onsdag 11 november 2015

Klarar vi det även om vi stänger gränsen idag?

Vära svenska politiker är som bekant bisarrt långsamma och obeslutsamma. Om det beror på den sjuka beröringsskräcken med SD eller ngt annat är egentligen ointtressant. Faktum kvarstår att de inte gör något förrens de står inför fullbordat faktum. Förmågan att tänka ett steg längre lyser med sin frånvaro. Himla tur att de inte jobbar inom brandförsvaret, då skulle de väl alla diskutera huruvida det brinnande huset är en investering eller om det egentligen inte brinner alls.

Nu har moderaterna alldeles för sent kommit med ett realistiskt förslag, övriga partier kommer tvingas gå med på detta, frågan är bara när. Imorgon om en vecka om 4 veckor?

Oavsett när så sker, för det kommer ske, är frågan hur vi ska agera mot de som redan kommit. I dagsläget beviljas 78% asyl. 2014-205 har det kommit in 200 000 asylansökningar. Är det ens möjligt att ta emot så många. När den första tältlägersfasen passerat skall det till bostäder, socialbidrag etc. Dels enorma kostnader, dels infrastruktur i form av materiella och personella resurser. Pengar kan man alltid låna, men bostäder, läkare socialpersonal etc? Finns det ens?

Det enda rätta är att nya regler om vilka som ev får asyl skall tillämpas på alla de som ännu inte fått sin asylprövning än. Till detta kommer också alla som är här illegalt, de får ju åtnjuta välfärdssystemet som papperslösa. Detta måste stoppas ASAP och alla illegala migranter utvisas.

Ska vi ha ngn möjlighet till någon form av ok mottagande av de med asylskäl måste det till lite ordning och reda.
10 kommentarer:

 1. Jag är intresserad av hur man ser på ensamkommande barn som ljugit om sin ålder. Vi pratar då om människor som lurat staten på mångmiljonbelopp, är det okej enligt svensk lagstiftning?
  Är det inte okej att lura staten på mångmiljonbelopp bör kanske dessa människor utvisas även om dom fått uppehållstillstånd? Det är trots allt på falska grunder dom fått sitt uppehållstillstånd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer fullkomligt! Tidernas största bedrägeri!
   Men vad hjälper det när svensk lag har upphört att fungera?
   Civilingenjör Bo Adolfsson

   Radera
  2. "Tidernas största bedrägeri!"

   Tja, så kan man kanske se det. Men faktum är att vi på absolut alla sätt under 10 långa år har direkt uppmuntrat detta.

   Om man har en affär och sätter upp stora skyltar som säger "Vi kontrollerar ingen" och "snatteri blir EJ polisanmält" kan man då klaga om man blir utsatt för stölder?

   Radera
  3. En afgansk kvinna med ett litet barn bor hos en familj i Sverige. Detta eftersom kvinnan är tonåring och inte anses själv kunna sköta sitt barn.
   Sedan hittar man pappan som försvann under resan från Afganistan. Han bor idag på ett hem för ensamkommande flyktingbarn. Jag räknar baklänges. Idag är pappan 15 år. Barnet är 3.5 år. Den arme gossen gjorde alltså sin fru gravid när han var 10 eller 11 år gammal.

   Slutsats: Antingen är pappan en lögnare som låter oss ta hand om hans barn medans han själv simulerar barn.
   Eller
   Så är mamman en farlig pedofil som är förmögen att begå sexuella övergrepp på små pojkar i syfte att bli gravid.

   Radera
  4. Allt om ensamkommande, fram tom. 2012 (sen gav väl skribenten upp...)

   https://ensamkommande.wordpress.com/

   Radera
 2. Var ett ganska uppmärksammat våldtäktsfall nyligen där tre "barn" från Nordafrika dömdes till ungdomsvård. I förhör uppgav personerna att de var mellan 13-16 år men inte var de kom ifrån. En läkare gjorde bedömningen att de är minst 15 och att i alla fall en av dom sannolikt 18. Kan ju bara gissa på att de är ännu äldre. Att de nu släpps efter sex-nio månader gör mig så förbannad. Straffen motsvarar 4-4,5 år för en vuxen egentligen. Klart de flesta som "flyr" vill komma till Sverige. Dom kan man lura hur man vill.

  En annan sak.
  I måndags slogs dagsrekordet (igen) för antal asylsökande i Sverige. 2160 personer. I tidningar och på tv talas det nästan uteslutande om kriget i Syrien. Största antalet sökande i måndags? Afghaner.

