torsdag 12 november 2015

Håll gränsen

Idag kl 12 införs de panikartade gränskontrollerna.

Exakt vad det kommer innebära vet nog ingen, tolkningarna varierar men alla gapar ändå i högan sky.

Polisen verkar vara av den uppfattning att man ska kontrollera id på de personer som kommer.

Anledningen till gränskontrollerna är naturligtvis att man vill minska asyltrycket, INTE att man är orolig för sjösäkerheten eller att det försvinner några ensamkommande från perrongerna.

Enbart gräns/id-kontroller kommer dock enbart få den effekten att antalet registrerade asylsökande till SE kommer öka. De som kommer och har tänkt komma till SE från börjar gör det ingen skillnad för, de som tänkt använda SE som transit till Norge eller Finland tvingas välja på att återvända eller söka asyl i Sverige. Man kommer troligen göra det senare, kanske för att direkt avvika och ta sig till nästa land. Jag tror att ett fåtal kommer vända vid gränsen. Totalt kommer alltså fler söka asyl i Sverige.

Eftersom Migrationsverket kommer utsättas för än högre belastning än idag kommer nästa "otänkbara" beslut om migrationspolitik komma inom någon vecka. Nämligen det enda rätta att Hålla dvs stänga gränsen. I en normal situation hade man kunnat mixtra med säkra länder och annat, men det funkar inte på kort sikt eftersom det krävs en asylutredning för detta, väntetiden på asylutredningar är i snitt 225 dagar idag.....

Enda sättet att få någon ordning och reda i dagsläget är att täta läckan i båten innan man försöker ösa.

Nu när den psykologiska spärren att göra något annat än Stridshingst Reinfeldt "öppna hjärtan" kommer besluten komma slag i slag. Naturligtvis är det grovt tjänstefel och helt idiotiskt att inte införa alltihop på en gång. Men som jag skrivit så många gånger tidigare verkar förmågan att se längre än näsan räcker vara helt obefintlig i Riksdagen.


6 kommentarer:

 1. Förmodligen har du rätt i din tes även denna gång.
  Jag har för övrigt lagt märke till att migverket inte uppdaterar antalet asylsökande per dag längre. Har de helt tappat kontrollen eller börjar de mörka denna info för oss medborgare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt vad jag hör från migrationsverket lämnar dom inte ut siffrorna eftersom dom inte vet hur många som kommer. Dom har fullständigt tappat kontrollen.

   Radera
  2. Det gick ju ut ett meddelande om att de lämnat fel uppgifter, troligen har registreringen havererat. Den sköts ju tydligen till viss del av ny personal (nyanlända). Tror inte man mörkar med flit då Migverket inte har ngt att vinna på det, tvärtom.

   Radera
 2. Många som söker asyl i Sverige har gjort sig av med eller visar inte pass och indentitethandlingar. Vad händer vid gränskontroll när samma sak inträffar?
  Släpps de inte in då? Allt är ett groteskt spel utfört av antisvenska kulturmarxister. Ordning och reda blir det först sedan sk "flyktinginvandring" och anhöriginvandring stoppas helt samt ett kraftfullt återvandringsprogram sätts i verket.

  SvaraRadera
 3. Det måste kännas skönt för våra pensionärer och arbetslösa att det inte är någon ekonomisk kris utan endast en flykting kris så då är det inga problem att direkt hosta fram 11 miljarder som lånas. 2017 beräknas det till 70 miljarder. Hur mycket var det nu igen som "lånades" av AP fonderna efter krisen på 90-talet ? Jag betalar skatt för för min, mina barns och mina föräldrars trygghet och blir där något över, till andra hårt arbetande svenska medborgare.

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Vi kan framemot våren se fram mot rapporter om hur mycket BNP ökar tack vare invandringen. Vad vi inte lär få se är rapporter om BNP/capita. Media kommer inför julen nu att fyllas av goda reportage om goda invandrare som gör goda saker för goda svenskar. Någon djupanalys eller helhetsbild eller kostnadskalkyl eller diskussion om huruvida landet Sverige och det svenska folket finns kommer inte att föras i statsmedia, däremot kommer det underliggande narrativet att vara än starkare fokus på internationalism och postmodern neosocialistisk kulturpolitik.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera