tisdag 3 november 2015

Ny desinformationskampanj?

Det var länge sedan jag skrev något om säkerhets- och underrättelseoperationer. Det har ju varit mycket migrationsmtrl att kommentera som ni vet. Nu har det dock dykt upp ngt som är värt att kommentera.

De senaste dagarna har det varit lite cirkus kring Anonymous igen. Det är nämligen så att man uppger sig ha lyckats få fatt på ett antal KKK sympatisörer och tänker outa dessa den 5:e november.Det som är intressant i sammanhanget är att det igår kom ut en lista som först rapporterades vara en del av detta släpp. Listan fick snabbt spridning i media. Med på listan fanns flera betydelsefulla republikanska politiker. Några som snabbt hakade på var föga förvånande Sputnik, det ryska propagandaorganet.

Idag gick det officiella Anonymouskontot ut och förnekade att detta var deras lista. Men skadan var redan skedd och de utpekade politikerna kommer nog ha detta hängande över sig ett tag.Jag har ingen aning om det är en korrekt lista som släpps den 5;e november eller vilka som ligger bakom det. Det som dock är intressant är den andra listan som släpptes igår, vilka skulle kunna ligga bakom den? Enligt uppgift är det en fristående hackare som agerat på egen hand mot KKK websidor och lyckats sno emailadresser där. Kan kanske vara så, eller så är det något helt annat. Kanske är det en klassisk diskrediteringkampanj från SVR. Detta är ngt av Ryssarnas paradgren. Se exempelvis Snowden som med stor sannolikhet är en Rysk underrättelseoperation.

De politiker som pekades ut har tagit avstånd från alltihopa såklart, en av dem är en öppet homosexuell borgmästare. Det verkar ju aningen suspekt att han i hemlighet skulle vara klansupporter.

På 70-talet hade man (KGB) en annan operation där man satt och skickade rasistiska brev till FN delegater i förevändning att man var amerikaner. (Läs mer om detta i The Mitrokhin Archive II: The KGB and the World).

Nåväl, vi lär knappast få veta hur det egentligen ligger till, men man bör alltid vara på sin vakt när det kommer ut liknande information riktad mot inflytelserika personer. Det kan alltid vara någon annan som har att vinna på att deras anseende havererar.1 kommentar:

  1. Ryssland håller säkert på med en hel del men jag tycker det verkar som om USA/Sveriges agerande är mångdubbelt stort och falskt. Är du också en del av det Cornucopska rysshatet och agendavurmandet för NATO?

    SvaraRadera