  SvaraRadera
 3. Regeringen antingen a) ljuger eller b), är inkompetenta (eller a tillsammans med b) när de påstår att det skulle ta minst ett år att införa tillfälliga uppehållstillstånd (TUT) i enlighet med den migrationsöverenskommelse de slutit med alliansen (förmodligen är det MP som obstruerar. Utlänningslagen ger redan nu möjlighet att utfärda TUT:

  Kapitel 5, 1 § Flyktingar, alternativt skyddsbehövande och övriga skyddsbehövande som befinner sig i Sverige har rätt till uppehållstillstånd.
  (...)
  Ett uppehållstillstånd som beviljas enligt första stycket ska vara permanent eller gälla i minst tre år. Om ett nytt tidsbegränsat uppehållstillstånd beviljas en utlänning som har beviljats ett tidsbegränsat uppehållstillstånd enligt första stycket, ska det nya tillståndet gälla i minst två år.
  Första och andra meningarna gäller dock inte om tvingande hänsyn till den nationella säkerheten eller den allmänna ordningen kräver en kortare giltighetstid. Giltighetstiden får dock inte vara kortare än ett år.

  Regeringen skulle också direkt kunna vägra asyl till de som varit bosatta i Turkiet eller som varit i andra länder ett tag, t.ex de som varit i Tyskland (och nu rör sig mot Sverige eftersom smörgåsbordet verkar mer välfyllt här):

  Kapitel 5
  25 § Regeringen får meddela föreskrifter om att uppehållstillstånd inte får beviljas för övriga skyddsbehövande enligt 4 kap. 2 a § om det behövs därför att Sveriges möjligheter att ta emot utlänningar har blivit begränsade.

  Svar till anonym ovan (11 nov 2015 09:21), ja det ska gå att dra in iaf ställningen som varaktigt bosatt (men frågan är om det finns stake nog i regeringen att genomdriva detta...:

  Kapitel 5a, 5 § Ställning som varaktigt bosatt i Sverige ska återkallas om den som beviljats sådan ställning

  1. medvetet har lämnat oriktiga uppgifter eller förtigit omständigheter, som varit av betydelse för att få ställningen,

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Det är för sent att sätta stopp. Logistiken existerar inte och inte heller förutsättningarna att skapa den. Ledarskap saknas, och även om det skulle manifesteras så kan krisen inte lösas inom ramen för demokratiska metoder. Är man beredd att agera pragmatiskt i enlighet med ett överenskommet mål?

  Vad skall ske med de som befinner sig illegalt i landet? Hur skall de uppspåras? Skall de interneras? Skall de deporteras? Skall man tillämpa laga prövning, vilket dränerar redan förödda resurser i åratal? Skall sk humanitära skäl respekteras, även om individen själv har skapat situationen? Vart skall dessa utvisas till? Vad gör Sverige när mottagarlandet vägrar?

  Kan någon ens i sin fantasi föreställa sig att svensk militär, hemvärn och polis skall genomföra husrannsakan på nationell nivå i syfte att hitta, lagföra och deportera de illegala? Kan någon tro på att säkra interneringsläger med fungerande organisation skulle kunna upprättas ens om viljan fanns? Med de metoder som är tillgängliga idag?

  Nej, det är dags att sluta fantisera att svenska politiker kan fatta för landets överlevnad nödvändiga beslut. Ingen av dem kan formulera svar på ovanstående frågor.

  Ulven är lös.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. Två juridiska aspekter:

  a) vad gäller personer som ljuger om sin ålder, så kan de besluten, såvitt lögnen om ålder inverkat på beslutet alltid upphävas (det kan dock bli knepigare om de fått svenskt medborgarskap), gynnande förvaltningsbeslut, vilket beslut om asyl är saknar negativ rättskraft om de grundas på vilseledande uppgifter från den som är berörd av beslutet.

  b) Normalläget i Sverige är att förvaltningsärenden behandlas enligt de regler som gäller vid beslutstillfället, i synnerhet om det rör sig om gynnande beslut som har tydlig verkan framåt i tiden. De som kommer nu och inte behandlas enligt nu tillämpliga regler kommer att behandlas enligt eventuellt nya, mer restriktiva regler.

  SvaraRadera
 6. Med andra ord kan någon som medvetet ljugit för att vinna fördelar, till exempel sagt att han är 17 när han i själva verket är 26 förlora sitt medborgarskap.
  Men det är givetvis knappast troligt i det här landet...

  SvaraRadera