fredag 29 januari 2016

Är Alice Bah Kunke lämplig att tala vid minnesstund för förintelsens offer?

I förrgår var det minnesstunder för förintelsens offer. Mycket bra att Stefan Löfven var i Malmö och talade, då Malmö drabbats av mycket antisemitism de senaste åren. En antisemitism som kommer från islamister.

I Riksdagen höll Alice Bah Kunke ett tal för förintelsens offer. Såklart bra att det uppmärksammas. Men varför lät man ABK hålla talet?

Ni minns väl att hon tidigare stått och kramat islamister från MMRK? Dessa personer som rör sig i antisemitismens och islamismens tassemarker. ABK har visat ett synnerligen dåligt omdöme i dessa frågor och någon annan borde hållit talet i Riksdagen.


3 kommentarer:

 1. Så att hon har träffat några som associeras med några andra innebär att hon har fel värderingar för att hålla tal i riksdagen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att tala om förintelsens offer är olämpligt då hon hänger med antisemiter ja.

   Radera
 2. Som barnbarn till förintelseöverlevare får hela detta fenomen mig att må illa. Jag upplever att det finns en stor växande avsky för judar i Sverige som faktiskt är socialt accepterat, om än ofta förklätt till s.k. Israelkritik. Detta verkar, precis som du skriver komma främst från Mellanöstern, men frodas även inom vänstern. Dock känns det som om det har spridit sig till det offentliga rummet otroligt snabbt bara de sista åren. Numera är det OK med helt oförtäckta antisemitiska uttalanden från officiella personer(t.ex. Gina Dirawi , Dani M. mfl). Om någon sedan skulle påtala detta kan de alltid ta avstånd och säga att det var ju inte så de menade, de är minsann inte antisemiter utan tycker bara att Israel gör fel...
  Själv klassificerar jag mig som judisk ateist, och lever helt sekulärt. Jag tror inte på gud men vill ändå föra arv och traditioner vidare till mina barn. Men helt ärligt så vet vi inte hur mycket vi vågar säga till våra barn om deras ursprung. Ska vi säga att de inte får prata om att vi firar judiska högtider i skolan? Att det har gått såhär långt är skrämmande.

  SvaraRadera