torsdag 26 november 2015

The Matrix i migrationspolitiken

Jag vet att jag tjatar lite om det här med verkligheten och om det är så att verkligheten förändras eller om ens syn på verkligheten förändras.

För att fler ska förstå detta enkla resonemang tar jag hjälp av lite populärkultur.

Vi har under långt tid fått oss en enda sanning presenterad av Mr Smith. Ni som kan er Matrix vet att Mr Smith var flera och utsända av The Matrix för att se till så att den enda godkända sanningen efterlevdes. Lite likt åsiktskorridoren och alla dess Mr Smith i form av Media och de flesta politiker. Ja det fanns undantag inom en del partier, ex Danielsson hos C och Jan Ericsson hos M.

Det fanns dock de som levde utanför The Matrix och såg verkligheten som den var och framförallt vad som höll på att hända och hur det troligen skulle bli i framtiden om inget gjordes. 

Ju mer glitchar det blev i Matrix desto fler var det som tog det röda pillret och såg verkligheten som den faktiskt var. För vissa dröjde det otroligt länge.

Det anmärknisvärda är att de som just tagit det röda pillret envist fortsätter att hävda att deras tidigare tid i The Matrix var verkligheten då och att nu när de tagit det röda pillret har verkligheten förändrats.

Hur kan de inte förstå att verkligheten är det som fanns utanför The Matrix. Hela tiden....

Sen har vi de som fortsätter ta det blå pillret, även nu när Morpheus står där och ger dem valet. De vill leva kvar i drömmen. Orsaken till det är egentligen helt ointressant, om de är korkade eller inte vill förlora ansiktet..


5 kommentarer:

 1. Mycket bra jämförelse! Vad beträffar Romsons reaktion:

  Neo: Why do my eyes hurt?
  Morpheus: You've never used them before.

  SvaraRadera
 2. Politikerna är inte sämre än sina väljare här. Påfallande många verkar tro att integrationen är klar när flyktingarna fått fika och vinterjackor och bussats bort från centralen. Ser inga konsekvenser alls och är rasande över de senaste besluten.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Allt för många betraktar politik som ett brandsläckningsarbete och ställer aldrig frågan: vad gör vi i morgon? I det ligger kanske en del av ett svar på problemen vi nu ser.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. Det saknas grundläggande värderingar såsom patriotism och kärlek till sitt folk. Utan dessa går Sverige mot undergång. Så enkelt är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man saknar inte kon förränns båset är tomt. Sverig och svenskarna har aldrig riskerat att förlora sitt land och sin frihet och saknar, eller snarare, har glömt bort vad som är värt något och vad som kräver ständigt arbete att försvara och vårda. Jämför gärna med de länder Sverige lämnade i sticket under andra världskriget som Norge och Danmark men framförallt Finland. Alla yttringar av kärlek till Sverige ses som avarter och ett första steg till fascism och gärna med en nöjd kommentar om att "det där är ju inte svenskt ". Häger ihop på något sett med jantelagen.

   Radera