lördag 28 november 2015

Romson: Vi struntar i verkligheten i opposition

Det är väl inga direkta nyheter att Miljöpartiet lever i någon form av illusion. Men det verkar som att man medvetet struntar i verkligheten. Hur ska man annars tolka uttalandena av Åsa Romson som Niklas Svensson återgav på twitter. De är från SR lördagsintervju om jag förstod rätt.

När man sitter i regeringen måste man alltså ta hänsyn till verkligheten, trots idoga försök att blunda i ett år.5 kommentarer:

 1. Hej.

  Detta är det yttersta beviset på att det ideologiska kluster Romson och andra relativister använder sig av är en religion. Det är en religion för den nya tidsåldern där endast ett fåtal har kunskap: resten av oss har att lära oss lyda värdegrunden och lita på våra Auktoriteter när de tolkar denna för plebejer.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Man ska nog inte döma ett helt parti, det finns många realister i mp, problemet är partiet aldrig har behövt ta ansvar, och att först S 1998 och 2002 och sedan M 2010 velat regera, och att mp varit patologiskt inriktade på en fråga, att upplåta ändliga resurser för alla. S och M har slig lite själva att skylla.

  Notabelt är att Romsons hulkande, att hon var ledsen, var självömkan. Hon hade lyckats slingra sig ur den första flerpartiöverenskommesen, som Fridolin fick ta, och så simmade Romson lugnt vidare, och gjorde bara bort sig, i fråga om empatisk inkompetens, när hon oroade sig för klimatmötet. Dvs problemet i ett parti som mp är ärlighet. det finns ärliga milköpartister, som är idealiser, men så finns det de som i allt för hög grad blandar samman personligt intresse, med partiintresse, med regeringsintresse, med allmänintresse.

  Men så kom kabinettsfrågan, S måste ha ställt kabinettsfråga, att endera så gör vi upp i fråga och regerar vidare, eller så går vi till talmannen....Anledningen är enkelt, det finns numea visst handlingsurymme för fler maktkmbinationer, än två block, vilket är hela poängen med parlamentarisk demokrati. (mångfald förhindrar enfald).

  Så Löfven talade om hur det var, regeringen kommer att spricka, om inte....


  Nu blev knepigt, för tänk om det blev regeringskris, då blir det ju ingen klimatkonferens och ingen vidare karriär, för Romsons karriär är inrikespolitiskt körd. Nu blir det roligt, för Fridolin har ju fått fronta partiet hela den besvärliga hösten, och Kaplan och Romson har sas hållit sig undan, och att vår bostadsminister inte sysslar med bostäder, den fråga som är central för integration och mottagande, är numera allmänt känt.

  Hur som helst, Fridolin är ingen dålig minister, rent av en tillgång för S på utbildningsdepartementet i relation till egen kompetens.

  Så Fridolin, som i reltation till övriga, faktiskt har kompetens och vett, började surna till att dra hela lasset, så när man till slut valde att välja makten, vilket naturligtvis var Romsons och Kaplans formulär A, så var det sas inte Fridolins tur, han hade redan frontat. Och nu skipas rättvisan, dvs Romson fick bita huvudet av skammen, om hon har ngn, och presentera regeringens beslut.
  S.W

  SvaraRadera
 3. Naturligtvis behövde Romson ett skäl, och det var, inte "våra", utan "mina" kommuanlråd, det var för deras skull som mp blev "tvungna" att fatta beslutet, och att rösten sprack berodde på en massa orsaker, men inte för att ngn tyckte synd om ngn flykting, utan synd om sig själv. Tyckte Romson synd om flyktingar skulle hon ju gråta över alla kvinnor och barn som lämnas kvar, eller blir utan bistånd. Så detta var äkta, att vara den, tillika kvinna, som fick utstå smäleken att inför Svenska folket presentera en politik som ligger nära SD, som att KD skulle överge gud, vänsterpartiet överge socialismen, moderaterna Mammon, Centerpartiet överge skepsisen mot kärnkraft eller Fp propagera för en Flumskola, vem som helst skulle tyckt synd om sig själv i den positionen, och Romsons hade det sas lite stökigt redan från start (med att inte kunna hantera politikens dubbelmoral).

