fredag 15 januari 2016

Grisfesten-att festa på andras pengar

Aftonbladet har på ett förtjänstfullt sätt granskat Kommunal de senaste dagarna. Spritfester naket och fackpampar i en salig röra. Bra av AB att äntligen ögna sig pt att granska makten isf att hänga ut oliktänkande.

Det vi ser inom kommunal är inget nytt. Raden av fester med andras pengar är lång. 

Den gemensamma nämnaren är att det sker i organisationer där de som äger pengarna, inte har någon kontroll över dessa. Vi har en särskild samhällsklass av profiterande tjänstemän, som lever gott på andras pengar. Typexemplet är väl fackförbunden, men även pensionsstiftelser, kommuner mfl organisationer har samma kader av tjänstemän.

Har man inte en hård styrning uppifrån om vad man får och inte får göra, blir det lätt en kultur av konsumtion. Män verkat dricks sprit och titta på naket eller jaga och kvinnor åker på resor och shoppar (var ör f.ö. Genusanalysen av detta? Förlegat beteende).

Jag har tidigare skrivit om hur pensionssystemet tvingar av filk pengar instor omfattning, pengar som förvaltas av anonyma tjänstemän och dräneras kraftigt inom olika skickt av rådgivare. Gemensamt för dessa är att det inte är deras pengar, men de skor sig enormt på pengarna (jag har god insikt i denna värld men kan inte ge några exempel av förklarliga skäl). 

Slutsatsen är alltså att det måste till mer ägarkontroll eller striktare ramar inom vissa organisationer för att hålla tjänstemännen i hampan.

Dagen mest puckade är f.ö. ytterligare en ring på kommunalhärvan, nämligen att Margot Wallström fick en lägenhet av kommunal i innerstan. Hon hade försäkrat sig om att hon inte gick före kön.....jo tjena...
13 kommentarer:

 1. Vad? Menar du att du inte tror på Wallström??

  (Jo, lite ironisk är jag allt. ;-) )

  Tack för en trevlig blog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken kö?
   Den för socialdemokratiska toppar?
   Eller trodde hin på allvar att hon fick lägenheten genom bostadsförmedlingens kö?

   Radera
 2. Kanske dags att införa det gamla goda straffet med gatlopp. Rulla de korrumperade tjänstemännen i tjära och fjädrar och låt de ta ett varv runt gamla stan. Då skulle de tänka efter en extra gång innan de skor sig på andras pengar.

  Sen undrar hur vissa kan hävda att vi inte har någon korruption i Sverige...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, denna korruption handlar ändå bara om 300 miljoner, och då är det lätt att skylla på någon annan Att gömma 300 miljoner under porr

   Ta en titt på tjänstemannaskiktet i privata bolag så hittar ni långt större summor, i ekonomiska prestigeprojekt, tjänstebostäder och sponsringsavtal.

   Radera
 3. Ni fattar varför de vill avväpna ägarna av lagliga vapen va?

  SvaraRadera
 4. Hej.

  En gång i tiden tvangs folket finansiera kristendomen med hot om (och inte bara hot...) våld och evinnerlig plåga och fördömelse.

  Vad är det som är skillnaden? Att guden kallas värdegrund? Prästerskap och frälse förnekar sig aldrig.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. Det gamla såsseriet visar sitt fula tryne igen. Stat-fack-parti som enhetligt block, där det inte går att avgöra vad det ena slutar och det andra börjar.

  SvaraRadera
 6. Varför tar en högt uppsatt politiker emot en eftertraktad "gåva" från ett särintresse? Det korruptionsfria Sverige är en välpolerad myt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Facket är inget särintresse sett från socialdemokratins synvinkel. Socialdemokratin är ju fackets (LOs) politiska gren och så har det alltid varit. Stefan Löfvén kommer ju till och med från Metall ...... Det har accepterats då (S) och LO ansett att man företrätt det "goda" och representerat den vanlige arbetaren. Alla som är av annan uppfattning är per definition onda. T.ex om du inte alls vill teckna ett "frivilligt" kollektivavtal med någon gren i facket.

   Radera
 7. Tror att Wallströms lägehetsaffär är en attack från Israels kompisar inom media. Krogaffären är bara en vilseledande åtgärd för att dölja det politiska syftet och uppdragsgivaren.

  SvaraRadera
 8. Tror att Wallströms lägehetsaffär är en attack från Israels kompisar inom media. Krogaffären är bara en vilseledande åtgärd för att dölja det politiska syftet och uppdragsgivaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Israelerna är så satans duktiga så de fick Wallström att fråga efter en lägenhet av kommunal som naturligtvis hade en tillgänglig på studs (också riggar av Israelerna). När fällan sedan var riggad så gällde det bara att vänta på rätt tillfälle. Ryssarna är precis lika duktiga. Först bombar de i Syrien så massor av afghaner och somalier tvingas fly till Sverige och när pjäserna nu står på sin plats så sockrar man bara med lite tweets och facebook uppdateringar så hepp så har man klyvt landet lagom mitt itu !

   Radera
 9. En lägenhet för 32 spänn i månaden torde vara rätt anspråkslös. Nästan Gandhi-varning.

  SvaraRadera