fredag 29 januari 2016

Flyktingvågen-vi kunde inte veta..eller?

Det är uppenbart att migrationsextremisterna sakta har börjat förstå att den humanitära stormakten var en fluffig illusion byggd på lika delar låg IQ och verklighetsflykt.

Som vanligt när ett luftslott havererar följer det bubblans livscykel. Cornucopia brukar använda denna bild i diverse sammanhang och jag tar den rakt av från honom (hoppas det är ok).Ovanstående graf passar utmärkt på den humanitära stormakten, bortse från texten bara. Nu är vi inne i den röda kraschfasen. Förnekelsen har nog passerats under hösten, när det hölls brandtal på medborgarplatsen om att det inte ska byggas murar och att inga volymtak finns.

Troligen kommer vi se en liten sväng uppåt igen nu där flyktingströmmen minskat av diverse anledningar. De stora utmaningarna rör dock de som redan kommit. Många av migrationsextremisterna kör dock hårt på narrativet att "ingen kunde veta något" för att rädda sitt eget eftermäle. Har ni tänkt på det förresten, om någon säger "nu ska vi inte leta syndabockar" är det just där vi ska leta ;)

Olika delar av landet befinner sig på lite olika delar av livcykeln, ute i en del kommuner har man nått det förtvivlade slutskedet för ett tag sedan.

Orsaken till detta inlägg stavas Bl.a. Anne Ramberg, ni vet överklasstanten som häckar hos advokatsamfundet ute bredvid strandvägen vid Djurgården i Stockholm.Det hade nog inte skadat om hon lämnat sitt kontor (nedan) lite oftare.

Advokatsamfundet in Diplomatstaden


Nåväl, visste verkligen ingen något?

Hos den utmärkta bloggen Ledarsidorna.se kan man läsa att Migrationsverket redan i Augusti erfor att en stor våg flyktingar var på väg. Idag skriver även samma blogg om tidiga signaler redan 2012. 

Tittar man på migrationsverkets statistik ser man också en fördubbling i juli jmf med januari och en femdubbling i september jmf med Januari (som iofs är den lägsta månaden historiskt).


I migrationsverkets egen prognos talade man om 70 000 - 105 000 personer (i mittprognosen p2), detta gjorde man i början av februari 2015. Kort sammanfattning här  . Dock sänkte man sin prognos lite jmf med tidigare. Detta var en felbedömning såklart. MEN oavsett är ett planeringsantagande om 90 000 personer väldigt många. Hela prognosen har ni här.

Så kan vi nu få slippa sagan om att ingen kunde ana något. Ta ert fördömda ansvar och erkänn att ni hade fel och att vi har en total soppa som måste redas ut.


7 kommentarer:

 1. Har sagt det många gånger förut - det behövs en sanningskommission om samhället ska läka. Det är absolut minimum, sedan kan man diskutera om ansvar ska utkrävas.
  Själv tycker jag till exempel det är tveksamt att de/den som kväste Billström när han lyfte volymfrågan ska komma undan utan att ifrågasättas rättsligt.

  SvaraRadera
 2. Handlar inte det om den postmodernistiska, intersektionella kontexten att budskapets sanningshalt är beroende på avsändaren för att det finns ingen objektiv sanning utanför oss själva? Om Jesus och Gandhi säger att jorden är platt så är det sant till skillnad från om en styckmördande, fascist pedofil säger att den är rund. De två förra har "rätt", eftersom de är goda, medan fascisten givetvis har fel. (På samma sätt så genererar genetiskt ursprung viss kunskap som inte kan förvärvas på något annat sätt. (Detta är anledningen till att det är viktigt med etnisk mångfald på en arbetsplats.) Lustigt nog brukar personer som hävdar detta SAMTIDIGT hävda att rasbiologin har fel.)

  SvaraRadera
 3. Stefan Lövén och co går att jämföra med alkohol/drogmissbrukare vad gäller migrationen. Missbruket ställer till det både för sig själv(partiet) och hans omgivning(befolkningen). Detta förnekar han givetvis och till en början även släktingar och vänner(S-väljare). Till slut får omgivningen nog och inser att han har ett problem(dalande siffror för S i de flesta undersökningarna). Kanske han då själv inser att han har ett missbruk alternativt bli tvångsomhändertagen. Det kan ta flera år att ta sig ut från ett missbruk. Vissa blir aldrig helt återställda (Sverige).

  SvaraRadera
 4. Som vi har lärt av alla bubblor; ekonomiska, filosofiska och politiska, är människans flockbeteende en nödvändig komponent för bubblans existens. I samhällen där konsensus och konformism i högre grad är normen än vad individualism är blir bubblorna gärna mer frekventa och amplituden högre. Människans flockbeteende sitter delvis i vårt genom och den del låter sig svårligen påverkas i den omedelbara framtiden. Vad som däremot kan påverkas för att mildra de negativa effekterna av vårt flockbeteende och dess inverkan på bubblor är att öka acceptansen för avvikande åsikter. Detta är speciellt viktigt i ett kollektivistiskt och centralistiskt land som Sverige. Här definieras de rätta åsikterna inom en mycket begränsad klick, oavsett inom vilket område man avhandlar; ekonomi, filosofi och politik (etc). De rätta åsikterna får också det mediala utrymmet via den starkt centraliserade mediamakten, vilket legitimerar åsikterna som de rätta. Åsiktsavvikare drabbas karriärmässigt och självcencuren/självbedrägeriet frodas. Sverige bör därför ha minst tre-fyra maktcentra istället för dagens enda. Då kan alternativa åsikter framföras utan att man för den skull riskerar sin karriär samt att åsikterna kan framföras med relativ tyngd. Inom vissa delar inom akademierna fungerar detta någorlunda bra då Uppsala, Göterborg och Lund fortfarande lyckas hålla centralismen stången.

  SvaraRadera
 5. Ramberg ljuger eller så är hon korkad långt bortom vad som borde vara tillåtet för en person i den positionen.

  I den andra meningen har hon dock rätt. Nu är inte tiden att fastställa vilka som är ansvariga för det vet vi redan. Vi vet vad hon har gjort liksom vi vet vilka politiker, journalister och andra makthavare som är ansvariga.


  Underhunden

  SvaraRadera
 6. Min egen förståelse/analys av det hela har hela tiden legat runt "Faktiskt värde"-linjen i fig ovan, (oxå ganska smart) !

  Därför är jag väldigt besviken på våra naiva politiker som inte tar hand om Sverige på ett bra sätt, och som inte kan tänka självständigt. Dom borde skydda Sverige från en orolig omvärld, istället för att importera alla problem hit.

  Nu väntar istället en lång tid av problem, bråk, försämmrad skola, kriminalitet, höga kostnader, interna strider och ett polariserat samhälle. Tack för det, Löven / Rheinfeldt / Sjuk-klövern !

  SvaraRadera
 7. Bra då slipper vi snart SD enligt regressionsmodell från NYD

  http://svenska.yle.fi/artikel/2011/05/11/ny-demokratis-uppgang-och-fall

  SvaraRadera