  Det är inte svårt att se att Romson fick Svarte Petter, och fick fronta, men det är ngt som inte riktigt sitter rätt inskruvat, om att förstå hur man tolkas. För idag på nyheterna så skulle man vända på det hela, men det slog helt slint. För Romson, som iinte kan låta bli att le, när hon drar en vals, argumenterade i reportaget att det var en hypotetisk fråga med medlemsomröstning, och att hon inte visste vilka som stod bakom eller vad de egentligen ville. Det vet hon naturligtvis visst, det gick för fort med den nya dealen, och den var sas inte riktigt förankrad, så man har försökt med ett indiskt reptrick. Att hålla ihop regeringen, och kanske inte riktigt klara av att kommunicera för partimedlemmarna vad som ryms under det rosa täcket, vad man dolt för info, vilket alltså inte gick bra.

  Dagens inslag visar, hur PS valde att förespegla saken, ett järtecken. Naturligtvis, om Romson hade egen kompass, eller förnuftiga rådgivare, ha uttryckt sin stora förståelse och sympati för pågående medlemsuppror, de har ju matats med felaktiv info om orsaken. Detta är en kollektiv regeringsmiss, så när nu stackars Romson uttryckte noll och intet sympati för pågående omröstning, så visade hon ju att precis det hon inte borde visa, känslokyla för alla stackars mp-muppar, likt medlemmar i Livets ord, som faktiskt tror på pastor Ekmans förmåga att ge kollekten till gud.. Till på köpet uppbackade av Garton, som fifflade in Margot, för att försvaret inte skulle bli för genomskinligt, att det inte alls handlar om mäns har mot kvinnor, utan oförmåga att hantera ett väldigt svårt, kanske omöjligt uppdrag. En tänkande kvinna eller man, skulle inte utsätta sig för den riskexponering Romsons uppdrag innebär. Så det är inte omöjligt att inslaget eldade på motivationen att genomföra en medlemsomröstning, vilket är det bästa som kan hända mp och Sverige, för då måste man använda reala argument, om man inte vill fortsätta på den idealistiska linjen, för ska man vara idealist, ska man inte hantera skarpa frågor, utan hålla sig mer i religions- eller kulturbranchen. Spelar ingen roll, de skäl som finns för gällande beslut finns kvar, och det kommer att fortsätta välla in människor, eftersom stigen och smugglings-cyndikaten är upptrampad sedan 2002, då detta går inte att mjuklanda, och mp måste välja nu, ska de fortsätta förnedra sig och vara kvar på RK, eller ska man pipa nu. Det kommer inte att bli ett dugg bättre, och det har inte ens börjat at gå åt helvete ännu. Så endera så hoppar de av, eller så kommer Fridolin få ta nästa presentation, dvs om de ska bli fler konferenser på EU-nivå, det är sas detta som är rävgiftet, och skiljer gräsrätterna från rören. S.W

  SvaraRadera
 4. Det finns flera verkligheter för Åsa och Fridolf samt våra propagandamedia. Nu är det ju klimatjippo all in som gäller. Det intressanta med dessa verkligheter är att de är isolerade ifrån varandra. Flyktingverklighet, klimatverklighet och sist men inte minst den onda kärnkraften är verkligheter som aldrig berör varandra. Fler innevånare leder inte till fler utsläpp och miljöpåverkan, och kräver inte mer energi. Ekonomiverkligheten? Hahahaa...

  SvaraRadera
 5. Undras om hackspetten fattat Romson's påbud...allt åt alla ?
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YMZlS0z2mJ0#t=61

  Stora frågan...finns det hackspettar ? ( eller är vi alla fiskar ? sedan vår tid i havet ;-)

  SvaraRadera