fredag 27 november 2015

Tolkbrist på Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Såg en tweet från SVT gomorron imorse. Förmodar att den stämmer och inte är en hoax.

Det verkar som att trycket av flyktingar på barnsjukhuset är så stort så de tolkar man har inte räcker till.

Jag vet inte om patienttrycket är större än vanligt, men det ligger väl i farans riktning. Jag har haft oturen att en gång för några år sedan behöva åka till akuten på Astrid Lindgren med ett av barnen. Det var en totalt kaosartat upplevelse och lämnar mkt att önska gällande vården. Dock är det så att det alltid är väldigt mkt folk i kö på akuten. Väldigt ofta är det folk med utländsk bakgrund. Oklart varför, kanske är det så att man inte vet att det finns vårdcentraler etc dit man kan åka om ungen är förkyld eller har skrapat knät (fö är det sjukt vad folk åker till akuten för, småsår och feber. Bättring behövs).

Nåväl nu är det tydligen en sådan brist på tolkar så man inte vet vad flyktingbarnen har får fel, varför de är där. Det är naturligtvis dels rätt dåligt för de kanske snabbt kunde bli anvisade ngn mindre akut inrättning eller annan vårdcentral, dels visar det att belastningarna på vården ökar nu med våra öppna hjärtan. Det hjälper inte att fixa mat och filtar, hela samhällets infrastruktur saknas. Flera har påtalat detta för migrationsextremisterna som säger att det bara är att låna pengar. Var lånar man tolkar? Skolor? Sjukhus? Bostäder? Lärare? Etc

På twitter kom snabbt de bra förslagen att hämta hit de tolkar som jobbat åt SvFM i Afghanistan. Utmärkt idé! Där har vi bra personer som bevisligen kan och vill jobba åt Sverige.


5 kommentarer:

 1. Få vill bli lärare orsak dålig lön och stökiga klasser,8 av tio poliser funderar på att sluta,orsak dålig lön för mycket att göra,socialtjänsten går på knäna,många slutar,tolkar är för få,sjuksystrar jobbar hellre i Norge,en dyster framtida bild av Sverige tornar upp sig.

  SvaraRadera
 2. Jag har också tänkt flytta när jag pluggat klart. Har två år kvar på läkarprogrammet. Lagom tid att börja lära sig ett nytt språk. Har du kommit fram till något angående vart du ska ta vägen?

  SvaraRadera
 3. Läkarprogrammet är ett av det kostsammaste utbildningar vi har i Sverige. Att gå utbildningen och sedan skörda frukterna av det i annat land är ganska egoistiskt. Inte stort bättre än de "bidragsturister" som kommer till Sverige. Vad sägs om att arbeta i Sverige tills du med skattemedel och arbete återbetalat vad du fått? Sedan står världen öppen för dig. /Universitetsläkare och lärare

  SvaraRadera
 4. Livegna?
  Bara läkare och dylika som skall ha ring i rhinen?
  Men om föräldrarna hade turen att få stå för kostnadeni utlandet till och med IB examen?
  Lite rabatt då månne?
  Ytterst vördsamt f.ö
  Har Moliere som husgud
  Godkänt?

  SvaraRadera
 5. Jag påstår inte att jag är bättre än någon annan. Och jag påstår inte att det är onda eller dåliga människor som kommer hit för att få det bättre ekonomiskt.
  Men har folket röstat fram idioter som i min mening är ute efter att förstöra landet totalt. De är på god väg att lyckas och nu ser jag ingen annan utväg än att flytta.
  /R som postade 18:02

  SvaraRadera