsvarar ett Gävle (13:e största stad). Jag tror inte de förstår hur litet Sverige är eller hur få vi är här. Allting över 20'000 per år är för mycket enligt mig.

   Radera