lördag 28 november 2015

Migrationsverket lånar personal

Vi har ju tidigare sett att Försvarsmakten lånat ut personal till Migrationsverket. Detta för att sköta ledningsfunktioner. Kanske bra övning för dessa, vad vet jag.

Nu har tydligen verket lånat ytterligare personal från Regeringskansliet, länsstyrelserna, kriminalvården och åklagarämbetet.

En grundförutsätning är att allmänheten inte skall drabbas negativt.


Man har alltså personal som man klarar sig utan på myndigheterna? För det är väl för allmänheten alla myndigheter jobbar?

Kanske ett utmärkt sätt att förstå att man har för mkt personal här och där, eller ineffektiv personal.

Det behöver inte vara så, utan man kanske bara samlar saker på hög nu, men med min bakgrund på en myndighet för ett antal år sedan, vet jag att det iaf där var alldeles för många som gjorde alldeles för lite.

http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2015/2015-11-26-Migrationsverket-lanar-personal-fran-andra-myndigheter.html

4 kommentarer:

 1. Hej.

  Ett säkert sätt, i min begränsade erfarenhet, att bli impopulär på myndighet eller i annan offentlig förvaltning, är att inte vara politiskt korrekt (eller följa värdegrunden som det heter numera) och ändå lyckas bättre än andra. En medelmåtta tål inte att konfronteras med valet att bli bättre eller acceptera att den ärt sämre; inget förenar en medioker arbetsstyrka som en duktig j*vel.

  Jag håller för troligt att Mig-verket kommer att ges lov att ta människor i arbetsmarknadsåtgärder, eller med ekonomiskt bistånd, i anspråk. Oavsett kompetens, utbildning eller arbetsförmåga.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Jag blev för ett tag sedan erbjuden jobb hos migrationsverket. När jag påpekade att jag inte hade den utbildning som behövdes fick jag veta att det var sådan panik efter personal att man inte brydde sig om vare sig utbildning eller erfarenhet.
  Var man ostraffad och någorlunda vettig fick man jobb.
  Migrationsverket lär få ännu större problem framöver när man inte bryr sig det minsta om vilka man anställer.

  SvaraRadera
 3. Ponera en framtid där dagens samhällsförstörare fängslas på grundval av ny temporär lagstiftning. En lag med retroaktivt tjänstemannansvar och en lag med retroaktivt politikeransvar där deras tidigare immunitet fråntas dem och pensionspengar dras av från pengarna som riket var tvungna att låna upp för vansinnespolitiken.
  Politikerna skulle ges möjlighet att arbeta av skulden. Ju mer höger desto hårdare arbete (arbetslinjen). Ju mer liberal desto hårdare arbete (man ville ha öppna gränser)

  Innan flyktingkrisen behövdes invandrare/flyktingar för att finansiera välfärden. Nu måste staten låna pengar för att finansiera invandrare/flyktingar. Om man lånat pengar och byggt nya städer i flyktingområdena skulle det blivit billigare eftersom mark och arbetskraft är billigare där och människorna är närmare sina hemtrakter. Varför det är helt omöjligt att genomföra sådan projekt utomlands samtidigt som man genomföra jättelika SIDA-projekt eller bygger pappersmassafabriker i Vietnam är bortom mitt förstånd. Det som är fullt möjligt i ett läge, är helt omöjligt i ett annat läge. Man talar globalism och fri rörlighet, men att investera utomlands eller att hjälpa flyktingar på plats är helt omöjligt. Den enda möjligheten är överbelastning av de egna systemen.

  Mona talade om de kulturlösa svenskarna. Men endast dessa kulturlösa svenskar kan lösa problemen som de kulturdjupa flyr ifrån i sina egna länder. Omdömeslösa människor sitter på politiska toppositioner och belönas av den interna omdömeslösa "eliten". Är det ansvarigt?

  Handel är viktigare än något annat. Håll igång hjulen.

  Erst kommt das Fressen dann die Moral

  Hungern avgrundsdjup och oändlig.

  Man kan tjäna pengar på flykt. Sysslolöshet har förbytts i frenetiskt arbetslånande och fina vinster. Pengar som inte kunde investeras i avfolkningsbygderna flödar nu. Samma skattepengar som inte ville flöda dit tidigare flödar nu ymnigt. Varför ville man inte satsa skattepengar i dessa områden tidigare, men nu plötsligt?
  Vad var det för elaka jävla människor som inte såg den inhemska nöden, men vill bota alla andra länders nöd?

  När skall andra länders befolkningar ta ansvar för sina länder?

  SvaraRadera